INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PRELIMINARII CE 2024

Norvegienii, la pământ, după un eșec incredibil. Martin Odegaard: „E rușinos ce am pățit”

Articol de - Publicat duminica, 18 iunie 2023 13:37 / Actualizat duminica, 18 iunie 2023 16:48

Naționala lui Erling Haaland și Martin Odegaard, Norvegia e un dezastru în preliminarii, cu un singur punct în trei etape și golaveraj 2-6. Sâmbătă, la 1-2 cu Scoția, a primit două goluri în două minute în final!

Chiar dacă au doi dintre cei mai buni reprezentanți ai noului val în lumea fotbalului, Erling Haaland (22 de ani) și Martin Odegaard (24) - primul, „triplă" campionat-cupă-Ligă cu Manchester City și Gheata de Aur a Europei, al doilea, căpitanul lui Arsenal și al naționalei, Norvegia suferă cumplit în preliminariile Euro.

PSG și-a găsit noul antrenor » L'Equipe anunță că lipsesc mici detalii până la acord
PSG
PSG și-a găsit noul antrenor » L'Equipe anunță că lipsesc mici detalii până la acord

Erling Haaland, golul 22 în 24 de selecții

După 0-3 cu Spania și 1-1 cu Georgia, ambele în deplasare, nordicii au pierdut și sâmbătă. Haaland a deschis scorul, din penalty (61), al 22-lea său gol în 24 de selecții, dar au primit două goluri când nimeni nu se mai aștepta. 

În final, după înlocuirea lui Haaland (84), în doar două minute (Dykes 87, McLean 89). 1-2. Au un singur punct în trei etape! Singura lor șansă de a ajunge la CE pare a rămâne Liga Națiunilor.

Martin Odegaard: „Haaland era epuizat"

Odegaard nici nu știa ce să spună la zona mixtă. „Singurul lucru pe care îl putem face acum este să ne cerem scuze. E rușinos ce am pățit", a declarat liderul echipei la TV2, după eșecul de pe Ullevaal. „N-ar fi trebuit să se întâmple acest lucru. Aveam control total asupra jocului, ei nu creaseră nimic până atunci". Reporterii norvegieni au vrut să știe cauza prăbușirii. Răspunsul lui: „Nu știu".

Martin a vorbit și cu jurnaliștii de la VG: „Un eșec brutal. Mi-e greu să pun în cuvinte ce simt acum. Dar trebuie să rămânem uniți mai mult decât oricând și să ne susținem unii pe alții".

Nu vrea să critice pe nimeni: „A fost cald și greu, mulți dintre noi s-au sufocat". De ce a fost schimbat Haaland? „Era obosit, epuizat".

Henning Berg, despre fundașii Norvegiei: „N-au mai știut ce e cu ei"

Fost căpitan al naționalei, ex-Blackburn și Manchester United, acum antrenor (sezonul trecut la Pafos, echipa din Cipru a lui Vlad Dragomir), Henning Berg a răbufnit în presa scandinavă: „Extrem de frustrant. Defensiv, am jucat foarte slab. În ultimele minute, și-au pierdut capul, n-au mai știut ce e cu ei".

În acest timp, scoțienii jubilează. Ei conduc grupa, cu maximum de puncte (9 din 9), după ce au învins și Spania (2-0, a), și Norvegia (2-1, d). 

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DIN FOTBALUL INTERNAȚIONAL: 

Barcelona, acord pentru primul transfer al verii » Catalanii dau 45 de milioane pentru un puști de 18 ani

Manchester United vrea să-l transfere pe „noul Haaland” cu 100 de milioane de euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează