INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COVID-19

Nu doar Liga 1 e afectată » Coronavirusul dă fotbalul peste cap și în Spania: „Totul miroase a rahat!”

Patru cluburi din Spania au anunțat că au câte un jucător infectat cu COVID-19 în ultimele două zile // Sursă foto: Getty
Patru cluburi din Spania au anunțat că au câte un jucător infectat cu COVID-19 în ultimele două zile // Sursă foto: Getty

Articol de - Publicat joi, 30 iulie 2020 10:55 / Actualizat joi, 30 iulie 2020 11:13

Patru cluburi din Spania au anunțat că au câte un jucător infectat cu COVID-19 în ultimele două zile. Cupele europene, în pericol. Play-off-ul pentru promovarea în La Liga, la fel. Fuenlabrada, în carantină din 20 iulie după ce a avut 28 de cazuri pozitive, nu renunță la ideea de a juca în elită.

Nu doar la noi coronavirusul a dat fotbalul peste cap. Și în Spania sunt probleme mari. Marți și miercuri, patru cluburi au anunțat că au un caz pozitiv în echipă: Real Madrid (Mariano), Sevilla (Gudelj), Almeria și Zaragoza (nu au fost dezvăluite numele celor infectați).

Play-off-ul, deja amânat

Primele două urmează să joace în „optimile" cupelor europene:

  • Real, pe 7 august, în Champions League, returul de la Manchester cu City (1-2 în prima manșă);
  • Sevilla, pe 6 august, în Europa League, meciul unic cu Roma de la Duisburg, pe teren neutru. În celelalte două cazuri, e și mai rău. Almeria și Zaragoza, ambele din Segunda, ar fi trebuit să joace deja semifinalele play-off-ului pentru promovarea în LaLiga, dar au fost amânate, pentru că încă nu se știe care este a patra formație calificată (a treia e Girona).

Fuenlabrada sau Elche? „Totul miroase a rahat"

Fuenlabrada nu renunță. E pe locul 8, la doar un punct de Elche, poziția a 6-a, care asigură barajul. Teoretic, ar putea prinde acest play-off. Mai are o partidă, contând pentru ultima etapă, în deplasare cu Deportivo. Confruntare amânată din 20 iulie, după ce s-a descoperit că Fuenlabrada are nu mai puțin de 28 de cazuri pozitive. Și, de peste zece zile, e în carantină în hotelul din La Coruña. Inițial, liga iberică a decis să anuleze Deportivo - Fuenlabrada, ceea ce ar fi însemnat că Elche e calificată, dar Fuenlabrada a făcut plângere, amenințând cu tribunalul. Vrea să joace pe „El Riazor" duminică, 2 august. Susține că de o săptămână nu a mai avut niciun caz nou și că are peste 7 jucători disponibili, cum cere regulamentul.

Toată lumea așteaptă. Însă Miguel Melgar, directorul sportiv de la Fuenlabrada, acuză: „Noi nu am făcut nimic greșit. Ce se întâmplă cu Fuenlabrada miroase a rahat". Sugerează că există o conspirație împotriva echipei sale.

Nantes are 8 cazuri în Franța

Nici francezii nu au scăpat de griji. La Nantes, opt persoane, inclusiv jucători, au COVID-19. Toți au intrat în izolare, iar amicalul cu Charleroi a fost anulat. Pregătirea e deja afectată. Noul sezon urmează să înceapă pe 23 august în Ligue 1.

Xavi s-a vindecat

Pe 25 iulie, Xavi dezvăluia că a fost testat pozitiv, ratând primul meci al lui Al-Sadd de la reluarea stagiunii în Qatar (2-1 cu Al-Khor). Pe 29 iulie, antrenorul catalan a anunțat că s-a vindecat complet. „Sunt din nou acasă, alături de familie și de Al-Sadd", a comentat fostul căpitan al Barcelonei, care a revenit la pregătire. Clubul său a comunicat că Xavi luase virusul în urmă cu două săptămâni.

Citește mai multe știri de actualitate:

LPF, propunere horror pentru Dinamo: 7 meciuri în ritm infernal + 4 echipe ar șoma două săptămâni » Cine trebuie să aprobe programul

Gigi Becali, trădat și de Adi Popa? „Nu știu dacă FCSB e Steaua! Voi fi unde e marea masă a suporterilor”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează