INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA - MAROC 2-0

O lecție de prietenie: Mbappe și Hakimi nu s-au distrus și au oferit un gest superb la final

Articol de - Publicat joi, 15 decembrie 2022 15:06 / Actualizat joi, 15 decembrie 2022 15:06

Kylian Mbappe a stat la originea ambelor goluri ale Franței cu Maroc, 2-0, în timp ce Hakimi a prins o zi nefastă, fiind văzut cel mai slab marocan de Gazzetta dello Sport și notat cu 5.

Duelul „fratricid" Kylian Mbappé - Hakimi s-a încheiat cu victoria campionului mondial, care va încerca să-și apere titlul duminică, împotriva unui alt coleg de la PSG, argentinianul Messi. 

Cei doi foarte buni prieteni s-au tachinat încă de pe culoarul ce ducea spre teren, au părut a fi degajați de miza deosebită a partidei, dar în teren nu s-au menajat deloc. 

Marocanul a avut de suferit pe flancul drept în fața curselor francezului care, la 24 de ani, poate ajunge din nou cel mai bun din lume. Din șuturile deviate ale lui Kylian s-au născut cele două goluri ale trupei lui Deschamps: „A rezistat marcajului, dublajului și loviturilor primite. Dacă toți îl țineau pe Mbappé, un alt coechipier devinea obligatoriu liber", a comentat Gazzetta dello Sport, care i-a acordat nota 7 lui KM10, cea mai mare după cea a lui Griezmann. În schimb, cotidianul roz l-a ales cel mai slab de la marocani chiar pe Achraf, notându-l cu 5.

Cum a răspuns Didier Deschamps când a fost întrebat dacă Benzema va juca în finală + De când ar fi putut evolua jucătorul Realului la Campionatul Mondial
FRANȚA
Cum a răspuns Didier Deschamps când a fost întrebat dacă Benzema va juca în finală + De când ar fi putut evolua jucătorul Realului la Campionatul Mondial

„Dacă te preocupă Mbappe, te va depăși oricum"

„Regula amicului, versiunea qatariană. Dacă te preocupi prea mult de răul pe care ți l-ar putea face Mbappé, el te va depăși oricum și tu nu vei urca prea mult și des în ofensivă. A muncit mult, dar a suferit pe faza defensivă și a avut puține realizări în față", l-a caracterizat Gazzetta. 

„Kylian a deblocat acțiunea din care a ieșit golul eliberator, cu slalomul său în care l-a pierdut pe drum și pe Hakimi. A trecut de mai multe ori vijelios pe partea lui, însă decisiv s-a dovedit din poziție centrală, de unde a făcut diferența". Nu a mai marcat deloc, deși și-a păstrat standardele ridicate. „Va trebui să te distrug!", cu care l-a amenințat pe Achraf, nu s-a materializat totuși, și nici răspunsul lui Hakimi, „O să mătur cu tine pe jos!".

„Fulgerul care l-a doborât pe Hakimi"

Marocul a fost pus la pământ de semifoarfeca lui Theo Hernandez, dintr-o zonă unde ar fi trebuit să fie și Hakimi, și de Kolo Muani, care a profitat de slalomul lui Mbappé și de șutul care l-a pus în fața golului. „Fulgerul care l-a doborât pe Hakimi", a văzut L'Equipe confruntarea celor doi, jurnalul francez adăugând că „Deschamps a fost nemulțumit de culoarele lăsate în spate de Kylian și de aceea l-a introdus în repriza secundă pe Thuram, pentru a-l muta pe Mbappé mai în centru în locul lui Giroud. Accelerarea de la faza golului secund, când l-a lăsat în urmă pe marocan, a făcut toți banii".

Schimbul de tricouri între Hakimi și Kylian Mbappe

Fluierul de final al arbitrului i-a readus împreună pe cei doi prieteni. Kylian Mbappe și Achraf au uitat de ce-a fost în iarbă și au făcut schimbul de tricouri, cu zâmbetul pe bune, ca doi copii ștrengari. Fiecare l-a îmbrăcat pe al celuilalt, dar l-au pus invers, special ca să se vadă numele și numărul în față.

Citește și: 

Cum vrea să-l oprească Franța pe Lionel Messi. Un tânăr de 22 de ani va avea un rol extrem de important

Iubita unei vedete de la Mondial, stupefiată de ce a pățit în Qatar: „Le-am spus că trebuie să mergem la spital, e foarte periculos”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
octavianus
octavianus  •  15 Decembrie 2022, 16:04

Exista un singur adevar, fotbalul este un joc, un joc sportiv daca vreti, un sport, cum vreti sa-i spuneti si aici ar trebui sa se opreasca toate speculatiile, ca a fost denaturat si a devenit cea mai mare afacere asta este altceva si niciodata nu vom stii daca asta i-a facut rau sau bine pentru ca exista milioane de argumente si opinii pro si contra, atata timp insa cat cei 22 de baieti din teren nu vor uita ca sunt acolo din placerea de practica un joc, un sport, nimeni si nimic nu le poate lua aceasta bucurie si nici gloria. Pretenia si respectul merg mana in mana cu pasiunea, pare totul atat de simplu dar este din ce in ce mai complicat de la decizii VAR la maidanul din spatele blocului jocul este acelasi si bucuria lui ar trebui sa fie la fel, prietenie, fair play.....nu lozinci.....sunt un visator....stiu.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează