INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PARIURI

Oamenii din sport și vedetele TV riscă interdicție la reclamele la pariuri! Măsură drastică în Marea Britanie

Jose Mourinho e imaginea unei case de pariuri
Jose Mourinho e imaginea unei case de pariuri

Articol de GSP - Publicat marti, 27 octombrie 2020 15:08 / Actualizat marti, 27 octombrie 2020 15:25

Vedetele TV și cele din sport ar urma să nu mai apară în reclame la casele de pariuri în Marea Britanie, după propunerea făcută de instituțiile care reglementează publicitatea.

Astfel, dacă decizia va fi adoptată, nume precum Jose Mourinho, Michael Owen sau Harry Redknapp nu vor putea să mai fie vedete în spoturile publicitare, anunță The Guardian. Comitetul pentru Practici în Publicitate din Marea Britanie vrea să ia această măsură după un studiu care a arătat că reclamele la pariuri pot avea un impact mai mare asupra celor sub 18 ani decât asupra adulților.

În prezent, o reclamă este interzisă dacă este mai degrabă adresată minorilor decât adulților. După aplicarea noilor măsuri, reclama nu va putea fi difuzată dacă se adresează unei persoane sub 18 ani, indiferent de cum este văzută de adulți!

De exemplu, o reclamă la pariuri în care apare căpitanul naționalei Angliei va fi interzisă potrivit noilor reguli”, spune Comitetul pentru Practici în Publicitate.

Oameni din fotbal și vedete fac reclame la pariuri și în România

Mai multe vedete TV, antrenori sau foști fotbaliști apar în reclame pentru casele de pariuri din România. Ultimul caz este cel al lui Mutu, care a oficializat chiar azi un parteneriat. 

Ionel Dănciulescu, Marius Lăcătuș, Gabi Balint, Adrian Mihalcea, Miograd Belodedici, Marius Niculae, Ilie Dumitrescu, Daniel Pancu, Gică Craioveanu, Bogdan Stelea, Dan Petrescu, Gabi Balint, Helmuth Duckadam, Adrian Mutu, Cătălin Moroșanu sau Mihai Leu sunt câțiva dintre oamenii din sport care fac reclame la casele de pariuri.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Ziarele din Italia „îl toacă” pe Tătărușanu: „Habar n-avea ce face! S-a instalat rugina” » Ce note i-au dat

I-a șocat pe francezi! „Cadoul” visat de Diego Maradona înainte să împlinească 60 de ani

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
1223953254372879
Alexandru Cristian Vasile-Bugarin  •  28 Octombrie 2020, 15:16

Interzise complet

Vezi toate comentariile (1)
Comentează