INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Debut senzațional în Premier League pentru fostul rival al lui Ianis Hagi din Scoția » Două goluri în 9 minute cu Tottenham!

Odsonne Edouard a reușit o „dublă” cu Tottenham // foto: Guliver/gettyimages +8   FOTO
Odsonne Edouard a reușit o „dublă” cu Tottenham // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat sambata, 11 septembrie 2021 16:49 / Actualizat marti, 14 septembrie 2021 15:29

La debutul pentru Crystal Palace, Odsonne Edouard (23 de ani) a înscris două goluri, ajutându-și echipa să obțină o victorie răsunătoare cu Tottenham, scor 3-0.

În ultimele ore ale perioadei de mercato din Premier League, Crystal Palace l-a cumpărat pe Odsonne Edouard, atacant născut în Guiana Franceză. Celtic, marea rivală a celor de la Rangers în Scoția, a primit 16,3 milioane de euro în schimbul fotbalistului.

Debut senzațional în Premier League pentru fostul rival al lui Ianis Hagi din Scoția » Două goluri în 9 minute cu Tottenham!

Odsonne Edouard, „dublă” împotriva lui Tottenham la debutul pentru Crystal Palace 

În această după-amiază, la 11 zile de la momentul transferului, Odsonne Edouard a debutat pentru Crystal Palace. Și ce debut a avut! Introdus pe teren în minutul 84, la scorul de 1-0 în locul lui Christian Benteke, Edouard nu a avut nevoie de mult timp pentru a atrage toate privirile.

Câteva secunde mai târziu a ajuns în careul advers, unde Wilfried Zaha l-a găsit cu o pasă la firul ierbii. Edouard a preluat cu stângul și a șutat cu același picior, din cădere, lângă bara stângă a porții apărate de Hugo Lloris. Prima ocazie, primul gol.

Odsonne Edouard // foto: Guliver/gettyimages
Odsonne Edouard // foto: Guliver/gettyimages
Odsonne Edouard // foto: Guliver/gettyimages
Odsonne Edouard // foto: Guliver/gettyimages
Odsonne Edouard // foto: Guliver/gettyimages
+4 FOTO

9 minute mai târziu, în prelungiri, Edouard a dat dovadă încă o dată de stăpânire de sine. Liber în careul lui Spurs, Odsonne a fost găsit cu o pasă precisă de către Conor Gallagher, și nu a iertat. Încă o dată, preluare cu stângul, șut cu același picior. Hugo Lloris a fost pe direcția balonului, dar intensitatea șutului l-a învins.

Două goluri la debutul în Premier League în doar 9 minute pentru Edouard, ambele cu stângul, deși piciorul lui de bază este dreptul!

Odsonne Edouard, statistici senzaționale în Scoția

Până la finalul lui august, Odsonne Edouard a fost rivalul lui Ianis Hagi în primă ligă din Scoția. Crescut de AF Bobigny și ulterior de PSG, Edouard a ajuns la Celtic în vara lui 2017, sub formă de împrumut. Un an mai târziu, echipa din Glasgow l-a achiziționat definitiv, în schimbul a 10,3 milioane de euro. După 179 de meciuri, 86 de goluri și 39 de pase decisive la Celtic, Edouard a făcut pasul către Premier League, unde și-a început aventura în cel mai bun mod posibil.

2025este anul în care va expira contractul lui Edouard cu Crystal Palace

17 goluriîn 14 meciuri are Edouard la echipa națională U21 a Franței. Nu a jucat încă la echipa de seniori

„Vreau să devin cel mai bun din lume”

În februarie 2020, când era lider în campionatul scoțian alături de Celtic, Odsonne Edouard a fost numit jucătorul lunii. În momentul în care i-a fost înmânat premiul, și-a enunțat aspirațiile mărețe: „Aș vrea să devin cel mai bun atacant din lume. Sau unul dintre cei mai buni atacanți din lume, în orice caz. Nu știu când se va întâmpla asta. Vom vedea”.

VIDEO. Cele mai bune momente ale lui Odsonne Edouard la Celtic

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Camavinga, victima unui comentariu rasist la prezentarea la Real Madrid! Ce explicații a primit fotbalistul

Zlatan Ibrahimovic loveşte din nou: „Sunt cel mai bun din lume! Messi și Ronaldo au în plus doar trofee”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează