INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PRELIMINARII CM 2022

Presa din Olanda îi critică pe elevii lui Frank de Boer după debutul în preliminariile CM 2022: „Vulnerabilă și instabilă, de nerecunoscut”

Presa din Olanda îi critică pe elevii lui Frank de Boer după debutul în preliminariile CM 2022
Presa din Olanda îi critică pe elevii lui Frank de Boer după debutul în preliminariile CM 2022

Articol de - Publicat joi, 25 martie 2021 11:23 / Actualizat joi, 25 martie 2021 11:23

Presa din Olanda critică evoluția elevilor lui Frank de Boer (50 de ani) din înfrângerea cu Turcia, scor 2-4, acuzând alegerile selecționerului și întoarcerea la vremurile negre cu Hiddink.

Olanda chiar și-a respectat noua titulatură de Țările de Jos la startul în preliminariile CM 2022. Are deja complex turcesc, încasând-o din nou (2-4) la Istanbul, după 0-3 la Konya în calificările pentru Euro 2016. Iar presa batavă n-a menajat deloc trupa lui Frank de Boer, ce a primit patru goluri din numai cinci șuturi cadrate, trei purtând semnătura lui Burak Yilmaz, atacantul lui Lille.

Starurile Olandei au dezamăgit în Turcia

„Dezgustător. Un debut trist care a readus îngrijorarea. O echipă instabilă, de nerecunoscut, și-a început dureros drumul spre Mondial. Plictiseala ce părea să fi dispărut s-a întors cu trei luni înaintea Euro. Atât de subțire e linia demarcată cu Frank de Boer!”, a titrat Algemeen Dagblad. Care a comparat dezastrul de miercuri cu „vremurile negre cu Hiddink pe bancă. Oranje a fost vulnerabilă în defensivă, neinspirată la posesie. Și jucătorii emblematici au dezamăgit. 

Depay a ratat un penalty, nu a avut spații și imaginație. De Jong a încetinit jocul, în loc să îl accelereze. Iar De Ligt a greșit prea mult și prea des, într-un compartiment lipsit de un lider și de decizie!”.

Presa olandeză: „Ce va fi cu Haaland?”

De Telegraaf a criticat alegerile selecționerului, de la titularizarea lui De Roon în detrimentul lui Klaassen ori Gravenberch, a lui Tete înaintea lui Dumfries, până la lăsarea lui Weghorst acasă, și scrie despre „mahmureala în drumul spre Qatar. Dacă veteranul Yilmaz ne-a dat trei goluri, ce vom păți în septembrie, când vom da ochii cu Haaland? E deja alarmă Oranje de gradul 1”. 

Neerlandezii s-au plâns de ghinionul din prima repriză, când De Ligt a deviat mingea la 0-1, tot Matthijs a avut un gol "fantomă", nevalidat însă de arbitru (nu există VAR în preliminarii), deși mingea pare că depășise linia porții. De Boer l-a pierdut pe Cillessen (accidentat la încălzire), rezerva Tim Krul fiind vinovată la cel puțin două goluri primite de la Burak, din afara careului.

40 de anitrecuseră de la ultimul hattrick contra Olandei, Klaus Allofs pentru Germania în 1980. Burak Yilmaz l-a egalat pe Cristiano, cu patru goluri marcate în total batavilor

2 victoriidin șapte meciuri are Oranje cu Frank de Boer selecționer, cu Bosnia-Herțegovina și Polonia în Liga Națiunilor

Am făcut o mulțime de erori, ne-a lipsit viteza și am fost îngrizitor de ineficienți. Trebuie să ne întărim apărarea, dar n-o să stau să plâng, mai avem nouă meciuri
- Frank de Boer, selecționer Olanda

Diferența s-a făcut la detaliile ce au avut o mare influență. Turcii au dat 4 goluri din 5 șuturi, au fost foarte eficienți. Suntem decepționați, dar trebuie să continuăm
- Matthijs de Ligt, fundaș olandez

Burak nu se poate descrie printr-un cuvânt, are o poveste specială de spus și în prezent. Ne-am folosit perfect armele și îi sărut pe frunte pe toți jucătorii mei
- Șenol Güneș, selecționer Turcia

La 35 de ani, Burak a demolat Olanda și a scris istorie. N-am văzut niciodată o echipă atât de dezorientată și n-ar fi o surpriză dacă nu se va califica la Mondial
- Milliyet, cotidian turcesc

VIDEO Ce le-a spus Mutu jucătorilor după România U21 - Olanda U21

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Ungaria U21 - Germania U21 0-3 » Maghiarii, zdrobiți în primul meci de la EURO

FCSB, în top 50 cele mai bune echipe ale deceniului! Decizie inexplicabilă: Barca e peste Real

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
1566178743642986
Vlad Hartea  •  25 Martie 2021, 16:44

Acest rezultat al Turciei demonstreaza, daca mai era cazul, ca Lucescu nu a fost capabil sa conduca o nationala straina !! Odata cu aducerea lui Gunes la carma nationalei, Turcia a inceput sa aiba rezultate tot mai pozitive !!

adrianciprian
adrianciprian  •  25 Martie 2021, 14:33

Țările de Jos nu Olanda, nu înțeleg de ce le tot amestecați.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează