INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Oleksandr Zinchenko, declarații în lacrimi: „Doar fiica și familia mea mă țin să nu plec la război”

Oleksandr Zinchenko/ foto: Guliver/GettyImages
Oleksandr Zinchenko/ foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 martie 2022 10:37 / Actualizat sambata, 05 martie 2022 10:37

Oleksandr Zinchenko (25 de ani), fotbalistul ucrainean de la Manchester City, a oferit un interviu emoționant cu privire la situația din țara sa natală, aflată sub invazia Rusiei.

Fundașul spune că a rămas în Anglia doar datorită familiei sale, care l-a oprit să plece în Ucraina pentru a se înrola în armată. În semn de solidaritate, Zinchenko a primit banderola de căpitan la partida jucată de Manchester City în Cupa Angliei, cu Peterborough United, scor 3-2.

Frații Klitschko, dezvăluiri tulburătoare de pe front: „Am omorât 6 ruși azi-noapte! Suntem gata să murim pentru Ucraina”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Frații Klitschko, dezvăluiri tulburătoare de pe front: „Am omorât 6 ruși azi-noapte! Suntem gata să murim pentru Ucraina”

Zinchenko: „Doar fiica și familia mea mă țin să nu plec la război”

Zinchenko a oferit un amplu interviu la BBC, în care a povestit despre momentele groaznice pe care le trăiește, după invazia dictată de Putin în Ucraina.

„Plâng în continuu. A trecut deja o săptămână, dar nu mai număr. Chiar și când conduc, încep să plâng din senin. În capul meu e o degringoladă totală. Imaginează-ți că locul în care te-ai născut și ai crescut dispare. Ce fac ei este inacceptabil, trebuie să oprim războiul.

Oamenii din Ucraina mă țin la curent cu tot ce ce întâmplă. Fac foamea. Încearcă doar să supraviețuiască, dorm în buncăre. Să fiu sincer, doar fiica și familia mea mă țin să nu plec la război.

Pur și simplu așa sunt eu. Îi cunosc pe oamenii din Ucraina, le știu mentalitatea, toți gândesc exact ca mine. Sunt mândru că sunt ucrainean și așa voi fi pentru tot restul vieții. Când vezi cum se luptă oamenii pentru viețile lor, rămâi fără cuvinte. Preferă să moară decât să renunțe la luptă”, a spus Zinchenko, potrivit sursei menționate.

Citește și:

Schimbarea cerută cu disperare de selecționerul Rusiei, după sancțiunile impuse de FIFA și UEFA: „Ce vom face fără meciuri internaționale și cupe europene?”

În plin război, selecționerul Ucrainei a primit o ofertă din Rusia: „Să-mi dea și o mitralieră, să trec mai întâi pe la Kremlin”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
radumatei
radumatei  •  06 Martie 2022, 11:07

Fiica, soția și cele cîteva milioane de lire pe an primite ca răsplată că lustruiește banca de rezerve la City.

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  06 Martie 2022, 09:11

Da, mai? Tot la fel puteau declara toti cetatenii Ucrainei.

leu.mr
leu.mr  •  05 Martie 2022, 16:06

Serios ? Nu cumva milioanele adunate in Anglia te fac sa stai cuminte ?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează