INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INEDIT

FOTO Olivier Giroud, alături de Daniel Pancu și Cosmin Moți! Ce alți jucători de câmp au fost portari pentru o zi

Articol de , - Publicat duminica, 08 octombrie 2023 14:10 / Actualizat duminica, 08 octombrie 2023 16:18

Atacantul Olivier Giroud a intrat sâmbătă seară, în Genoa - AC Milan 0-1, pe lista jucătorilor de câmp care au intrat în poartă. Francezul a avut o prestație foarte bună.

În minutul 90+6, Maignan, portarul lui AC Milan, a văzut cartonașul roșu. După aceea, Olivier Giroud a preluat mănușile și a apărat poarta echipei lui Stefano Pioli, iar în minutul 90+14 a ieșit senzațional și l-a blocat pe George Pușcaș.

Astfel, Giroud a intrat pe lista jucătorilor de câmp care au intrat în poartă și au avut o prestație bună. Pe listă mai sunt nume ca John Terry, Kyle Walker, Samuel Eto'o sau Harry Kane. Pe listă se află și doi români: Daniel Pancu și Cosmin Moți.

Daniel Pancu, erou pentru Beșiktaș

La 17 aprilie 2005, pe „Şükrü Saracoğlu", Pancu a intrat definitiv în istoria lui Beșitaș. A apărat timp de 16 minute și a rezistat asaltului celor de la Fenerbahce, în victoria 4-3. 

Olivier Giroud, alături de Daniel Pancu și Cosmin Moți! Ce alți jucători de câmp au fost portari pentru o zi

Fanii „vulturilor” nu l-au uitat niciodată, supranumindu-l „Pantera din Kadıköy”. Au și acum în muzeul clubului tricoul de portar al lui Pancu. Numărul 1.

Cosmin Moți a dus-o pe Ludogoreț în Champions League

În august 2014, în play-off-ul Champions League, Cosmin Moți a fost eroul lui Ludogoreț în returul cu FCSB. În minutul 119, portarul bulgarilor a fost eliminat, iar fundașul român a intrat în poartă. 

Olivier Giroud, alături de Daniel Pancu și Cosmin Moți! Ce alți jucători de câmp au fost portari pentru o zi

Și a avut o prestație incredibilă, apărând penalty-urile lui Cornel Rîpă și Paul Pîrvulescu.

Ce alți jucători de câmp au fost portari în timpul meciurilor

Dani Alves
Alvaro Arbeloa
Olivier Giroud
Olivier Giroud
Olivier Giroud
+13 FOTO

Samuel Eto'o, pe vremea când juca la Mallorca

Unul dintre exemple este Samuel Eto'o, fostul atacant de la Real Madrid, FC Barcelona sau Inter. Camerunezul a jucat în poartă pe vremea când era legitimat la Mallorca.

Se întâmpla în 2003, când Mallorca era învinsă clar în deplasare de Athletic Bilbao, 0-4. El i-a luat locul atunci lui Leo Franco, portarul titular, care fusese eliminat.

Jose Enrique l-a înlocuit pe Pepe Reina în poarta lui Liverpool

Jose Enrique, fostul fundaș al lui Liverpool, a devenit portar pentru ultimele 13 minute ale duelului pierdut de „cormorani” în fața lui Newcastle United, scor 0-2, în aprilie 2012.

Pepe Reina, titularul din poarta trupei de pe Anfield Road, fusese eliminat, iar Kenny Dalglish, managerul de atunci al englezilor, efectuase toate schimbările. Locul lui în poartă a fost luat de Jose Enrique, care a apărat buturile „cormoranilor” în ultimele 13 minute ale meciului.

Dani Alves, la PSG

Fundașul dreapta Dani Alves a apărat timp de 30 de secunde poarta lui PSG într-o partidă din februarie 2018, din Cupa Ligii Franței, câștigată de parizieni pe terenul lui Sochaux, 4-1.

Kevin Trapp, germanul din buturile lui PSG, a fost eliminat în prelungirile partidei. Unai Emery, antrenorul de atunci al parizienilor, efectuase toate schimbările, iar brazilianul a apărat poarta lui PSG pentru numai jumătate de minut.

John Terry a apărat și el poarta lui Chelsea

Pe 14 octombrie 2006, Chelsea o învingea acasă pe Reading, 1-0, în Premier League, Petr Cech, titularul din poarta londonezilor, se accidentase și a fost înlocuit de rezerva Carlo Cudicini.

Acesta s-a accidentat la rândul lui, iar Jose Mourinho, antrenorul de atunci al lui Chelsea, nu mai avea schimbări la dispoziție. Locul în poarta lui Chelsea a fost luat de John Tery. Fundașul londonezilor a apărat buturile lui Chelsea în ultimele minute ale meciului. Terry a reușit să nu primească gol, iar Chelsea s-a impus în fața lui Reading.

Kyle Walker, la Manchester City

Kyle Walker, fundașul dreapta al lui Manchester City, a apărat poarta „cetățenilor” în ultimele 10 minute ale meciului cu Atalanta, scor 1-1, din faza grupelor Ligii Campionilor, ediția 2019-2020.

Ederson, brazilianul din poarta lui Manchester City, a fost înlocuit la pauză de rezerva Claudio Bravo. Doar că chilianul a primit cartonaș roșu în minutul 80, iar Pep Guardiola efectuase deja toate schimbările.

Astfel, Kyle Walker a devenit noul portar al lui City în ultimele 10 minute ale confruntării cu Atalanta, Englezul a ținut poarta intactă.

Citește și: 

Dennis Man, „anonim, fără repere și idei” în Venezia - Parma 3-2 » Valentin Mihăilă, „superficial, se pierde la prima greșeală”

Marius Șumudică dă vina pe ghinion pentru înfrângerea cu Bașakșehir: „Mi s-a mai întâmplat numai când eram la Astra” + Ce zice despre Alexandru Maxim și Denis Drăguș

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează