INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

VIDEO Marius Șumudică dă vina pe ghinion pentru înfrângerea cu Bașakșehir: „Mi s-a mai întâmplat numai când eram la Astra” + Ce zice despre Alexandru Maxim și Denis Drăguș

Antrenorul celor de la Gaziantep, Marius Șumudică (52 de ani), a vorbit despre situația pe care o traversează la cârma formației turce.
Antrenorul celor de la Gaziantep, Marius Șumudică (52 de ani), a vorbit despre situația pe care o traversează la cârma formației turce.

Articol de , - Publicat duminica, 08 octombrie 2023 10:29 / Actualizat duminica, 08 octombrie 2023 10:49

Marius Șumudică (52 de ani), antrenorul lui Gaziantep, a vorbit despre situația pe care o traversează la cârma formației turce. 

Sâmbătă seară, Gaziantep a fost învinsă la Istanbul, pe terenul lui Bașakșehir, scor 0-2, în runda cu numărul 8 din Superlig, după ce în precedentele două etape înregistrase două victorii consecutive: 2-0 cu Istanbulspor și 2-1 cu Samsunspor. 

Șumudică nu se dezminte » Recital și după eșec, atac la clubul lui Erdogan: „Nu i-am văzut pe teren! Vreau să întreb și eu ceva”
TURCIA
Șumudică nu se dezminte » Recital și după eșec, atac la clubul lui Erdogan: „Nu i-am văzut pe teren! Vreau să întreb și eu ceva”

Marius Șumudică, antrenorul care s-a reîntors la Gaziantep în această toamnă, spune că în meciul cu Bașakșehir elevii lui au avut un ghinion cu care nu s-a mai confruntat de când o antrena pe Astra Giurgiu și a pierdut finala Cupei contra celor de la FC Voluntari, în sezonul 2016-2017. 

VIDEO. Marius Șumudică, despre situația de la Gaziantep: „Când am ajuns aici, ei aveau zero puncte”

„Când am ajuns la Gaziantep, ei aveau zero puncte. Am reușit să fac 4 transferuri. Ușor-ușor ne-am revenit, în primul rând ca joc, după aceea ca rezultate. Ieșisem deasupra liniei, acum ne-am întors în zona roșie, dar este foarte strâns. Cu o victorie urci 4 sau 5 locuri. 

Am avut o serie de două victorii, ceea ce ne-a făcut să urcăm peste linia de plutire. Acum am pierdut cu Bașakșehir, o echipă bună, care e în revenire de formă, care a schimbat antrenorul și care are o valoare mult peste 30 de milioane de euro. 

Au niște jucători... Pe Piatek l-au împrumutat de la Milan (n.r. - Piatek a plecat de la AC Milan în 2020, când era vândut la Hertha Berlin, a venit în Turcia liber de contract, după ce a terminat înțelegerea cu berlinezii) și au dat 3 milioane numai pe împrumut. dar asta este. Am jucat bine. Ieri (n.r. - sâmbătă) am avut așa un ghinion. De când antrenez nu am mai avut un așa ghinion. S-a mai întâmplat când eram la Astra și am pierdut finala Cupei cu Voluntari.

Dar ce am pățit ieri... Am luat gol în minutul 2, mi-au alunecat doi jucători la aceeași fază, după care ne-am dat autogol, am ratat penalty și în aceeași fază Drăguș centrează și un jucător al meu ratează dintr-un metru. Ei în a doua repriză nici nu au ieșit din jumătatea lor. 

Nu sunt supărat pe Maxim. El a stabilit un record în Turcia, a înscris 18 penalty-uri. Ieri mi-a ratat prima oară. M-a așteptat să mă întorc cu spatele. 

Să înscrii 18 penalty-uri consecutive și să ratezi doar ieri înseamnă că așa a vrut Dumnezeu, să nu fie ziua noastră”, a declarat Marius Șumudică, pe aeroportul Otopeni. 

Marius Șumudică: „Denis Drăguș are niște evoluții peste așteptări”

„Drăguș (n.r. - Denis) și Niță (n.r. - Florin) sunt doi jucători profesioniști, care își fac treaba foarte bine. Denis are niște evoluții peste așteptări. Eu nu-l cunoșteam, nu-l urmărisem foarte mult la Standard sau unde era. Mi-a atras atenția când am văzut că Rapid e interesată de el. 

În Turcia poți avea 14 străini, iar între ei trebuie să ai unul de 24 de ani, cum e Drăguș. Asta ne-a ajutat mult. Impresarul meu, Cătălin Liță, mi-a zis de el. L-am urmărit câteva meciuri, l-am văzut și am zis să-l luăm. Nu m-am înșelat. Are reușite, nu m-am înșelat când l-am adus. 

E un jucător care este o soluție pentru echipa națională. Junior Morais era rezervă când l-am adus, iar acum joacă foarte bine. Face toată banda, noi jucăm 3-5-2. Mereu am avut încredere în el, nu prea am greșit cu jucătorii pe care i-am luat. 

Nu mai aduc niciun român în iarnă, vreau să aduc doi jucători pe care îi cunosc și cu care am lucrat în Arabia Saudită. Obiectivul în acest an e să ne salvăm de la retrogradare și la anul să facem o echipă care să ajungă din nou unde a fost, în primele 8-10 echipe. 

Citește și: 

Marius Șumudică, înainte de meciurile naționalei cu Belarus și Andorra: „Cred că a venit momentul să facem pasul către lumea bună a fotbalului din Europa”

Dennis Man, „anonim, fără repere și idei” în Venezia - Parma 3-2 » Valentin Mihăilă, „superficial, se pierde la prima greșeală”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
romeverest
romeverest  •  08 Octombrie 2023, 12:42

Acum incepe greul pentru Sumudica !! Cele doua victorii despre care toata lumea a scris au fost obtinute in fata unor echipe de la subsolul clasamentului !! Va avea viata grea !!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează