INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA MONDIALĂ 2022

EXCLUSIV // VIDEO Fost coleg în naționala Mexicului cu Ochoa și Vela merge pe mâna echipelor mici la Campionatul Mondial: „E nebunie! Îmi doresc ca raportul forțelor să fie inversat și în restul meciurilor”

Omar Govea- Foto: Vlad Nedelea
Omar Govea- Foto: Vlad Nedelea

Articol de , , - Publicat vineri, 25 noiembrie 2022 11:42

Omar Govea (26 de ani) este singurul jucător mexican care a reușit să marcheze în prima divizie a României, în partida cu CS Mioveni. Mijlocașul celor de la Voluntari care a fost selecționat de  4 ori în națională speră ca Mexicul să producă surpriza.

Omar Govea a mai spus în exclusivitate pentru GSP.ro faptul că actuala Cupă Mondială ar fi trebuit mutată într-o altă țară din cauza faptului că autoritățile din Qatar au ignorat numărul morților de pe șantiere, dar și că va urmări cu sufletul la gură partidele Mexicului, în special pe cea cu Arabia Saudită de care îi este teamă în urma rezultatului cu Argentina.

„Mondial rușinos!” » Interviu cu CTP despre controversele din Qatar: „E scandalos, dezgustător!” + „Infantino vorbește ca un interlop”
INTERVIU
„Mondial rușinos!” » Interviu cu CTP despre controversele din Qatar: „E scandalos, dezgustător!” + „Infantino vorbește ca un interlop”

VIDEO. Omar Govea despre Campionatul Mondial „Foarte multe persoane au murit pentru acest turneu”

- Ce părere ai despre acest Mondial?
- E ciudat că se organizează iarna. Însă am observat că lumea vorbește foarte mult despre drepturile omului din Qatar și foarte multe persoane au murit ca să se poată organiza acest turneu. De asemenea, este foarte greu să vorbim despre acest subiect pentru că este vorba despre ceea ce cred cei de acolo. Pentru ei acest lucru este bun, pentru noi nu. Aceste lucruri nu pot fi permise, în ideea în care aceste facilități să vină ca urmare a morții a mai multor persoane.

- Să înțeleg că ai fi fost de acord ca acest Campionat Mondial să fie anulat și organizat într-o altă țară?
- Clar, ar fi trebuit să fie găzduit într-o țară unde drepturile omului sunt importante.

Omar Govea: „Sper ca Mexic să facă istorie ”

- Ce ne poți spune despre rezultatele surprinzătoare de zilele trecute, victoria Japoniei și eșecul Argentinei?
- Să fiu sincer, e un Mondial nebun. După cum ai văzut, echipele vor să facă istorie, să nu renunțe, să facă spectacol. Echipele mari de până acum au făcut istorie, dar cred că nivelul competiției este tot mai mult în favoarea echipelor mici. Mi-aș dori să se inverseze și de acum raportul forțelor, în special sâmbătă când joacă Argentina cu Mexic.

- Care este atmosfera din Mexic în acest moment?
- Fanii sunt foarte pasionați, vor să vadă fotbal, iar în ultimele luni nu prea au fost rezultatele așteptate. Eu sunt pozitiv și am încredere în jucători. La fel și Mexic, cred că poate face o surpriză în fața Argentinei.

- Ai vreo teamă față de Arabia Saudită?
- Sincer, da. Totul este posibil și totul se poate schimba imediat. Totuși, sper ca și Mexicul să facă istorie la această ediție.

- Ai 4 apariții în naționala Mexicului, unde ai fost coleg cu Guillermo Ochoa sau Carlos Vela. Ne poți spune vreun moment special pentru tine din acea perioadă?
- A fost un meci cu Polonia, în care mi-am făcut debutul. Pentru mine a fost un lucru extraordinar să stau atunci în vestiar alături de jucători precum Chicharito, Herrera, Vela sau Ochoa și îmi aduc aminte că m-au ajutat cu procesul de refacere de după meci.

170de minute a bifat Omar Govea în naționala Mexicului

Citește și alte știri:

Nana Falemi crede în revenirea Camerunului: „Dacă intră selecționerul în ei, putem bate Brazilia!” + cine e ținta #1 a fanilor: „Sunt foarte supărați pe el!”

Cu valizele pregătite! Tătărușanu, aproape de plecarea de la AC Milan » „Diavolii” i-a găsit înlocuitor

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  25 Noiembrie 2022, 12:44

...un jucator bun ...U Cv nu putea sa l ia ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează