INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID

Operațiunea Erling Haaland costă o avere! Cât trebuie să plătească Real Madrid pentru transferul vedetei lui Dortmund

Real îl vrea cu ardoare pe Erling Haaland. foto: Guliver/Getty Images
Real îl vrea cu ardoare pe Erling Haaland. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 08 mai 2021 10:00 / Actualizat sambata, 08 mai 2021 11:08

Erling Haaland (20 de ani), atacantul celor de la Borussia Dortmund, este una dintre țintele lui Real Madrid pentru următoarea perioadă de mercato. Totuși, misiunea lui Florentino Perez nu-i deloc una facilă. 

Real Madrid și-l dorește neapărat pe Erling Haaland, însă madrilenii se izbesc de refuzurile tot mai categorice ale șefilor Borussiei Dortmund, care nu sunt dispuși să renunțe acum la norvegian, lucru confirmat și de agentul său, celebrul Mino Raiola. 

Borussia Dortmund nu e dispusă să renunțe în orice condiții la Haaland. Nemții ar vrea să primească în schimbul superstarului norvegian nu mai puțin de 180 de milioane de euro, sumă pe care, cel puțin deocamdată, Real Madrid nu e dispusă să o plătească, scrie Marca.

Bătaie mare pe Haaland + clauza misterioasă din contract

În perioada de mercato din vara lui 2021, va avea loc o luptă crâncenă pentru semnătura lui Haaland. Real Madrid și Barcelona sunt interesate de norvegian, dar s-ar putea retrage din cursă pentru că impresarul său cere un salariu imens. Și cele mai importante cluburi din Premier League vor face tot posibilul pentru a-l aduce pe atacantul lui Borussia Dortmund pe tărâm britanic. Chelsea, Liverpool și cele două forțe din Manchester îl doresc pe Haaland.

Totuși, din 2022, Haaland ar avea o clauză în contract potrivit căreia va pleca de la Dortmund pentru orice echipă care va achita 75 de milioane de euro în schimbul său.

Nu am văzut un atacant atât de matur ca Haaland la vârsta lui, poate doar Ronaldo brazilianul și Zlatan. Erling e ca Ibra la 20 de ani. Are aceeași dorință de a munci pentru a progresa, pentru a deveni cel mai bun - Mino Raiola, agentul lui Haaland

Cifrele transferului lui Haaland

  • Dortmund ar primi 181 de milioane de euro pentru Haaland;
  • Impresarul Mino Raiola ar încasa 20 de milioane de euro;
  • Tatăl fotbalistului ar primi și el 20 de milioane de euro;
  • Haaland ar avea un salariu net de 30 de milioane de euro/sezon

Real Madrid vrea să pornească o nouă „eră galactică”

Florentino Pérez, președintele grupării madrilene, încearcă să-l transfere pe Kylian Mbappe (22 de ani) în această vară și intenționează să-l aducă și pe Erling Haaland anul viitor. Președintele de la Real e preocupat de viitorul blanco. Vrea să pornească o nouă „eră galactică”. Stadion renovat, un „Santiago Bernabéu” ca un OZN, și jucători noi, tineri și foarte valoroși. 

Ținta lui Pérez: să-i reunească pe Kylian Mbappé și Erling Haaland. AS a dezvăluit scenariul clubului pe piața transferurilor: Mbappé, 22 de ani, în această vară, Haaland (20) în 2022. Astfel ca, din sezonul 2022-2023, să-i aibă pe amândoi în ofensivă. Acesta ar fi planul ideal. 

Totuși, dacă francezul decide să semneze un nou contract cu PSG, atunci Real va miza totul pe Haaland acum. Chiar dacă Borussia insistă că vârful norvegian nu va pleca de la Dortmund în 2021.

VIDEO Erling Haaland traversează un sezon de excepție

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Eden Hazard, pus pe lista de transferuri de Real Madrid! Ce sumă așteaptă madrilenii

Jucătorii lui Real Madrid se tem că Zidane ar putea pleca după eșecul din Liga Campionilor! Cine e favorit să vină în locul lui

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
ripensistu
ripensistu  •  08 Mai 2021, 13:22

Sa desfiintam toate cele 12 echipe din fosta European Super League.

manutd.steaua
manutd.steaua  •  08 Mai 2021, 13:01

Promoveaza Csa Steaua si-i ia pe amandoi anul asta! La ce buget au,Real nu are nici o sansa la vreun jucator daca si-l doreste Talpan !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează