INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHELSEA

OPINIE GSP Cel mai frumos gest din fotbal? De ce s-a oprit un campion mondial în sufrageria unor necunoscuți

N'golo Kante, foto: Guliver/gettyimages
N'golo Kante, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat luni, 17 septembrie 2018 14:30

Nicușor Stanciu își bagă degetele în urechi la un meci al naționalei și apoi îi repede pe jurnaliști. Kante se oprește în casa unor străini și joacă FIFA. În mod normal, ar trebui să fie suficient pentru acest articol.

Dar căldura, modestia și bunătatea de care a dat dovadă francezul în vârstă de 27 de ani nu pot fi trecute cu vederea. În epoca banilor, în care forțele de ordine fac zid în fața oricărui sportiv, Kante a rămas pe un peron de tren și a acceptat invitația unor necunoscuți.

Știm, s-au dus vremurile în care puteai să bei o bere pe bordurile din Giulești cu alde Sandu Neagu sau Ilie Greavu, dar jucătorii-produs de acum, mai ales din străinătate, au devenit complet intangibili. Departe de orice interacțiune, cu reacții prefabricate, vorbesc în comunicate de presă și reacționează mecanic, în funcție de câte camere sunt ațintite pe ei. Deci, în epoca rece a distanțelor, să ne bucurăm de gestul lui Kante. Să-l sărbătorim cum se cuvine.

Și ar mai fi ceva.

Să ne gândim că vine de la un om obișnuit cu munca. Nu e la "creație". Un om care știe cât valorează fiecare liră. Poate și asta l-a făcut să se oprească.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
bazinga
bazinga  •  17 Septembrie 2018, 15:14

Kante este un personaj unic in fotbal!De o modestie iesita din comun,de un bun simt realmente incredibil in zilele noastre...A refuzat caruta de bani de la alte cluburi si a ramas la Chelsea,spunand ca se simte bine acolo si nu isi doreste altceva!Are un MINI COOPER realmente modest si nu duce o viata extravaganta!Un OM deosebit!Si un mare fotbalist...un adevarat caracter!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează