INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Vor s-o dea pe Barcelona în judecată pentru împărțirea banilor de la transferul lui Dembele!

Ousmane Dembele // foto: Guliver/gettyimages
Ousmane Dembele // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 13 august 2023 08:43 / Actualizat duminica, 13 august 2023 10:16

Impresarii lui Ousmane Dembele (26 de ani) nu sunt deloc mulțumiți de felul în care Barcelona a ales să împartă suma de transfer primită de la PSG pentru fotbalistul francez, 50,4 milioane de euro. Jucătorul s-a ales cu 15 milioane de euro, dar agenților nu le-a revenit nimic.

Barcelona și PSG au anunțat sâmbătă transferul lui Ousmane Dembele. Clubul catalan a și specificat suma de transfer: 50,4 milioane de euro.

Într-un comunicat ulterior, Barcelona a explicat mecanismul prin care a avut loc despărțirea de fotbalist: „Clubul și jucătorul au rupt contractul în virtutea exercitării unilaterale de către jucător a unui drept inclus în contract. Clubul nu a negociat sau convenit cu terți termenii acestei despărțiri”.

L'Equipe anunță că Neymar a bătut palma cu noul club! Va încasa 160 de milioane de euro în următoarele două sezoane
MERCATO
L'Equipe anunță că Neymar a bătut palma cu noul club! Va încasa 160 de milioane de euro în următoarele două sezoane

Impresarii lui Ousmane Dembele vor s-o dea pe Barcelona în judecată

Cotidianul catalan Mundo Deportivo a explicat motivele pentru care Barcelona a venit cu precizările suplimentare.

Clubul blaugrana a interpretat că respectiva clauză de reziliere a contractului îl obligă să plătească o parte din suma de transfer doar fotbalistului, din moment ce numai el a fost angajat de club. Nu și impresarilor lui Dembele, a căror muncă nu este direct legată de club.

Astfel, Barcelona a decis să direcționeze către Dembele 15 milioane din totalul de 50,4. Restul sumei va intra în conturile clubului.

Împărțirea banilor nu i-a mulțumit pe impresari, care iau în calcul să dea clubul în judecată, potrivit sursei citate. Aceștia consideră că suma trebuia împărțită în mod egal între club, fotbalist și reprezentanții acestuia. 

Dembele a fost deja prezentat la PSG și a asistat de pe stadion la primul meci oficial al parizienilor din noul sezon, 0-0 cu Lorient.

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Tuchel n-a înțeles nimic după 0-3 cu Leipzig: „Nu-mi explic. Ce discrepanță!” » S-a scuzat față de Harry Kane: „Probabil asta e impresia lui”

Răsturnare de situație în miez de noapte! Încep negocierile finale pentru contractul lui Mbappe

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Nicolas
Nicolas  •  13 August 2023, 11:21

Impresarii din fotbalul actual nu isi justifica in nici un fel sumele colosale pe care le castiga ( un jucator este de regula transferat de mai multe ori ) iar de multe ori lucreaza chiar impotriva propriului client ( marea majoritate sunt naivi si se lasa 100 % pe mana lor ) daca interesele lor nu sunt satisfacute in primul plan. Fotbalistul este o marfa etalata , prezentata si vanduta de 3 entitati : vanzator ,cumparator si impresar. Este trist cand un om ( sportivul ) este comparat cu o marfa ,asta arata degradarea la care s-a ajuns. Cat timp aceasta " libertate " v-a functiona dupa aceste reguli colapsul se apropie cu pasi repezi. Cluburile investesc pentru formarea si pregatirea fotbalistului , platesc pentru achizitionarea , salariul , etc iar impresarii care castiga sume colosale investesc in ce ?????.

parachioara5
parachioara5  •  13 August 2023, 10:58

...ce ne pasa noua de Barcelona ?...echipa de fotbal ...nu orasul ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează