INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Amintirile românului care a jucat în Bundesliga: „Toate capetele s-au întors spre mine. Nu pot explica rușinea pe care am trăit-o”

Ovidiu Burcă, alături de antrenorul Claus Dieter Wollitz. foto: Guliver/Getty Images
Ovidiu Burcă, alături de antrenorul Claus Dieter Wollitz. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat sambata, 31 octombrie 2020 14:07 / Actualizat sambata, 31 octombrie 2020 23:02

Ovidiu Burcă (40 de ani) a lăsat funcția de președinte de la Rapid pentru a se dedica meseriei de antrenor. Fostul fundaș pregătește acum echipa U19 a alb-vișiniilor, iar recent e explicat metodologia nemțească pe care vrea s-o aplice în Giulești. 

Invitat săptămâna aceasta la GSP Live, Ovidiu Burcă a vorbit despre ideile pe care vrea să le implementeze la grupele de juniori de la Rapid, relatând ce l-a surprins cel mai mult în primele săptămâni petrecute alături de puști. 

„În primul rând, fotbalul nu poate fi rupt de contextul social în care este România, care se află într-un moment delicat. Ne-am pierdut valorile, ne-am pierdut reperele, iar ce se întâmplă în fotbal e o consecință. Am început să lucrez acum trei săptămâni cu o grupă de copii și mi-a luat două săptămâni să-i fac să înțeleagă că trebuie să vină la oră fixă la program. Întârziau, îmi spuneau: «Mister, am întârziat doar un minut!». Suntem foarte departe”, a afirmat Burcă, la GSP Live. 

Burcă: „Nu pot să-ți explic rușinea pe care am trăit-o”

Pe parcursul emisiunii, Burcă a rememorat un episod petrecut în perioada în care a ajuns în Germania, la Energie Cottbus. Atunci, el a fost cel care a trebuit să suporte mustrările antrenorului.

În momentul în care am plecat din România, am crezut că sunt un tip ordonat, educat, profesionist. Ajungând în Germania, mi-am dat seama că sunt foarte departe. Mi-a luat mult să mă aliniez la standardele și la rigorile nemțești.

Îți dau un exemplu pe care l-am simțit pe pielea mea în Germania. Telefonul meu era pe vibrații, nu pe silent, și a început să sune în timpul unei ședințe. Nu pot să-ți explic rușinea pe care am trăit-o și momentul de stânjeneală avut când toate capetele s-au întors către mine, dar și după discuția pe care am avut-o apoi cu antrenorul. Apoi am înțeles ce înseamnă disciplina și rigoarea”, a mărturisit Burcă.

Avuția mea e că am ajuns să joc pe 3 continente, să cunosc foarte multe culturi. Am capacitatea de a înțelege culturi diferite, oameni diferiți - Ovidiu Burcă

40 de meciuria strâns Burcă în tricoul nemților de la Energie Cottbus

Citește și alte știri de actualitate:

O legendă a Rapidului, izbucnire nervoasă la adresa conducerii: „Vina voastră când este? Tic-tac, domnilor”

EXCLUSIV Rapidiștii pun presiune pe Clotilde Armand: „Ar fi păcat să nu ne sprijine”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
raducallin
raducallin  •  31 Octombrie 2020, 17:45

Bine ca ii invatati de mici sa va zica mister...Ce e prostia asta cu mister in sus, mister in jos ?

briceag
briceag  •  31 Octombrie 2020, 17:09

Un jucator gafeur si mediu, dar a jucat in Bundesliga...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează