INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANTRENORI

EXCLUSIV Pandemia de COVID-19 din lumea arabă prin ochii lui Răzvan Lucescu: „Au fost restricții la sânge”

Răzvan Lucescu a preluat Al Hilal vara trecută, după eventul istoric câștigat cu PAOK +49   FOTO
Răzvan Lucescu a preluat Al Hilal vara trecută, după eventul istoric câștigat cu PAOK

Articol de - Publicat vineri, 29 mai 2020 08:39

Răzvan Lucescu (51 de ani), antrenorul lui Al Hilal, a povestit cum a parcurs alături de soția sa pandemia de coronavirus, în lumea arabă.

Răzvan Lucescu: „Dinamo e copilăria și adolescența mea. Sincer, aș ajuta mai mult. Momentan am făcut acest pas”

Lucescu este unul dintre puținii antrenori români de mare succes din străinătate. A dovedit-o când a câștigat imperial eventul în Grecia, cu PAOK Salonic, anul trecut, a continuat să facă istorie și când a ajuns în Arabia Saudită, cu Al Hilal, liderul de acolo fiind campioana en titre în Champions League al Asiei. 

Cu cât a avut mai mult succes, cu atât Lucescu, „Generalul", cum îi spuneau grecii când antrena în Superliga, și-a ridicat un zid în jurul său, preferând să se îndepărteze de viața tumultuoasă de zi cu zi. Pandemia de coronavirus l-a prins printre străini, într-o lume nouă pentru el, la Riad, în capitala Arabiei Saudite. 

Dar i-a oferit și prilejul fericit de a-și petrece tot acest timp în compania soției, Ana. Practic, păstrând proporțiile, a avut semivacanța la care visa într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor după triumful de la Salonic: „Uneori, mă fură visarea și mă văd renunțând la tot fotbalul, s-o iau pe Ana de mână și să umblăm prin lume, cu rucsacul în spate!". Este încă idealul său de libertate.

Restricții peste restricții

„Am rămas printre saudiți, am „petrecut" aici pandemia. Stăm într-un compound de vile, genul „Satul Francez" din București. Te poți plimba în voie, mai puțin atunci când sunt restricții de ieșit afară din casă", a povestit Răzvan. Acesta a continuat: „Am făcut sport, am stat în casă, am petrecut timp prețios și de calitate alături de soție. Ana a fost cea mai fericită, chiar mi-a zis că e cea mai liniștită perioadă pe care o puteam petrece. N-am mai venit în România fiindcă nu știam la început cum e cu sistemul de carantină. Și mă gândeam că decât să stau două săptămâni blocat pe undeva, prin vreun hotel, mai bine rămân aici, unde am toate condițiile. Nu știam cum se intră, cum se iese din aceste țări, vă aduceți aminte că era panică la început".

„Și-aici, am avut un regim special. De exemplu, au fost zile în care nu aveai voie să ieși din casă timp de 24 de ore. Deloc. Am comandat mâncare online, totul cu circuit închis. O perioadă viața a fost deschisă, de gen să te plimbi pe lângă casă între orele 8:00-15:00, apoi între 9:00-17:00. Sincer, în acea perioadă, am ieșit doar de 3 ori afară din casă!", a mai spus Lucescu jr..

Altfel decât la noi

Tehnicianul tocmai a ieșit dintr-o perioadă de carantină totală în Arabia Saudită de 24 de ore, care a marcat finalul Ramadanului. Nu a avut nimeni voie să iasă din propria locuință sau unde l-a găsit ziua respectivă. Treptat se destind viața și măsurile în această țară. Arabia Saudită e un caz special. 

Oficial, are foarte multe cazuri de infectare cu COVID-19, 80.185, 1.644 în plus doar în ultimele 24 de ore, și 441 de morți. În România, comparativ, sunt până în 20.000 de cazuri, însă numărul celor decedați este de 4 ori mai mare. 

De aceea au fost restricții la sânge, nu se joacă nimeni. Sunt zile întregi în care nu ai voie să ieși din casă până la o anumită oră. De la 1 iunie va urma o relaxare, vor fi redeschise tot mai multe zboruri, iar cele internaționale de pe 21 iunie. Vremea de afară, din Arabia, mai limitează cazurile de îmbolnăvire. Sunt 38-40 de grade Celsius. Nu prea ieșim din casă în timpul zilei, așa că nu aș putea să-ți spun dacă este suportabilă canicula", a mai dezvăluit Răzvan.

FOTO Cele mai spectaculoase cadre surprinse în timpul pandemiei de coronavirus din București

+45 FOTO

În arșița verii

De la 1 iulie, în principiu, se reiau antrenamentele la Al Hilal, liderul detașat al campionatului saudit, la 6 puncte de Al Nassr. 

„Sunt mai multe variante vizavi de reluarea fotbalului. Ori de la 1 august, ori de la 20 august. Luna viitoare, pe 15, se vor întâlni și oficialii federațiilor din Asia pentru a decide în ce condiții și când se reiau campionatele și Champions League aici. Până atunci, pregătesc diverse strategii de fotbal, mai țin legătura cu jucătorii, îmi trăiesc viața alături de Ana", a conchis una dintre ultimele personalități din fotbalul românesc care au decis să ajute financiar, fie și indirect, clubul Dinamo București, prin programul socios DDB.

54.553 de cazuride oameni vindecați are Arabia Saudită, de 4 ori mai mult decât România. Populația acelei țări este de 35 de milioane de oameni, cu 15 milioane mai mult decât a noastră

771 de miide teste COVID-19 au fost efectuate în Arabia Saudită, în România 410.000

VIDEO Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Citește mai multe știri de actualitate:

Situație EXPLOZIVĂ în Liga 1 » Căpitanii fac front comun împotriva deciziei ministerului Sănătății: „Eu nu mai stau în cantonament, renunț și la contract!”

FCSB. Dennis Man și Florinel Coman speră într-o minune! Becali cere cel puțin 25 de milioane pe ei

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  29 Mai 2020, 20:03

Arabia Saudita are mai multi contaminati-85 de mii-probabil pentru ca au testat pe toti cetatenii,pe cand la noi avem mai putini-20 de mii-pentru ca nu au fost testati decat vreo 360 de mii de locuitori!Iar la numarul de morti la suta de contaminati-comparativ cu toti vecinii nostri-suntem...pe primul loc!De ce?Ori starea de sanatate a romanilor este grava,ori sistemul medico-farmaceutic este intr-o stare grava!Ori...ambele!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează