INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Paolo Di Canio îi critică pe fotbaliștii italieni implicați în scandalul pariurilor: „Trebuie să fii prost să faci așa ceva”

Paolo Di Canio
Foto: Imago
Paolo Di Canio Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 24 octombrie 2023 14:38 / Actualizat marti, 24 octombrie 2023 22:52

Paolo Di Canio (55 de ani) i-a criticat public pe tinerii fotbaliști italieni care au fost prinși că au pariat, susținând este o prostie mare să faci așa ceva și să-ți atragi suspendarea din activitatea fotbalistică. 

Paolo Di Canio îi acuză pe tinerii fotbaliști italieni care sunt pe cale să-și distrugă cariera din cauza faptului că au pariat ilegal pe evenimente din fotbal, inclusiv pe meciurile propriilor echipe. 

Decăderea zeilor » Foste campioane în Europa ani de-a rândul, nevoite acum să lupte pentru evitarea retrogradării
INEDIT
Decăderea zeilor » Foste campioane în Europa ani de-a rândul, nevoite acum să lupte pentru evitarea retrogradării

Paolo Di Canio: „Este o prostie mare, trebuie să fii prost să faci așa ceva”

Paolo Di Canio a vorbit despre greșelile tinerilor fotbaliști și a sugerat că patronii echipei erau mult mai atenți la jucători în vremea sa: „Sunt un milion de alte lucruri pe care le poți face, poți paria pe câini, pisici, hamsteri. Nu sugerez nimic, desigur că ar fi mai bine să nu pariezi deloc. 

Ai pariat pe fotbal? Înseamnă că ai capul gol, este o prostie mare, trebuie să fii prost să faci așa ceva. Nu vorbim despre blaturi, din fericire nu este cazul. Sunt atâtea centre care te ajută să scapi de dependența de a paria, deci care e problema cu adevărat?

Când am semnat cu Juventus, veneam dintr-un cartier rău famat din Roma. Nu prea mi-era frică de nimic, dar la o sesiune de antrenamente, cineva din conducere mi-a spus că președintele Boniperti vrea să vorbească cu mine. Am fost terifiat, am așteptat trei ore, am întrebat pe toată lumea ce vrea să vorbească cu mine, dar nimeni nu știa.

Când am intrat în birou președintele m-a întrebat unde am fost seara trecută, i-am răspuns că am ieșit să iau cina. Apoi, m-a întrebat la ce oră am ajuns acasă și i-am răspuns că la ora 22:30 eram acasă, iar el mi-a spus că e prea târziu. Eram foarte tânăr și am crezut că e doar o măsură de prevenție. Eram terifiat, credeam că mă va exclude din lot.

Acum vremurile s-au schimbat. Nu vreau să atac președinții de club, știu că sunt foarte ocupați, dar anumite lucruri nu pot fi justificate”.

Paolo Di Canio a jucat de-a lungul carierei la echipe precum Lazio, Juventus, Napoli, AC Milan, Celtic, Sheffield Wednesday, West Ham United și Charlton și a marcat în total 123 de goluri și a oferit 60 de pase decisive în 580 de meciuri. 

Di Canio n-a prins meciuri în naționala mare a Italiei și a cucerit doar trei trofee, Cupa UEFA cu Juventus în sezonul 1992/1993, iar alături de AC Milan a câștigat Supercupa Europei în sezonul 1994/1995 și Serie A în 1995/1996.

Vezi și alte știri:

Americanii anunță că Simona Halep a făcut oficial apel la TAS: „ITIA are o lună la dispoziție”
HALEP, SUSPENDATĂ
Americanii anunță că Simona Halep a făcut oficial apel la TAS: „ITIA are o lună la dispoziție”
„Batem recordul!” » Liderul ultrașilor FCSB anunță „furtuna” după decizia Curții de Apel: „Mai rău i-a întărâtat pe steliști”
FCSB
„Batem recordul!” » Liderul ultrașilor FCSB anunță „furtuna” după decizia Curții de Apel: „Mai rău i-a întărâtat pe steliști”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close