SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, SUSPENDATĂ

Americanii anunță că Simona Halep a făcut oficial apel la TAS: „ITIA are o lună la dispoziție”

Simona Halep
Simona Halep

Articol de - Publicat marti, 24 octombrie 2023 13:35 / Actualizat marti, 24 octombrie 2023 13:42

Americanii de la publicația The Athletic anunță că Simona Halep (32 de ani) a făcut, oficial, apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv față de decizia primită pe 12 septembrie din partea tribunalului independent Sports Resolutions, care a suspendat-o 4 ani pentru două încălcări ale regulamentului anti-doping.

Simona Halep anunța încă din ziua deciziei că va ataca suspendarea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), iar la o lună distanță de la acel moment formalitățile au fost îndeplinite.

Simona Halep, mesaj categoric: „Nu voi renunța niciodată!”
MESAJ
Simona Halep, mesaj categoric: „Nu voi renunța niciodată!”

Simona Halep a făcut oficial apel la TAS

Publicația americană The Athletic a explicat pașii:

„Echipa de avocați a Simonei Halep, condusă de Howard Jacobs, avocatul din Los Angeles care a reprezentat unele dintre cele mai mari nume din sport în litigii legate de dopaj, a depus recursul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Sesizările lor juridice vor fi făcute în următoarele câteva zile, apoi Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA), care supraveghează programul anti-doping în tenisul profesionist, va avea la dispoziție aproximativ o lună pentru a răspunde.

Instanța va stabili apoi o dată de audiere, în lunile următoare”.

Așadar, este posibil ca Simona Halep să afle data audierii până la finalul lunii noiembrie.

„Poate fi redusă suspendarea Simonei Halep?”

Americanii încheie articolul cu întrebarea „Poate să fie redusă suspendarea Simonei?”.

„Se întâmplă ca TAS să reducă suspendările, având în vedere că apelurile duc la rejudecarea cazului, posibil cu dovezi noi din partea părților.

Dacă Halep poate convinge judecătorii că testul ei pozitiv a fost rezultatul dopajului neintenționat, este probabil să fie suspendată pentru doi ani sau mai puțin, iar un an de suspendare l-a ispășit deja”, scriu aceștia.

Halep a fost găsită vinovată de două încălcări ale regulamentului anti-doping, utilizarea unei substanțe interzise, roxadustat, și a unei metode / substanțe interzise pe durata sezonului 2022, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic.

Echipa Simonei Halep a explicat testul pozitiv la roxadustat susținând că un supliment alimentar utilizat de aceasta înainte de US Open 2022, o pudră de colagen, Keto MCT, a fost contaminată. Gazeta Sporturilor a mers în Canada pentru a investiga cazul - AICI, concluziile

Avocatul Simonei Halep: „Putem face o readministrare completă a probelor”

În septembrie, avocatul român al jucătoarei de tenis, Bogdan Stoica, a explicat formalitățile care au întârziat depunerea oficială a apelului la TAS.

„Avem un termen de 21 de zile de la momentul când tribunalul Sport Resolutions va comunica în mod oficial hotărârea integrală.

Prin hotărâre integrală nu trebuie să înțelegeți că se va comunica altceva decât a apărut în spațiul public, ci doar sunt niște elemente administrative cu care trebuie completată hotărârea respectivă.

Pentru moment analizăm și noi argumentația tribunalului. Trebuie să răspundem tuturor acestor argumente. Din fericire, avem posibilitatea să facem o readministrare completă a probelor și să avem o nouă judecată în fond”, spunea Stoica la Euronews.

VIDEO: suspendată 4 ani, Simona Halep continuă să se antreneze

Tot despre Simona Halep: 

Fostul antrenor al Simonei Halep acuză: „A fost o scăpare, probabil a echipei, iar ea plătește”

Șefa sportului românesc cere ca Mouratoglou și echipa lui să fie pedepsiți: „Trebuie să plătească! Simona s-a lăsat pe mâna lor”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
itu52
itu52  •  25 Octombrie 2023, 08:28

Până s-ajungă la Tas...deocamdată, pas cu pas, tropăie în GeSePe, parc-ar fi din SePePe. Ne vâră droguri pe nas - să ne țină în ...suspans. Să strigăm cu toții uraa.., da de fuge tevatura. Vă rog, fără par! Am zis și eu, așa..., o giumbușloacă. p

Criss54
Criss54  •  25 Octombrie 2023, 08:17
Postat de ioni45 pe 24 Octombrie 2023, 18:25

Iar ati inteput sa scriei de dopata asta va doare rau ca e suspendata sa ramana asa sau sa fie 6 ani sa scapam odata de dopata asta pe cine intereseaza aceasta dopata iar stiri despre dopata asta. Sa primeasca ce merita

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

VardyParty
VardyParty  •  24 Octombrie 2023, 21:09
Postat de Freyya pe 24 Octombrie 2023, 15:42

fara numar pentru dopata - sa-i iasa smekeriile gurului Patrick din capatana si sa se mute la Nisa pe bani munciti nu ***

În plus, poza nu mai este demult de actualitate. Bună și copiii de la revista Cancan, știu că halep a luat 10 kg în ultimul trimestru. Păi, mințiți și cu pozele? Chiar așa?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează