INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRAGEDIE

Pape Diouf, fostul președinte al lui Marseille, răpus de COVID-19. L'Equipe titrează: „Papa al nostru a murit”

Pape Diouf s-a stins la 68 de ani din cauza coronavirusului
Pape Diouf s-a stins la 68 de ani din cauza coronavirusului

Articol de - Publicat miercuri, 01 aprilie 2020 09:57

Pape Diouf, fost cunoscut impresar, liderul lui OM între 2005 și 2009, a contractat COVID-19 letal la Dakar. Urma să fie transportat marți noapte din Senegal în Franța. N-a mai fost timp. S-a stins la 68 de ani.

Pape Diouf era o figură în fotbalul francez. Născut în Ciad, din părinți senegalezi, a ajuns la Marseille când avea doar 18 ani și a rămas profund legat de orașul de pe malul Mediteranei. Fost jurnalist în tinerețe, la publicația La Marseillaise, a devenit unul dintre cei mai cunoscuți impresari francezi. A avut fotbaliști importanți, ca Desailly, Boli, Drogba sau Nasri. Iar în 2005 a devenit președintele lui Olympique Marseille. A rezistat patru ani, înainte de a fi înlocuit de patronul Robert Louis-Dreyfus.

„Vei rămâne întotdeauna în inimile marseillezilor"

Potrivit L'Equipe, Diouf (anchetat în perioada 2016-2018 în scandalul transferurilor controversate de la OM) se afla la Dakar. Acolo s-a infectat cu coronavirus. Marți noapte, urma să fie transportat de urgență din capitala Senegalului în Franța. Nu a mai fost timp. S-a stins la 68 de ani. Cel mai cald mesaj l-a primit de la clubul vieții sale.

Pape, vei rămâne întotdeauna în inimile marseillezilor drept unul dintre marii artizani ai istoriei lui OM", i-a transmis Olympique. Iar L'Equipe a titrat pe copertă: „Papa al nostru a murit". Cu o poză în care Pape Diouf se ruga.

Pape Diouf, fostul președinte al lui Marseille, răpus de COVID-19. L'Equipe titrează: „Papa al nostru a murit”

„Puține persoane din lumea fotbalului m-au impresionat sau au avut un asemenea impact asupra vieții mele, asupra carierei mele. Ai fost mereu un mentor pentru mine" - Samir Nasri, mijlocaș Anderlecht (ex-Marseille și Arsenal)

„Pape a fost un mare președinte, foarte performant și respectat. Aveam un profund respect pentru el" - Jean-Michel Aulas, președinte Lyon

„Un mare președinte, dar mai ales un om imens. O pierdere uriașă pentru fotbalul francez și pentru continentul african" - Benjamin Mendy, fundaș Man. City

„Nu mai e loc de nicio rivalitate. Am aflat cu tristețe de dispariția unui monument al fotbalului nostru" - Kylian Mbappe, atacant PSG

CORONAVIRUS. Cum te infectezi, cum se răspândeşte virusul, ce complicaţii pot apărea:

Citește mai multe știri despre coronavirus:

Din Suceava, Dorin Goian își strigă disperarea și dezvăluie lucruri incredibile din interiorul spitalului infectat: „La revedere, uitați de Uniunea Europeană! E gata”

Prima reacție a lui Petre Grigoraș, după ce și-a pierdut fratele, ucis de Covid-19: „Oameni buni, nu e de glumă!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close