INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

„Încetați, cultura s-a schimbat! Este rasism” » Fostul jucător al lui Manchester United, deranjat de cântecul fanilor despre el

Fanii lui Manchester United // foto: Guliver/gettyimages
Fanii lui Manchester United // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat luni, 04 octombrie 2021 09:43 / Actualizat luni, 04 octombrie 2021 10:13

Park Ji-sung (40 de ani), fost mijlocaș la Manchester United, le-a solicitat fanilor „diavolilor roșii” să renunțe la un cântec jignitor despre el.

Mijlocaș la Manchester United între 2005 și 2012, sud-coreeanul i-a rugat pe fanii vicecampioanei Angliei să renunțe la unul dintre cântecele din repertoriu, întrucât acesta conține o remarcă rasială față de sud-coreeni, legată de mâncatul cărnii de câine.

În august, Wolverhampton l-a prezentat pe sud-coreeanul Hwang Hee-chan chiar la meciul cu Manchester United, scor 0-1, prilej pentru fanii echipei oaspete de a recita cântecul dedicat lui Park Ji-sung. 

Park Ji-sung le cere fanilor lui Manchester United să renunțe la un cântec cu remarci rasiste: „Lucrurile s-au schimbat drastic”

Fostul jucător al lui United nu a apreciat momentul, după cum a dezvăluit la UTD Podcast, podcast-ul oficial al clubului:

„Îmi pare rău că a auzit asta. Știu că fanii lui Manchester United nu vor să-l ofenseze cu acel cântec, dar oricum trebuie să educ fanii să înceteze cu acele cuvinte (n.r. - carne de câine), care sunt de obicei folosite ca o insultă rasială pentru sud-coreeni.

În Coreea de Sud, lucrurile s-au schimbat drastic. Este adevărat că în trecut am mâncat carne de câine, dar în aceste zile sud-coreenii, în special generația mai tânără, o urăsc. Cultura s-a schimbat. Le cer fanilor să renunțe la acel cântec, care provoacă disconfort sud-coreenilor când îl aud. E momentul să înceteze”, a spus el.

În replică, Manchester United a emis un comunicat în care sprijină solicitarea fostului jucător: „Manchester United sprijină pe deplin comentariile lui Ji-sung și îndeamnă fanii să îi respecte dorințele”.

Supranumit „Trei plămâni” datorită efortului fizic depus pe teren, fostul mijlocaș de 1,78 metri a evoluat 8 ani în Anglia: 7 la Manchester United, unul la QPR. El s-a retras în vara anului 2014 cu 16 trofee în palmares, 11 dintre acestea cucerite alături de United, 4 cu PSV, unul cu Kyoto Purple Sanga.

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

River - Boca, după 582 de zile cu spectatori! Lacrimile lui Gallardo + jucătorii lui River au ținut „un minut de reculegere” pentru oaspeți, după ce i-au bătut cu 2-1

Carlo Ancelotti, discurs vehement după a doua înfrângere la rând a lui Real Madrid: „Cel mai prost meci! Meritam să pierdem”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
prapadlafcsb
prapadlafcsb  •  04 Octombrie 2021, 11:15

Pana la urma e o stire despre nimic... coreanul s a supărat ca măgarul pe deal

minos3
minos3  •  04 Octombrie 2021, 10:33

As zice ca nu e o problema rasiala, pentru ca pare ca se refera la sud-coreeni, nu la intreaga rasa galbena. Este insa jignitor

Vezi toate comentariile (2)
Comentează