INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Patologic! » Milan nu mai are soluţii pentru recuperarea lui Pato

Pato a prins doar 536 de minute în acest campionat, marcînd un gol. În ultimele 3 sezoane, a jucat doar 59 de meciuri în Serie A // Foto: Reuters
Pato a prins doar 536 de minute în acest campionat, marcînd un gol. În ultimele 3 sezoane, a jucat doar 59 de meciuri în Serie A // Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 06 aprilie 2012 00:00 / Actualizat joi, 05 aprilie 2012 20:10

Atacantul brazilian de 22 de ani, care s-a accidentat de 14 ori în 27 de luni, a terminat deja sezonul. ”Se rupe pentru că aleargă greşit”, explică misterul un fost sprinter italian.

Coşmarul accidentărilor pare un labirint fără scăpare pentru Pato. Povestea brazilianului de 22 de ani e un amestec de dramă şi mister, pe care nimeni nu-l poate dezlega. Atacantul lui Milan a ajuns la 14 leziuni din ianuarie 2010 după cele doar 14 minute cît a jucat în returul cu Barca!

RMN-ul de ieri a dat un nou verdict crud. Sezon terminat, după o leziune la bicepsul femural al coapsei stîngi, muşchi care-l mai ţinuse pe tuşă 87 de zile! Abia întors de la al doilea specialist consultat în America cu OK-ul medical, Pato trebuie s-o ia de la capăt. Experţii de la MilanLab s-au predat: "Nu mai avem soluţii", a recunoscut şeful Meerseman. Nici controalele făcute în Germania n-au descoperit cauzele accidentărilor, toate afectîndu-i numai coapsele şi gleznele!

Problema poate fi una de sistem nervos, respectiv impulsurile craniene care comandă mişcări greşite. Teză suţinută de Stefano Tilli, fost sprinter italian de 100 şi 200 de metri între 1983 şi 2000: "Problema e biomecanică. Are un picior foarte elastic, dar reculul din teren e lent. Cînd îl ridică din pămînt bazinul e prea în faţă. Contactul cu terenul e paralel în loc să existe unghiul de 90 de grade cu restul gambei şi aşa apare o presiune mare pe lanţul de muşchi ai coapsei".

Milan s-a resemnat şi-l lasă pe atacantul adus în 2007 cu 22 de milioane de euro să se trateze singur. PSG l-ar fi luat cu 28 de milioane în iarnă, dar acum "Răţoiul" a ajuns un caz patologic.

"Mi s-a făcut rău cînd am văzut că s-a rupt iarăşi. Am încercat orice variantă, dar nu am reuşit să găsim leacul" (Jean Pierre Meerseman, şeful MilanLab)

"Dacă Bolt ar fugi ca Pato ar face 11 secunde pe suta de metri, în loc de 9"58. Trebuie învăţat să alerge corect" (Stefano Tilli, fost vicecampion mondial la 4x100m)

Accidentările lui Pato:
Coapsa dreaptă: 6 accidentări / 203 zile (biceps femural, flexori şi adductori)
Glezna dreaptă: 2 accidentări / 12 zile (entorsă, leziuni)
Coapsa stîngă: 5 accidentări / 119 zile
Glezna stîngă: 1 accidentare / 13 zile
Total: 14 leziuni / 347 zile out

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ambro2000
ambro2000  •  06 Aprilie 2012, 05:39

Asta e o veste foarte proasta dar trebuie ajutat pentru ca isi poate reveni

Vezi toate comentariile (1)
Comentează