INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PORTUGALIA

Uluitor! Jucătorul cu patru date de naștere! » Porto nu mai știe câți ani are!

Chancel Mbemba// Foto-IMAGO / GlobalImagens
Chancel Mbemba// Foto-IMAGO / GlobalImagens

Articol de - Publicat duminica, 23 ianuarie 2022 12:31 / Actualizat duminica, 23 ianuarie 2022 13:42

FC Porto nu îi mai prelungește contractul congolezului Chancel Mbemba din cauza controversei legate de vârsta lui. Fundașul central ar avea 27, 30, 31 sau 33 de ani.

Din iulie 2018 la FC Porto, transferat de la Newcastle cu 4,6 milioane de euro, Chancel Mbemba a intrat în ultimele șase luni de contract pe „Dragão”. Fundașul central din RD Congo ar vrea să prelungească, dar clubul, nu.

Potrivit jurnalului lusitan Correio da Manha, alb-albaștrii vor să se despartă de jucător. Sunt prea multe controverse legate de vârsta lui. Ultima, a apărut recent în presa portugheză, care susține că data nașterii ar fi alta decât cea pe care o anunță el.

Pep Guardiola a primit oferta de a deveni selecţioner! » Nu e căutat de Spania, ci de altă mare echipă naţională europeană
ANGLIA
Pep Guardiola a primit oferta de a deveni selecţioner! » Nu e căutat de Spania, ci de altă mare echipă naţională europeană

Analizele îi dau dreptate lui Chancel Mbemba

Mbemba susține că are 27 de ani. După transferul la Newcastle, i s-a făcut testul vârstei osoase. „Acea analiză a dovedit vârsta mea reală. Am auzit o mulțime de lucruri urâte, dar familia, prietenii și toți cei din Congo știu că m-am născut pe 8 august 1994. Uneori însă, invidioșii vor să rănească oameni de succes”, a afirmat atunci jucătorul.

Dar sunt cercetători care sugerează că metodele actuale prin care se determină vârstele osoase nu dau rezultate sută la sută corecte și în cazul persoanelor de alte etnii, în special pentru cele de origine africană sau asiatică.

Chancel Mbemba era trecut în 1988 la clubul din Congo 

În acest caz, sunt patru date de naștere. Ziua este aceeași, anul diferă.

  • 8 august 1994: cum scrie în pașaport.
  • 8 august 1991: cum a fost trecut în 2011, la un meci din preliminariile Cupei Africii. Un oficial al federației congoleze a afirmat că i-a fost modificată vârsta pentru a putea juca în preliminariile pentru JO 2012.
  • 8 august 1990: cum au dezvăluit o parte dintre prietenii lui.
  • 8 august 1988: cum a apărut în acte la Etancheite, clubul din Kinshasa unde a evoluat Mbemba înainte de a se transfera la Anderlecht.

115 meciuria jucat Chancel Mbemba în toate competițiile la FC Porto, pentru care a marcat 7 goluri

Nici oficialii lui FC Porto nu mai sunt convinși că vârsta din pașaport este cea corectă. Are 27 de ani, 30, 31 sau 33? Din vară, nu mai vor să-l păstreze.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Presa din Anglia laudă prestaţia lui George Pușcaș, după cel mai recent meci jucat de Reading: „Cea mai bună evoluție a sa” + Ce notă a primit atacantul

Georgina Rodriguez, făcută praf de rude: „I-am scris lui Cristiano: «Ai cea mai rea femeie lângă tine!»”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează