INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CRONICĂ

Patru episoade fantastice povestite de Alex Ferguson! » Mourinho e o pacoste obraznică şi cum l-au scuipat jucătorii pe Cristiano Ronaldo

Articol de GSP - Publicat marti, 20 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 20 ianuarie 2015 12:27

Gazeta Sporturilor a scris în ediţia tipărită de astăzi despre autobiografia lui Alex Ferguson, cel mai mare manager din istoria lui Manchester United. Cronica este disponibilă şi pe platforma Gazeta Digitală.

Fostul mare antrenor a povestit foarte multe episoade neştiute despre relaţia cu jucătorii din perioada Manchester United, dar şi despre cum l-a perceput pe Jose Mourinho cînd a venit în Anglia.

Patru episoade povestite de Ferguson!

"Jose, ce pacoste obraznică!"
Sir Alex are o relaţie "specială" cu Jose Mourinho. "Eu sînt «The special one»", a spus în 2004. "Ce pacoste obraznică, mi-am zis cînd l-am văzut cum distrează presa. O voce interioară îmi spunea: noul puşti din cartier, tînăr, n-are rost să-l iau în serios. Dar e un băiat foarte deştept. Unul din acei tipi căţăraţi pe o placă de surf, care se poate menţine pe creasta valului mai mult decît oricine altcineva", a povestit scoţianul. După una din multele sticle de Barca-Velha băute împreună, Ferguson i-a spus, în 2008, amicului Jose: "S-ar putea să mă retrag, vine o vreme cînd îmbătrîneşti." Mourinho i-a zis: "Nu te retrage, tu mă stimulezi!".

"Jucătorii l-au scuipat pe Cristiano"
Elogii, dar şi adevăr despre Cristiano Ronaldo: "A fost cel mai dotat jucător cu care am lucrat eu vreodată. Este un magician. S-a transformat din micul înfumurat, care era disperat să le arate tuturor cît de bun este. Indiferent cîte deposedări sau faulturi suferea, reacţia lui era aceeaşi: «Nu mă scoţi din joc, eu sînt Ronaldo». La început, cînd era acroşat, urla: «Aaauuu». Jucătorii îl umpleau de scuipat. Curînd a învăţat să nu mai facă tărăboi. A înţeles că ceilalţi nu sînt spectatori ai teatrului său de amator".

"Becks te trimitea la plimbare"
David Beckham a fost ca fiul lui. "Cînd a venit la noi, era un copil slăbuţ, cu capul în nori. Iubea fotbalul. Dar apoi şi-a dorit statutul de star", a povestit Sir Alex. Ce spune despre faţa nevăzută a lui Becks? "Singurul fotbalist pe care l-am antrenat şi nu era cîtuşi de puţin afectat de greşelile sale. Putea să aibă cel mai slab meci posibil, iar el să nu considere că a greşit cu nimic. Te trimitea la plimbare, spunîndu-ţi că greşeşti. Se proteja într-un mod incredibil. N-ar fi acceptat niciodată că a făcut un meci prost".

"E o namilă dură"
Cine era Nemanja Vidici? "Namilă dură fără compromisuri. Un sîrb mîndru. În 2009, a venit la mine ca să-mi spună că s-ar putea să fie chemat. "Cum adică chemat?". "Kosovo. Mă duc", a spus el. "E datoria mea"".

Pe platforma Gazeta Digitală poţi vedea ce principii are Ferguson şi părerile sale despre cei mai importanţi jucători pe care i-a antrenat la Manchester United.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
madskills
madskills  •  21 Ianuarie 2015, 13:52
Postat de george.becali pe 20 Ianuarie 2015, 16:20

Blasfemie. Cand eram mai tanar am vazut un jucator de fotbal, nu foarte talentat, dar in el vedeam cel mai mare antrenor al tuturor timpurilor. Mi-am soptit in mustata ca atunci cand, cu ajutorul divin voi cumpara Steaua, el sa fie alesul si sa duca Steaua catre gloria mult visata. Anii au trecut, am ajuns patron la Steaua, am adus milioane, zeci de milioane de suporteri, am construit o echipa nemaivazuta si, intr-un final, l-am adus, pe el...pe cel mai bun antrenor din istoria fotbalului: Mihai Stoichita. Nimeni nu asculta directivele cum o facea el. Nici un alt antrenor nu a reusit sa ascunda convorbirile noastre cum a facut-o el.

sa nu se piarda !:))

latzio80
latzio80  •  21 Ianuarie 2015, 08:10

Marele patriot Vidic, s-a retras din nationala in 2011, la doar 30 de ani!

dash.berlin
dash.berlin  •  20 Ianuarie 2015, 22:49

Barca-Velha...unul dintre cele mai bune vinuri pe care le-am baut.Mai ales cel din 1999 .

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close