INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Paul Gascoigne s-a întors la Everton să-i amintească lui Wayne Rooney că are să-i dea 40 de lire pe care-i datorează de 18 ani!

FOTO: REUTERS
FOTO: REUTERS

Articol de - Publicat sambata, 03 martie 2018 09:16

Când a venit la Everton, în 2000, Paul Gascoigne era spre apusul carierei. Avea 33 de ani. A jucat două sezoane în albastru în Premier, marcând un singur gol în 32 de meciuri. Acolo l-a întâlnit prima oară pe Wayne Rooney, care nici nu împlinise 15 ani atunci, dar evolua la echipa U19 a "caramelelor".

"Dobânda a ajuns la 1,2 milioane de lire"

Vineri, Gazza s-a întors la clubul din Liverpool. Are 50 de ani acum și arată bine, pare că a depășit eternele probleme cu băutura. L-a îmbrățișat pe Rooney și a scos din buzunar două bancnote de 20 de lire. I-a amintit lui Wayne că are o datorie neachitată de 18 ani.

"În ziua când ai debutat la U19, ți-am dat 40 de lire să-ți cumperi câteva beri", s-a amuzat faimosul mijlocaș insular. "Ai cam uitat să-ți plătești datoria. Între timp, dobânda a ajuns la 1,2 milioane de lire".

image

"Visam să fac pe teren trucurile lui"

Despre Gascoigne, Rooney spunea cândva: "A fost un erou pentru mine. M-am antrenat de câteva ori alături de el la Everton. Aveam doar 14-15 ani. Visam să fac pe teren trucurile lui". 

57 de selecții
are Paul Gascoigne la naționala Angliei, pentru care a marcat 10 goluri în perioada 1988-1998

119 de meciuri
a jucat Wayne Roney pentru echipa Angliei între 2003 și 2016, înscriind 53 de goluri (record)

"L-am urmărit ani la rând jucând pentru Anglia. A fost ceva minunat pentru mine, copil fiind, să mă antrenez împreună cu el. Chiar dacă era spre sfârșitul carierei, tot mai avea impact asupra meciurilor"
Wayne Rooney, despre Paul Gascoigne

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
rva4
rva4  •  03 Martie 2018, 11:45

O poza cu amandoi nu aveti??? Doua nume uriase ale fotbalului englez, doua forte, genul de jucatori ce au stiut sa traga dupa ei o echipa intreaga. Ii admir pe amandoi, tot respectul pentru ei.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează