INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Legenda lui Manchester United, despre lipsa de tact a lui Ten Hag: „Probabil Cristiano s-a gândit: «Își bate joc de mine?» Ferguson n-ar fi procedat așa”

Relația dintre Ten Hag și Cristiano e tot mai tensionată (foto: Guliver/Getty Images)
Relația dintre Ten Hag și Cristiano e tot mai tensionată (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de GSP - Publicat vineri, 28 octombrie 2022 11:54 / Actualizat luni, 31 octombrie 2022 14:40

Legenda lui Manchester United, Paul Scholes (47 de ani), spune că poate empatiza cu modul în care Cristiano Ronaldo (37 de ani) a reacționat când a refuzat să intre pe teren în partida dintre Manchester United și Tottenham (2-0).

Cristiano Ronaldo a plecat la vestiare când meciul nici nu se terminase. Gestul lusitanului nu a fost pe placul lui Erik ten Hag (52 de ani), iar tehnicianul olandez l-a scos din lot pentru meciul cu Chelsea (1-1). 

Descătușarea lui Cristiano Ronaldo » Cum a sărbătorit primul gol după revenirea în lotul lui Manchester United
MANCHESTER UTD. - SHERIFF TIRASPOL 3-0
Descătușarea lui Cristiano Ronaldo » Cum a sărbătorit primul gol după revenirea în lotul lui Manchester United

Tehnicianul olandez a trecut peste episodul neplăcut și Ronaldo a fost titular în Europa League, unde a reușit să marcheze un gol împotriva moldovenilor de la Sheriff Tiraspol, scor 3-0.

Paul Scholes, despre Cristiano Ronaldo: „Unii fotbaliști nu pot accepta să fie lăsați deoparte”

Paul Scholes a avut o reacție similară pe vremea când era jucător. Englezul a fost lăsat în afara lotului de Sir Alex Ferguson (80 de ani), legendarul antrenor scoțian, iar diavolii au pierdut cu rivalii de la Liverpool (3-1). Deranjat de această decizie, celebrul mijlocaș a refuzat să joace în meciul următor. Scenariul s-a repetat, iar United a suferit o înfrângere mai drastică, un neverosimil 0-4 împotriva lui Arsenal, în Cupa Ligii.

„Este dificil să-ți explici trăirile în acele clipe. A fost un moment de care nu sunt mândru și regret cu adevărat acel gest. Empatizez cu Cristiano. A făcut un lucru greșit, dar el crede că ar trebui să joace fiecare partidă, iar unii fotbaliști nu pot accepta să fie lăsați deoparte.

„Cu cât trec minutele și meciul se îndreaptă spre final, cu atât ești mai supărat și parcă ți se întunecă mintea. Nu mai gândești cum trebuie. Când Ten Hag i-a cerut să intre pe teren cu două minute înainte de final, probabil Cristiano s-a gândit: «Își bate joc de mine?», a declarat englezul pentru BT Sport.

Ce ar fi făcut Sir Alex Ferguson? Scholes: „Nu cred că ar fi procedat ca Ten Hag în cazul Ronaldo”

Scholes crede că Ten Hag a făcut o greșeală când a decis că l-ar putea introduce pe Ronaldo cu atât de puțin timp înainte de finalul partidei cu Tottenham.

„Sunt de părere că antrenorul trebuie să dea dovadă de un pic de bun simț. Este o lipsă de respect față de Cristiano. Te uiți la un fotbalist experimentat și îi ceri să intre în joc într-un meci care este câștigat. 

Am auzit mulți oameni spunând că Sir Alex ar fi înnebunit dacă Ronaldo ar fi reacționat așa. Dar eu nu cred că ar fi procedat ca Ten Hag, să încerce să-l trimită pe Cristiano pe teren cu două minute înainte de final. Ăla e un moment în care bagi un tânăr sau îi oferi cuiva șansa de a-și face debutul.

Cu toate astea, cred că este treaba antrenorului și că Ten Hag avea tot dreptul să-i ceară lui Ronaldo să intre în teren. „Este clar că nu se află în planurile sale, nu îl vede ca făcând parte din echipa sa în meciurile mari din campionat, în meciurile mari din Europa, mai târziu în competiție, îl vede mai mult ca pe o rezervă”.

În acest sezon, Cristiano Ronaldo a reușit doar trei goluri și un assist în 13 partide pentru Manchester United.

Paul Scholes a jucat toată cariera doar pentru Manchester United. A bifat 714 apariții în tricoul „diavolilor”, a marcat 153 de goluri și a dat 75 de assist-uri. La naționala Angliei are 66 de partide jucate, 14 goluri și 13 pase de gol. După retragere, Scholes a devenit analist TV.

26 de trofeea cucerit Scholes de-a lungul carierei

  • articol scris de Octavian Drăgan

Citește și alte articole:

Un jucător al lui Arsenal, înjunghiat într-un supermarket » Prima reacție a fotbalistului: „Am văzut pe cineva murind în fața mea”
INCIDENT
Un jucător al lui Arsenal, înjunghiat într-un supermarket » Prima reacție a fotbalistului: „Am văzut pe cineva murind în fața mea”
Topul cluburilor care au format cei mai mulți juniori ce evoluează în Europa » Echipa lui Lucescu e și ea pe podium
JUNIORI
Topul cluburilor care au format cei mai mulți juniori ce evoluează în Europa » Echipa lui Lucescu e și ea pe podium

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează