INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Paulo Dybala, interogat de agenții Gărzii de Finanțe » Starul lui AS Roma riscă să nu mai joace o lună!

Paulo Dybala // FOTO: Imago
Paulo Dybala // FOTO: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 22 februarie 2023 14:27 / Actualizat miercuri, 22 februarie 2023 15:30

Atacantul Paulo Dybala (29 de ani) a fost convocat de Garda de Finanțe pentru a răspunde în legătură cu un acord de 3 milioane de euro din salariul său trecut în bilanțul lui Juventus.

Continuă audierile și cercetările în dosarul „Prisma", pe care procurorii din Torino i l-au deschis lui Juventus, relativ la plusvalențele fictive și la manevrele făcute de club cu salariile jucătorilor. 

A venit rândul lui Paulo Dybala să fie invitat la un „meci" de 90 de minute, cu anchetatorii veniți la Roma pentru a-l interoga pe fostul jucător juventin.

Eric Bicfalvi a făcut o afirmație care atrage atenția în contextul războiului: „Am devenit rus”
RUSIA
Eric Bicfalvi a făcut o afirmație care atrage atenția în contextul războiului: „Am devenit rus”

Paulo Dybala, audiat de agenții Gărzii de Finanțe

Potrivit Gazzetta dello Sport, agenții Gărzii de Finanțe l-au întrebat despre „un acord de trei milioane de euro", pe care clubul bianconero l-a trecut în bilanțul pe 2021-'22 și legătura cu „lichidarea" primită de starul argentinian la plecarea la AS Roma. 

Atacantul de 29 de ani a recunoscut că acea plată era legată de câteva salarii lunare restante din 2019-2020 în perioada pandemiei.

O lună suspendare pentru Dybala? 

Procuratura federală a deschis un dosar și Dybala riscă să fie suspendat o lună, potrivit Articolului 31 din codul justiției sportive, ce „interzice companiilor să negocieze ori să achite despăgubiri cu încălcarea legii federale, dar interzice și jucătorilor de a încheia acorduri pentru a le primi”.

Ce este scandalul plusvalențelor

  • Clubul Juventus a intrat anul trecut în vizorul Fiscului italian. Conform dezvăluirilor din Gazzetta dello Sport, oficialii bianconerilor au fost căutați de reprezentanții Gărzii Financiare, ce au descins la sediile clubului din Torino și Milano.
  • Fosta campioană a Italiei face obiectul investigației intitulate „Prisma”, începută în luna mai 2022. Autoritățile au pus mâna pe bilanțurile contabile ale clubului din perioada 2018-2021, bănuind o fraudă financiară în decursul acestor ani.
  • Sunt vizate 42 de transferuri, cu implicare directă torineză, dintre cele 62 din ultimele trei sezoane, care au dat naştere unor câştiguri de capital și modul în care ar fi fost plătit Cristiano Ronaldo! Interceptările convorbirilor telefonice stau la baza acestui dosar exploziv!
  • Conducătorii clubului au fost suspectați că s-ar fi folosit de tranzacţiile cu jucători pentru a înregistra câştiguri de capital artificiale, cu obiectivul de a îmbunătăţi bilanţul contabil al clubului. Există și un precedent. În 2018, Chievo a fost penalizată cu trei puncte și cu o amendă de 200.000 de euro pentru fals în actele contabile. 

VIDEO Rezumatul meciului AS Roman - Verona 1-0

Citește și: 

O legendă a lui Liverpool șterge pe jos cu jucătorii lui Klopp: „Jenant. O rușine. Și acum i-aș lua locul lui Van Dijk în echipă”

Pep Guardiola, înainte de RB Leipzig - Manchester City: „Să câștigăm Champions League de 3-4 ori? Doar o echipă poate”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
SarpeleAscuns
SarpeleAscuns  •  22 Februarie 2023, 20:18

Echipa din rezumatul acela AS Roman - Verona este urmasa Laminorului Roman sau a Danubianei Roman?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează