INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Paulo Fonseca, atac la cluburile din Rusia: „Nu le vindeți jucători! Banii lor sunt mânjiți cu sângele copiilor uciși în război”

Paulo Fonseca // Foto: Imago
Paulo Fonseca // Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 14 august 2023 16:55 / Actualizat luni, 14 august 2023 19:00

Antrenorul lui Lille, Paulo Fonseca (50 de ani), dă ca exemplu pe Sassuolo, care a refuzat oferta de 8 milioane de euro pentru fundașul stânga Rogerio, venită de la Spartak Moscova.

Un cunoscut antrenor portughez invită cluburile europene să nu negocieze transferuri cu echipele din Rusia, sancționându-le pentru invadarea Ucrainei. 

Paulo Fonseca, tehnicianul lui Lille, a transmis acest mesaj către Benfica și Braga, pe care le-a îndemnat să urmeze exemplul lui Sassuolo: „Nu le vindeți jucători! Banii lor sunt mânjiți cu sângele copiilor uciși nevinovați în război în fiecare zi”, a avertizat fostul antrenor al lui Porto, al Romei și al lui Șahtior.

Scandal la Mondiale! Sportivă din Ucraina, descalificată fiindcă a refuzat să-și salute adversara din Rusia » Consilierul lui Zelenski a izbucnit: „Decizie scandaloasă!”
CONFLICT
Scandal la Mondiale! Sportivă din Ucraina, descalificată fiindcă a refuzat să-și salute adversara din Rusia » Consilierul lui Zelenski a izbucnit: „Decizie scandaloasă!”

Sassuolo a deschis drumul!

Fonseca se referă la transferul lui Rogerio, fundașul stânga ce trebuia să ajungă la Spartak Moscova. Pentru brazilianul de 25 de ani se stabilise și suma de transfer, 8 milioane de euro, peste cota de piață cifrată la 5,5 milioane de euro pe transfermarkt.de. O sumă rezonabilă în condițiile în care colegul lui Daniel Boloca nu mai avea decât un singur sezon de contract cu gruparea neroverde. 

La 15 zile după ce se bătuse palma a intervenit însă patronul clubului italian, compania Mapei, și tranzacția a picat definitiv. „Nu negociem și nici nu încheiem afaceri cu rușii”, i s-a transmis agentului jucătorului, Vinicius Prattes. Care l-a dus până la urmă la Wolfsburg, pentru numai 5,5 milioane de euro. Fundașul stânga fusese ofertat în 2022 și de Newcastle, dar și atunci nu s-a făcut mutarea.

Vizate sunt Benfica și Braga

„În ultimele două săptămâni am citit că Benfica și Braga vor să vândă jucători la ruși. Este vorba despre Chiquinho și Tormen. Nu-mi vine să cred, refuz să cred că e adevărat. Luați exemplul lui Sassuolo și nu acceptați banii rușilor! Vindeți oriunde, dar nu lor”, este mesajul postat pe contul de Twitter de Fonseca.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

În sfârșit, Inter și-a găsit un atacant » Cât va plăti și ce transfer au mai făcut nerazzurrii

Al Hilal vrea să aducă un star din Premier League lângă Neymar » Negocieri intense cu englezii

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
rocky3
rocky3  •  14 August 2023, 20:46

Respect Fonseca!

eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  14 August 2023, 19:56

Banii arabilor sunt curati? :)) ce ipocrit penibil

Morujmomoruj
Morujmomoruj  •  14 August 2023, 19:23

ucrainienii se comporta fix la fel.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează