INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

Maracana, în istorie » Decizie controversată în legătură cu templul fotbalului brazilian

Maracana FOTO Gettyimages
Maracana FOTO Gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 martie 2021 14:28 / Actualizat miercuri, 10 martie 2021 15:20

Estadio Jornalista Mario Filho, cunoscut ca „Maracana”, își va schimba denumirea și va primi numele celui mai bun fotbalist din istoria Braziliei, Edson Arantes do Nascimento „Pele”.

Adunarea Legislativă din statul brazilian Rio, unde se află celebrul stadion Maracana, a aprobat marți o lege controversată prin care arena va primi numele lui Pele. Brazilienii cred că schimbarea numelui îl va trece în uitare pe fostul jurnalist Mario Filho, care a insistat pentru construirea stadionului în anii '40.

„Pele”, noul nume al stadionului Maracana?

Claudio Castro, guvernatorul de Rio de Janeiro, are la dispoziție 15 zile pentru a aproba sau refuza legea respectivă. Printre deputații care au susținut proiectul de lege se numără Andre Ceciliano, dar și Bebeto, fost campion mondial cu „Selecao” în 1994.

Regele Pele este cel mai mare jucător din toate tipurile. Este un omagiu corect. Deşi nu mă îndoiesc că toată lumea va continua să numească stadionul Maracana
Andre Ceciliano, deputat de stânga în Parlamentul Braziliei

Pele, care a câștigat primele trei Cupe Mondiale pentru selecționata Braziliei, a înscris golul 1000 pe acest stadion, în 1969, când evolua pentru Santos într-o partidă cu Vasco da Gama. „Maracana” a găzduit finalele mondialelor din 1950 și 2014, dar și ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2016.

La finala Cupei Mondiale din 1950 au participat peste 200 de mii de spectatori. Partida este considerată cea mai mare dramă din istoria fotbalului brazilian, după ce Uruguay s-a impus în ultimul act, scor 2-1.

2 echipede club evoluează pe arena din Rio de Janeiro: Flamengo și Fluminense

VIDEO Pele, o carieră legendară în fotbal

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Portar din Premier League, jefuit și amenințat cu macete în propria locuință!

Robinho, nouă ani pentru viol » Curtea de Apel Milano a reconfirmat condamnarea la închisoare

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează