INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Pep Guardiola sună alarma: „Arabia Saudită a schimbat piața transferurilor. Nu este o amenințare, ci o realitate!”

Pep Guardiola l-a pierdut pe Riyad Mahrez // Foto: Imago
Pep Guardiola l-a pierdut pe Riyad Mahrez // Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 29 iulie 2023 15:48 / Actualizat sambata, 29 iulie 2023 18:09

Managerul campioanei Europei, Pep Guardiola (52 de ani), avertizează asupra valului de plecări în Arabia Saudită: „Am vrut să-l țin pe Mahrez, dar n-am reușit. Avea o ofertă incredibilă, nu puteam să-i spunem să rămână. Cluburile trebuie să știe ce se întâmplă, vor migra tot mai mulți fotbaliști de top”.

Pep Guardiola a făcut tot posibilul să-l împiedice pe Riyad Mahrez să plece în Arabia Saudită. Dar mijlocașul algerian de 32 de ani nu avea cum să refuze salariul propus de Al-Ahli, 46 de milioane de euro pe sezon! 

Managerul lui Manchester City a lansat un avertisment pentru toate cluburile, care asistă neputincioase la exodul vedetelor către noul El Dorado al fotbalului. „Am vrut să-l țin pe Mahrez, dar n-am reușit. Avea o ofertă incredibilă, nu puteam să-i spunem să rămână, gândurile noastre erau ca el să continue, fără nicio îndoială”.

Boom! Saudiții au ajuns la 1,5 miliarde investite în fotbal în 6 luni » „Au cec în alb”, anunță Cosmin Contra! Dar Cristiano Ronaldo are probleme
ARABIA SAUDITĂ
Boom! Saudiții au ajuns la 1,5 miliarde investite în fotbal în 6 luni » „Au cec în alb”, anunță Cosmin Contra! Dar Cristiano Ronaldo are probleme

35 de milioane de euro pentru Mahrez

Campioana Europei va primi 30 de milioane de euro plus 5 milioane bonusuri în schimbul africanului, care a semnat un acord până în 2027. O dată cu Fabinho, Premier League a pierdut zece jucători care au luat destinația Orientului Mijlociu și puțini sunt cei ce rezistă tentației. 

„Nimeni nu se gândea că atâția jucători de top ar pleca în liga saudită, în urmă cu câteva luni, când Cristiano Ronaldo a fost primul care s-a transferat la Al-Nassr. În viitor, se vor înmulți transferurile și de aceea cluburile trebuie să fie avertizate de ce se întâmplă.”, a spus Pep Guardiola. 

Pep Guardiola: „Nu știu cât vor susține exodul”

„Arabia Saudită nu e o amenințare, ci e realitatea. Vor să creeze o ligă puternică și pot să o și facă. Premier League cheltuiește mai mult decât celelalte ligi, pentru că organizarea e mai bună și drepturile de televizare sunt mai mari. 

Nu știu însă cât de mult timp vor susține această migrare. Jucătorii vor să trăiască această experiență și să evolueze în această ligă. Arabia Saudită a schimbat piața transferurilor”, a explicat managerul spaniol.

Nu este simplu să înlocuiești un astfel de jucător, fiecare are calitățile sale. El nu simte presiunea, e un tip care vrea să joace în fiecare zi pentru a fi fericit. Îl înțeleg foarte bine 

- Pep Guardiola, manager Man. City

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Legendarul Matthaus îl face praf pe fostul jucător de la Bayern: „Este cel mai bun exemplu de lipsă de caracter”

Kylian Mbappe la Barcelona? » Joan Laporta nu s-a ferit de adevăr

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
Cabalero
Cabalero  •  30 Iulie 2023, 03:45

Nasol cand banii cu miros de petrol iti iau jucatorii cu japca....pai nea *** guardiola asta ai facut tu in ultimii ani ca ai castigat Premier League cu banii aia *** pompati de arabi...acum te plangi?!?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

brujo
brujo  •  29 Iulie 2023, 20:20

Cum se intoarce roata... Acum el se plange ? Dar cand se *** pe fair play-ul financiar era bine, nu ? Cand schimba echipa la 6 luni era bine ? :))) Acum el se plange ? :))))))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

VardyParty
VardyParty  •  29 Iulie 2023, 19:47

Hi hi hi, pana acum furai tu, Guardiola, acum *** alții de la tine. Orice nas își are nasul. Nicu Gheara, citești?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează