INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ATHLETIC BILBAO

Perpetuum mobile » Iñaki Williams continuă să-şi împingă recordul acestui secol de meciuri consecutive în LaLiga spre bariere incredibile

Articol de - Publicat duminica, 06 octombrie 2019 09:00

Iñaki Williams, atacantul de origine ghaneză al lui Athletic Bilbao, 25 de ani, a ajuns la 126 de meciuri consecutive în 41 de luni!

Nimeni şi nimic nu îl poate împiedica să joace meci de meci în LaLiga. Nu se accidentează, nici nu e oprit de suspendări, pentru că se fereşte de cartonaşe, iar Bilbao începe echipa cu el. Rareori nu e folosit drept titular şi mai mereu rămâne în teren până spre sfârşit. Iñaki Williams este deţinătorul recordului de meciuri consecutive în campionatul spaniol în secolul XXI, iar sâmbăta trecută, la 0-1 cu Valencia, l-a împins până la cota 126. Niciun alt jucător de câmp nu îl întrece pe atacantul de 25 de ani, veritabil perpetuum mobile!

Clauză de 135 milioane de euro

Formidabila serie a început pentru fotbalistul de origine ghaneză pe 20 aprilie 2016, la 0-1 cu Atlético. Cu cele 30 de minute în teren bifate în locul lui Muniain. De-atunci, a fost nelipsit la Athletic şi a devenit idolul fanilor. Chiar dacă este doar basc de adopţie, clubul făcând o excepţie de la codul strict de a nu transfera decât jucători din regiune. Ca o dovadă a încrederii absolute în el, în vară i s-a oferit prelungirea acordului pentru nouă ani, până în 2028!, durată neobişnuit de mare. Doar Denilson, în 1998, a semnat o reînnoire mai lungă cu Betis, pe un deceniu. Bilbao s-a asigurat, totodată, că nu-l va pierde pe Williams şi i-a fixat o clauză de reziliere a contractului de 135 milioane de euro. Sumă accesibilă doar câtorva cluburi din lume.

10,2 kilometria acoperit Williams în prima repriză a meciului cu Barca din prima etapă a acestui sezon (1-0). Nou record pentru 45 de minute în actualul secol din LaLiga. Mult peste media normală de 9 km

Comparat cu Balotelli

A fost destinul lui să crească în Spania, după ce părinţii au scăpat din războiul civil din Liberia şi au ajuns într-o tabără de refugiaţi în Ghana. „În vară, am fost în vacanță în Dubai cu toată familia și am mers într-o excursie în deșert. Mama a început să plângă la final, și-a amintit cât a suferit traversând desculță Sahara prin nisipul fierbinte. Părinții mei au reușit să sară şi gardul de la Mellila, care separă Marocul de teritoriul spaniol, iar mama mă purta în pântece. De câte ori uit că nu aveam nimic şi de unde am plecat ajungând faimos, îmi mai trage o palmă după ceafă”, îşi dezvăluia recent povestea tristă, dar cu final fericit. A intrat în 2012 la Academia lui Bilbao, care l-a descoperit în Pamplona, şi după ce a dat 31 de goluri în tot atâtea meciuri a atras atenţia echipei de seniori. A excelat şi în LaLiga, fiind comparat ca talent şi calităţi fizice cu italianul Balotelli. Iñaki are însă alt caracter şi altă educaţie, sperând să şi câştige un trofeu cu echipa bască.

132 de meciurie seria-record a lui Bilbao, deţinută de portarul Carmelo Cedrún, unicul jucător basc care-l întrece ca prezenţe consecutive în campionat. între 1952 şi 1957

SERIA LUI INAKI ÎN LALIGA

  • 126 de meciuri
  • 61 ca integralist
  • 9.586 de minute
  • 26 de goluri
  • 21 de assisturi

„Sper să pot realiza lucruri măreţe, pentru că vreau să fac acest club mai mare. Aici e casa mea şi am aici tot ceea ce-mi doresc. Bilbao a pariat mereu pe mine şi mi-a oferit totul”
Iñaki Williams, atacant Bilbao

„Nu am nimic altceva în minte decât să joc pentru Athletic. Am ajuns aici când eram doar un copil şi visez să rămân până când voi ajunge un veteran şi să fiu o legendă a clubului”
Iñaki Williams, atacant Bilbao

50 de golurişi 28 de pase decisive are Iñaki în 211 partide jucate la Athletic Bilbao în toate competiţiile

1 mecila naţionala Spaniei are Williams, jucând 30 de minute în amicalul cu Bosnia din mai 2016 (3-1). A bifat 17 selecţii şi trei goluri pentru Spania U21 şi un meci la naţionala Ţării Bascilor

Citește și:

Amendat cu 600.000 de euro! Preţul plătit de Diego Costa pentru a scăpa de închisoare

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează