INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CROAȚIA

VIDEO Incidente grave în Cupa Croației » Peste 50 de fani au fost arestați și cel puțin 3 polițiști răniți la Split!

Ultrașii lui Dinamo Zagreb s-au bătut cu poliția la Split / Foto: Imago
Ultrașii lui Dinamo Zagreb s-au bătut cu poliția la Split / Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 04 aprilie 2024 14:54 / Actualizat joi, 04 aprilie 2024 21:12

A fost haos la derbyul Hajduk Split - Dinamo Zagreb (0-1), meci din semifinalele Cupei Croației. Ciocnirile violente cu forțele de ordine produse pe stadionul Poljud s-au întâmplat aseară, după fluierul de final. Zeci de suporteri ai gazdelor au pătruns în teren pentru a se răzbuna din cauza ratării calificării în finală, în timp ce jucătorii adversarilor, speriați, s-au refugiat la vestiare!

S-a lăsat cu incidente grave și de data asta la derbyul celor mai titrate echipe din Croația. Calificarea în finala Cupei reușită de Dinamo Zagreb, chiar pe terenul rivalei Hajduk (1-0), a provocat confruntări teribile între suporterii gazdelor și forțele de ordine, care au pierdut controlul imediat după fluierul de sfârșit al partidei.

Incidente grave în Cupa Croației » Peste 50 de fani au fost arestați și cel puțin 3 polițiști răniți la Split!
Ultrașii Torcida au invadat terenul și au vrut să se bată cu cei de la Bad Boys Blue / Foto: Imago

Fanii au aruncat în polițiști cu fumigene, sticle și pietre

Cotidianul L'Equipe anunță că, aseară, câteva zeci de fani din grupul Torcida au invadat terenul, cu intenția de a strica sărbătoarea adversarilor, iar jucătorii campioanei Croației s-au refugiat, de teama unor incidente, la vestiare!

Apoi, pe străzile din jurul stadionului, „grupurile de ultrași au atacat, în mod repetat, polițiștii, aruncând în ei cu fumigene, sticle, pietre și alte obiecte. Haosul a fost completat de implicarea celor din facțiunea Bad Boys Blue a ultrașilor lui Dinamo Zagreb.

Pompierii au fost chemați de urgență să stingă focul!

Potrivit poliției croate, trei agenți au avut nevoie de spitalizare, fără a se oferi alte detalii despre rănile suferite. O mașină a poliției a fost grav avariată, iar un total de cel puțin 50 de persoane au fost arestate în preajma arenei.

De asemenea, ultrașii au incendiat și numeroase tomberoane, care au fost stinse de zeci de pompieri, trimiși de urgență la fața locului.

„Vjceni derbi" este mereu cu risc ridicat de incidente!

L'Equipe a remarcat că „Croația este cunoscută pentru echipa sa națională, vicecampioană mondială la Cupa Mondială din 2018, dar și pentru huliganii săi, ce sunt printre cei mai infami din Europa. Printre aceștia, ultrașii lui Dinamo Zagreb, "Bad Blue Boys", și "Torcida" de la Hajduk Split, sunt cei mai cunoscuți.

Meciurile dintre cele două formații rivale, sub denumirea de «Vjecni derbi» (Derby etern), reprezintă întotdeauna evenimente cu risc ridicat".

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Un fost internațional U23, ucis într-o tentativă de jaf și răpire! Își pregătea debutul la fosta trupă a lui Ngezana!
AFRICA DE SUD
Un fost internațional U23, ucis într-o tentativă de jaf și răpire! Își pregătea debutul la fosta trupă a lui Ngezana!
Gerard Pique este anchetat de Garda Civilă!
SPANIA
Gerard Pique este anchetat de Garda Civilă!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
Stefan09
Stefan09  •  05 Aprilie 2024, 00:14

Bad blue boys desteptilor....bad boys blue era o formatie de ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Barna
Barna  •  04 Aprilie 2024, 22:55

Primitivi balcanici! Încă mai există asemenea specimene de bătăuși și la noi, la sârbi, bulgari și greci! Nu mai sper să ne civilizăm vreodată!

Fladrian
Fladrian  •  04 Aprilie 2024, 16:43

@Daniel Scorpie : Eu zic sa mai cititi inca o data lequipe :). Ati cam incurcat suporterii. Din pacate ditamai articolul vine si de la un ziarist cu experienta si nu de la un copy/paster.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează