INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Piața pariurilor ilegale din Italia produce venituri de 18,5 de miliarde de euro prin cele aproape 10.000 de agenții online neautorizate!

Zaniolo în tricoul Italiei
Zaniolo în tricoul Italiei

Articol de - Publicat sambata, 14 octombrie 2023 14:14 / Actualizat sambata, 14 octombrie 2023 14:23

Gazzetta dello Sport a făcut o estimare a pieței ilegale de pariuri, care reprezintă cea mai mare felie din încasările provenite din jocurile de noroc (25 de miliarde sunt veniturile totale)! Față de anul trecut au apărut 400 de agenții noi în Italia.

Pe zi ce trece scandalul „Scommessopoli" ia o tot mai mare amploare. Apar tot mai mulți fotbaliști care au pariat și sumele vehiculate pe piața pariurilor ilegale sunt inimaginabil de mari. Gazzetta dello Sport a estimat că veniturile de pe platformele interzise în Italia au ajuns în 2022 la 18,5 miliarde de euro, reprezentând 74% din totalul încasărilor provenite din jocuri de noroc. 

Numai în ultimul an au apărut 400 de agenții neautorizate și numărul platformelor online care au primit interzis se ridică la 9.828. Iar în ultima lună s-au înființat 143. Din cauza acestor agenții ilegale, care apar ca ciupercile după ploaie, industria italiană de jocuri de noroc autorizate pierde anual peste un miliard de euro, a estimat cotidianul roz.

Cristiano Ronaldo are o nouă provocare: „Președintele lui FC Porto mi-a pus în față alt record de bătut. Mental sunt pregătit”
PORTUGALIA
Cristiano Ronaldo are o nouă provocare: „Președintele lui FC Porto mi-a pus în față alt record de bătut. Mental sunt pregătit”

Pariorii riscă maximum 3 luni de închisoare

Pedepsele pentru cei care sunt prinși pariind la aceste agenții ilegale sunt destul de mici. În cel mai rău caz se dictează pedepse de până la trei luni de închisoare, dar în cele mai multe situații se aplică o amendă penală, de la 51 la 516 euro. Mai rău o pățesc fotbaliștii care mizează pe partide din acest sport sau chiar pe echipele lor, suspendarea mergând până la trei ani. 

Deocamdată, în dosarul „Scommessopoli" deschis de Procuratura din Torino, sunt implicate trei nume, Fagioli, Tonali și Zaniolo, ce au fost și interogate de polițiști. Un al patrulea, Zalewski, a fost denunțat aseară de Fabrizio Corona, fostul rege al paparazzilor, dar Procuratura nu a emis niciun aviz de urmărire penală.pentru mijlocașul Romei.

Peste 50 fotbaliști în "agenda" lui Corona!

În scandalul ce zguduie sportul peninsular ar putea să mai fie implicați 10 fotbaliști de la 5-6 cluburi și 5-6 impresari, a căror identitate va fi divulgată în următoarele zile de către Fabrizio Corona. Se zvonește că în total ar fi peste 50 de nume, jucători din Serie A, Serie B și Serie C, care au încălcat regulamentul Ligii și au pariat clandestin sume importante, mergând până la un milion de euro! 

Toți riscă pedepse de minimum trei ani, iar cei care îi știau și nu i-au denunțat, fiind complici, s-ar putea alege cu 3 luni de suspendare plus 15.000 de euro amendă penală. Corona a mai mărturisit că "sursa informațiilor sale este credibilă și e un fost jucător la Interul lui Mourinho, bun prieten cu Mario Balotelli", a relatat agenția Sportmediaset.

Problema e că acești jucători sunt bolnavi de ludopatie, care creează dependență ca și cocaina și te prinde în sistem. Începi cu păcănelele, apoi blackjack și ajungi în saloanele pentru jocuri de noroc unde devin victime ale infractorilor 
- Fabrizio Corona, fost paparazzo

9.828de site-uri dedicate jocurilor de noroc și pariurilor au fost interzise în Italia doar în 2023, 143 doar în ultima lună

Citește și:

Bruno Guimaraes, un prim pas spre transferul la Barcelona! Detaliul din contractul fotbalistului

Kylian Mbappe l-a depășit pe marele Platini! Va merge la Euro 2024 și s-a apropiat de podiumul marcatorilor naționalei Franței

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează