INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  FRANȚA

Kylian Mbappe l-a depășit pe marele Platini! Va merge la Euro 2024 și s-a apropiat de podiumul marcatorilor naționalei Franței

Kylian Mbappe în tricoul Franței, foto: Imago
Kylian Mbappe în tricoul Franței, foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 14 octombrie 2023 10:43 / Actualizat sambata, 14 octombrie 2023 10:52

Kylian Mbappe (24 de ani) s-a revanșat la națională pentru nereușitele de la club din ultima vreme. „Dubla” realizată în partida cu Țările de Jos (2-1) i-a asigurat deja prezența Franței la Euro 2024 și i-a permis să ajungă pe locul 4 în topul golgheterilor „Le Bleus”, cu 42 de reușite în 72 de selecții.

La doar 24 de ani, Kylian Mbappe a atins cota de 42 de goluri în 72 de jocuri pentru reprezentativa Franței. Aseară, la 3-2 cu Țările de Jos, pe lângă calificarea asigurată matematic la Euro 2024, KM10 a mai urcat o poziție în clasamentul all-time al marcatorilor pentru „Les Bleus". 

L-a întrecut pe Michel Platini, „Platoche" rămânând în urmă pe locul 5, cu 41 de reușite tot în 72 de selecții. „dubla" de la Amsterdam l-a apropiat pe atacantul lui PSG de podiumul "lunetiștilor" Franței, el fiind devansat acum numai de Olivier Giroud (54), Thierry Henry (51) și Antoine Griezmann (44)! Are tot viitorul înainte pentru a scrie istorie în selecționata „cocoșului galic".

Cristiano Ronaldo are o nouă provocare: „Președintele lui FC Porto mi-a pus în față alt record de bătut. Mental sunt pregătit”
PORTUGALIA
Cristiano Ronaldo are o nouă provocare: „Președintele lui FC Porto mi-a pus în față alt record de bătut. Mental sunt pregătit”

„Kylian Mbappe e șeful acestei naționale a Franței”

„Este unicul fotbalist ce-l poate depăși cu adevărat pe Platini. Ceea ce a reușit la națională este incredibil. De când a pus piciorul în această echipă a fost extraordinar. 

Ceilalți de pe podium au avut nevoie de mai multe jocuri decât actualul căpitan al Franței. Mbappe este de neegalat, este șeful naționalei!", a comentat Daniel Riolo, ziarist la RMC Sport.

„Pe sec în ultimele patru partide jucate la campioana Franței, Kylian a răspuns vineri într-o manieră superbă criticilor din ultima vreme, lăsând deoparte o pierdere grea în familie", scrie același RMC Sport. 

„«Dubla» semnată de Mbappe a fost un foarte bun omagiu adus rudei decedate. Kylian a fost încă o dată excepțional"", l-a lăudat și colegul Ibrahima Konaté.

Mbappe, lăudat și de selecționerul Deschamps

Și selecționerul Didier Deschamps a apreciat evoluția căpitanului său, fiind ironic față de ziariști: 

„Chiar dacă nu este în formă, el a răspuns cu picioarele, spre supărarea voastră. El își onorează responsabilitățile și nu este ceea ce vedeți voi pe teren. 

Are un rol foarte important în acest grup, poate trece peste zilele mai proaste", a declarat antrenorul francez, cu referire la faptul că Mbappe n-a mai participat la o conferință de presă a naționalei din iunie.

Citește și:

Cristiano Ronaldo are o nouă provocare: „Președintele lui FC Porto mi-a pus în față alt record de bătut. Mental sunt pregătit”

EXCLUSIV Cazul fotbaliștilor pariori din Italia ia o amploare incredibilă » Câte nume noi au apărut

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează