INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EURO 2020

Pierdem Euro 2020? Ionuț Stroe a făcut anunțul: „Ar fi dezamăgitor pentru noi”

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a dat asigurări că Euro 2020 va fi organizat și de București, conform planului inițial.
Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a dat asigurări că Euro 2020 va fi organizat și de București, conform planului inițial.

Articol de GSP - Publicat marti, 03 noiembrie 2020 12:50 / Actualizat marti, 03 noiembrie 2020 13:28

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a dat asigurări că Euro 2020 va fi organizat și de București, conform planului inițial.

  • CONTEXT: UEFA a replicat la dezvăluirea făcută de Le Parisien, conform căreia turneul final va fi găzduit doar de Rusia anul viitor, din cauza pandemiei;
  • Reacționând la această știre, staff-ul de presă al forului de la Nyon a comunicat pentru site-ul rus metaratings.ru că „momentan, nu există nicio schimbare față de ce a spus președintele Aleksander Ceferin la jumătatea lunii octombrie. UEFA plănuiește Euro 2020 exact cum era inițial. Nu există un plan B acum. Monitorizăm situația și așteptăm";
  • A confirmat însă că varianta prezentată de Le Parisien nu poate fi scoasă din calcule: „Totuși, nu excludem posibilitatea ca Euro 2020 să nu se mai dispute în 12 țări, ci în 11. Sau în opt, în cinci ori chiar într-o singură țară".

Ionuț Stroe: „Euro 2020 la București poate fi un succes”

„Nu există un scenariu ca Euro să se desfășoare într-o singură țară. Sunt simple speculații care nu sunt bazate pe niciun fel de informare oficială. În acest moment ar fi foarte greu să modifici conceptul Euro 2020 peste noapte. Vă spun sincer, pentru noi ar fi complet surprinzător un asemenea scenariu, dacă nu chiar dezamăgitor. 

Noi, precum celelalte țări, am muncit foarte mult, cel puțin în ultima perioadă, pentru a fi gazde bune. Există și o componentă sportivă, una economică, una de prestigiu pentru fiecare țară organizatoare, implicit pentru România. Suntem pregătiți să organizăm aceste partide, avem dosarul pus la punct. 

Mai mult, ne-am oferit să organizăm mai multe partide, dacă va fi nevoie. În România, Euro 2020 poate fi un succes. Suntem în grafic cu toate pregătirile. Până la urmă, în fiecare țară care se pregătește pentru acest eveniment totul decurge conform planului”, a declarat Stroe la B1.

Planul inițial UEFA: 4 meciuri de la Euro 2020, la București

București este unul dintre cele 12 orașe-gazdă ale competiției programată în perioada 11 iunie - 11 iulie 2021, având patru meciuri pe „Național Arena": trei în Grupa C și o optime de finală.

12 oraședin 12 țări ar trebui să organizeze Euro (Amsterdam, Baku, Bilbao, București, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Londra, Munchen, Glasgow, Roma și Sankt Petersburg)

Eu bănuiesc ca finalul lunii noiembrie sau începutul lui decembrie va fi momentul mult așteptat de toți, să putem intra pe aceste stadioane - Arcul de Triumf și Ghencea - și să le inaugurăm. În privința rutei de cale ferată care va lega Otopeni de Gara de Nord, sunt mai mult decât optimist. Probabil că într-o lună, cel târziu, proiectul va fi gata. Și magistrala de metrou din Drumul Taberei ar putea face legătura cu stadionul Ghencea și Gara de Nord
Ionuț Stroe, despre proiectele în derulare pentru Campionatul European

Nu luăm în calcul amânarea competițiilor sportive. Sportul românesc nu este în pericol de a fi suspendat, cum s-a întâmplat în primvăvară. Dacă regulile sunt respectate, sportivii sunt mai feriți decât oamenii simpli din comunitate. Sunt anumite cantonamente, turnee care se desfășoară în regim de izolare, într-un sistem de tip bulă. Sunt condiții optime, testări succesive
Ionuț Stroe, despre cazurile pozitive din sportul românesc

VIDEO Ionuț Stroe a explicat cine poate juca pe „Arcul de Triumf”

Citește mai multe știri de actualitate:

Situație ingrată pentru CFR Cluj » Un fotbalist esențial al campioanei, infectat cu COVID-19

Mihai Stoichiță se compară cu Eminescu și Creangă: „Îmi permit să-l înjur pe Adi Mutu! Să fie clar!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
149517776804588
Gica Gica  •  04 Noiembrie 2020, 10:38

Ionut Stroe, un ministru in chiloti, un ministru care pe fata tine cu Craiova, desi el trebuia sa fie neutru, un ministru acuzat de CFR Cluj ca trage sforile pt a iesi Craiova campioana. De ce nu isi da demisia sau e demis? cum e permis asa ceva?

81mada
81mada  •  03 Noiembrie 2020, 13:51

De parca domnul Ionut ar avea ceva de spus sau cineva din tara asta daca muta UEFA Euro, oricum daca se joaca fara spectatori pot sa l mute pe luna ca nu conteaza, bine ar fi sa ne bucuram si noi de ceva fotbal cu meciuri frumoase vazute din tribuna!

breitner
breitner  •  03 Noiembrie 2020, 13:34

La ce au muncit foarte mult astia?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează