INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INVESTIGAȚIE

Agentul românilor, anchetat pentru evaziune fiscală și spălare de bani, alături de Fali Ramadani

Ciprian Tătărușanu și Petro Chiodi// Foto: instagram @pietrochiodi
Ciprian Tătărușanu și Petro Chiodi// Foto: instagram @pietrochiodi

Articol de - Publicat marti, 14 decembrie 2021 13:31 / Actualizat marti, 14 decembrie 2021 13:34

Pietro Chiodi ar fi complicele lui Fali Ramadani care ar fi sustras 7 milioane de euro Fiscului italian. 11 birouri ale cluburilor, percheziționate luni de Garda de Finanțe.

Impresarul mai multor actuali sau foști fotbaliști români și cel ce se ocupă de transferurile echipei lui Gică Hagi are mari probleme în Italia. Pietro Chiodi e cercetat de procurori, alături de agentul FIFA Fali Ramadani, pentru evaziune fiscală și spălare de bani. 11 birouri ale cluburilor din Serie A și B au și fost percheziționate luni de Garda de Finanțe.

Christopher Braun, fundașul lui FC Botoșani: „CFR vânează trofee, FCSB produce bani, Botoșaniul tace și face!”
FC BOTOȘANI
Christopher Braun, fundașul lui FC Botoșani: „CFR vânează trofee, FCSB produce bani, Botoșaniul tace și face!”

Pjanic și Chiesa, vizați

La sesizarea Banca d'Italia, Parchetul din Milano a demarat o anchetă asupra controversatului impresar macedonean pentru externalizarea impozitului pe profit, în vederea eludării sistemului fiscal și transferului de bani în străinătate. 

În total ar fi vorba de 7 milioane de euro, comisioane nedeclarate și sume legate de transferurile lui Miralem Pjanic (de la Juventus la Barca), Federico Chiesa (Fiorentina-Juventus) plus reînnoirea acordului lui Samir Handanovic cu Inter. Ramadani are zeci de jucători și antrenori în portofoliu, între care Leroy Sane, Koulibaly, Rebic și antrenorul Sarri.

FCSB. Gigi Becali îi schimbă postul lui Octavian Popescu: „Voi vorbi cu Petrea. E interesul meu, trebuie să fac bani!”
FCSB
FCSB. Gigi Becali îi schimbă postul lui Octavian Popescu: „Voi vorbi cu Petrea. E interesul meu, trebuie să fac bani!”

Are sediu la Dublin

S-au făcut percheziții la sediul firmei agentului Pietro Chiodi, iar „Fiamme Gialle” au căutat actele necesare clarificării unor presupuse nereguli la Cagliari, Fiorentina, Frosinone, Inter, Juventus, Milano, Napoli, Roma, Spal, Torino și Verona, ce nu sunt cercetate în această anchetă. 

Infracțiunile suspectate sunt sustragerea de la depunerea declarației fiscale pe 2018 și 2019, spălarea și autospălarea (derulată până în 2021) banilor ajunși prin institute de credit italiene în contul unor societăți cu birouri în Dublin, Malta, Marea Britanie și Bulgaria. De altfel, în Irlanda e și sediul LIAN Sports Group, firma lui Ramadani.

„Rețeaua Ramadani”

Obiectivul procurorilor e să probeze „plățile aranjate în favoarea lui Ramadani„ și „impresarii cu care a colaborat”, identificându-se în acest sens două conturi curente deschise într-o sucursală din Milano a unei bănci internaționale. 

Scopul anchetei e și acela de a defini funcția presupusei „rețele Ramadani”, în baza copiilor documentelor privind „relații economico-comerciale” stabilite din 2018 încoace cu cele 11 cluburi și cu agenții complici, pe lângă Chiodi figurând nume ca Victor Kolar, Plamen Peychev, Tomislav Erceg și Alessandro Pellegrini. 

Ancheta e legată de o procedură similară inițiată în Spania și care a ajuns acum în faza de judecată.

Pietro Chiodi a devenit cunoscut după ce frații Becali au intrat în închisoare în Dosarul Transferurilor. Acesta i-a convins pe fotbaliștii semnați cu firma de impresariat deținută de verișorii lui Gigi Becali să îi trădeze pe aceștia.

Clienții români ai lui Chiodi 

  • Vlad Chiricheș 
  • Răzvan Marin 
  • Ciprian Tătărușanu 
  • Alexandru Mitriță 
  • Denis Drăguș 
  • Dragoș Nedelcu 
  • Cristian Chivu

Citește și:

Christopher Braun, fundașul lui FC Botoșani: „CFR vânează trofee, FCSB produce bani, Botoșaniul tace și face!”

Gigi Becali îi schimbă postul lui Octavian Popescu: „Voi vorbi cu Petrea. E interesul meu, trebuie să fac bani!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează