INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PORTO

Președintele de club cu cel mai mare succes din fotbal reales pentru a 15-a oară! Poate ajunge la 42 de ani la conducere

Fanii lui Porto îl iubesc pe Pinto da Costa // FOTO: Guliver/GettyImages
Fanii lui Porto îl iubesc pe Pinto da Costa // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 08 iunie 2020 15:43

Pinto da Costa, 82 de ani, este din 1982 liderul lui FC Porto, cucerind 60 de trofee. A câștigat alegerile clar, cu 68,65% voturi. Poate rămâne 42 de ani președinte.

Are 82 de ani și tot nu renunță. Pinto da Costa este președinte la FC Porto din 17 aprilie 1982, liderul de club cel mai longeviv și cu cel mai mare succes în fotbal: 60 de trofee în 38 de ani ca șef al „dragonilor". Și poate rămâne numărul 1 timp de 42 de ani, pentru că tocmai a fost reales. Al 15-lea mandat consecutiv!

Duminică, PdC a strâns 68,65 la sută din voturile socios (au participat la alegeri 8.480 de suporteri cotizanți), urmat de José Fernando Rio (26,44%) și Nuno Lobo (4,91%).

Da Costa nu a avut doar performanțe la FC Porto. A fost implicat și într-un mare scandal care a cutremurat fotbalul lusitan în anii 2000. Cercetat în dosarul "Apito Dourado" (Fluierul de Aur), acuzat de corupție, acesta a fugit din țară în 2004 pentru a scăpa de închisoare. În aprilie 2009, a fost declarat nevinovat, iar suspendarea pe doi ani din fotbal ștearsă. La fel ca penalizarea cu șase puncte dictată împotriva clubului. 

Trofeele lui Pinto da Costa

  • 21 de titluri de campion
  • 12 Cupe ale Portugaliei
  • 20 de Supercupe ale Portugaliei
  • 2 Cupe și Ligi ale Campionilor
  • 2 Cupe Intercontinentale
  • 2 Cupe UEFA/Europa League
  • 1 Supercupă a Europei

FOTO. Imagini spectaculoase din Bundesliga

+5 FOTO

VIDEO Motivul pentru care Cosmin Contra a plecat de la AC Milan: „Este cel mai mare regret al carierei”

Citește mai multe știri din fotbalul european:

A început procesul lui Manchester City la TAS » Miza: 225 de milioane de euro!

Dezvăluiri inedite făcute de soția lui Rio Ferdinand: „Vorbim mereu cu copiii noștri despre sex. Ne întreabă când o s-o facem din nou”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează