INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Asta-i culmea! Pochettino se plânge că are prea multe vedete la PSG: „Așa ceva nu a existat niciodată!”

Mauricio Pochettino și Leo Messi
Foto: Imago
Mauricio Pochettino și Leo Messi Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 20 noiembrie 2021 13:51 / Actualizat sambata, 20 noiembrie 2021 15:33

Mauricio Pochettino (49 de ani), antrenorul celor de la PSG, a susținut o conferință de presă înaintea meciului pe care echipa sa îl va disputa cu Nantes, în care a vorbit despre presiunea de la Paris.

Argentianul spune că odată cu campania răsunătoare de transferuri din vară, în care nume celebre precum Messi, Donnarumma, Hakimi, Wijnaldum sau Sergio Ramos au sosit la Paris, echipa a căpătat o presiune superioară, deoarece este de așteptat ca acum să facă spectacol la fiecare meci.

„Așteptările născute în această vară fac ca, încă dinainte de a începe meciul, să trebuiască să câștigăm cu 5-0. Iar dacă după 10 minute, nu conducem cu 3-0, pfff… ce decepție! Cred că este o greșeală. Obligația nu există în fotbal, adversarii au și ei calități și știu cum să îți complice lucrurile. Este ceva ce nu am mai văzut nicăieri”, a declarat Pochettino potrivit L'Equipe

Pochettino, despre modul cum gestionează relația cu jucătorii

Antrenorul lui PSG a vorbit despre relația pe care o are cu vestiarul, dezvăluind că este foarte dificil să gestioneze o echipă cu atât de multe vedete precum cea a parizienilor.

„Când privim aceste talente, numele din acest club, așa ceva nu a mai existat niciodată sau poate doar o dată. Pornind de aici, nimeni nu a mai avut o asemenea experiență, noi suntem primii care o trăim. 

Nimeni nu cunoaște secretul manierei de gestionare, a metodei de antrenament sau a filosofiei de joc eficiente pentru un asemenea lot. Trebuie să ne adaptăm în armonie cu ceea ce simt jucătorii”, a mai precizat Pochettino.

Nu trebuie să uităm că avem în mâinile noastre cei mai buni jucători din lume, dar și familiile lor, anturajele mediatice, urmăritorii. Nu este deloc ușor. Oamenii spun: «Jucătorul acesta nu se adaptează, jucătorul acesta suferă, altul are probleme». Dar staff-ul? Și ceilalți salariați ai clubului nu au probleme și ei? Dar avem și obligații. Trebuie să găsim un echilibru și asta este valabil și pentru jucători. Anturajul face adesea ca jucătorul să creadă că are doar drepturi, nu și obligații.
-Mauricio Pochettino

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Xavi, pregătit pentru debutul pe banca Barcelonei! » Cum poate arăta primul „11”

Florentino Perez, atac dur la adresa UEFA: „Trebuie să le reamintim cine e Real Madrid. Fotbalul moare, Super Liga ar schimba dinamica”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
cky33
cky33  •  20 Noiembrie 2021, 21:07
Postat de michael pe 20 Noiembrie 2021, 17:51

Lasă bre Mauricio, în vară scapi și de Messi, și de ”Mappe” și de Ramos! Ei au venit aici fiindcă are ”balta pește”, nu pentru fotbal! Că de performanțe nu se poate vorbi(în afară de Ligue 1). Qatarezul poate să mai investească încă 2 mld., dar cupa cu urechi tot nu o va câștiga.

Nu cred ca Pochettino va continua sezonul viitor. Echipa e fara echilibru, vad greseli tactice majore ca folosirea lui Marquinhos la mijloc cand el este un fundas central perfect si lotul este construit aiurea:rico, fratele lui Thiago Alcantara, Bernat si inca unul nu mai stiu daca Draxler sau alt mijlocas au si pierdut lista de UCL. Sigur nu va veni Zidane pentru orientarea lui spre Marseille, Mourinho este iesit din forma, Conte a refuzat, Tuchel are orgoliu.. Nu inteleg de ce nu sunt propusi C.Galtier care a luat titlul cu Lille sezonul trecut desi avea 30% bugetul lor, mai exact Neymar castiga cat toata linia de atac+mijloc (Ikone, Bamba, David si turcii, chiar am verificat) sau Alguacil care a facut din Sociedad probabil cea mai interesanta echipa din Europa acum.

michael
michael  •  20 Noiembrie 2021, 17:51

Lasă bre Mauricio, în vară scapi și de Messi, și de ”Mappe” și de Ramos! Ei au venit aici fiindcă are ”balta pește”, nu pentru fotbal! Că de performanțe nu se poate vorbi(în afară de Ligue 1). Qatarezul poate să mai investească încă 2 mld., dar cupa cu urechi tot nu o va câștiga.

ripensistu
ripensistu  •  20 Noiembrie 2021, 17:36

O cocalareala de echipa, banii aia trebuiau investiti pentru a ajuta echipe de traditie cazute sa se ridice precum Nottingham Forest.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează