INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPER LIGA EUROPEI

Florentino Perez, atac dur la adresa UEFA: „Trebuie să le reamintim cine e Real Madrid. Fotbalul moare, Super Liga ar schimba dinamica”

Florentino Perez, președinte Real Madrid // foto: Imago Images
Florentino Perez, președinte Real Madrid // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 20 noiembrie 2021 13:40 / Actualizat sambata, 20 noiembrie 2021 15:46

Florentino Perez (74 de ani), președintele lui Real Madrid și al Super Ligii Europei, a lansat un atac dur asupra UEFA și președintelui forului european, Aleksander Ceferin (54). 

Proiectul Super Ligii Europei, anunțat cu mare fast de 12 cluburi mari din Europa în aprilie 2021, s-a prăbușit rapid sub presiunea instituțiilor care guvernează fotbalul internațional și a fanilor, care au protestat vehement. 

Totuși, trei cluburi rămân în continuare adepte ale ideii Super Ligii. Printre acestea, Real Madrid, club al cărui președinte este Florentino Perez, „creierul” din spatele Super Ligii. Astăzi, într-o întâlnire a membrilor socios ai clubului din Madrid, Perez a lansat un atac dur asupra UEFA și a președintelui acesteia, Aleksander Ceferin, acuzând că fotbalul este lăsat să moară. 

Florentino Perez: „Super Liga încearcă să schimbe dinamica fotbalului, altfel va muri”

„Super Liga nu e doar o nouă competiție. Reprezintă mult mai mult, încearcă să schimbe dinamica fotbalului pentru că dacă nu facem nimic, fotbalul va muri. Super Liga reprezintă transparență, o bună guvernare și libertate, astfel încât cluburile să fie stăpâne pe destinul lor. 

Acest proiect aduce cu adevărat Fair Play financiar și va evita situațiile în care cluburile primesc sprijin în mod discriminatoriu (n.r. - aluzie la cluburile deținute de state, precum PSG și Newcastle). Reprezintă, de asemenea, respect pentru fani. Mă întristează când mă gândesc că fanii tineri nu sunt atrași de fotbal. 

UEFA a împrăștiat rapid zvonul că Super Liga s-ar împotrivi competițiilor domestice și că echipele din Super Ligă ar părăsi ligile naționale. O miniciună! În ciuda încercărilor de intoxicare cu informații false, acest proiect ar fi dezvoltat doar dacă este compatibil cu ligile naționale”, a declarat Florentin Perez, citat de Marca și Arancha Rodriguez. 

Florentino Perez: „UEFA are monopol, dar nu vom ceda”

„UEFA a respins ideea, cluburile au fost amenințate, președinții lor insultați de către președintele UEFA. Virulența cu care UEFA a reacționat ne-a confirmat că trebuie să ne recăpătăm libertatea. Cum e posibil ca președintele UEFA să-l insulte pe cel al unei insituții precum Juventus? Pentru ei, a meritat orice pentru a termina Super Liga, să facă amenințări, să pună presiune... 

L-am auzit cu toții pe Ceferin spunând că vrea să schimbe regulile Fair-Play-ului financiar astfel încât să permită statelor să injecteze bani în anumite cluburi, ceea ce ar compromite principiile fotbalului.

Trebuie să reamintim UEFA cine este Real Madrid. Real Madrid este clubul cu cel mai mare succes din istoria fotbalului, care a participat la toate inovațiile din lumea fotbalului începând din 1902. Real Madrid a creat FIFA împreună cu 7 Federații, apoi a creat Liga Campionilor în 1955 împreună cu L'Equipe. UEFA are monopol. Nimic nu este deasupra legii. Avem încredere în justiție, nu vom renunța!”, a adăugat președintele vicecampioanei din la Liga. 

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Antrenorii lui Werder Bremen, anchetați după ce ar fi utilizat certificate de vaccinare false! Au cerut rezilierea contractelor

Mbappe, șanse tot mai mari să semneze cu Real Madrid » Prelungirea contractului, o afacere prea scumpă pentru PSG?!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
fibra
fibra  •  21 Noiembrie 2021, 08:43

Bine Nea,jucati numai intre voi si scapati de "rusinea" de a pierde meciuri la echipe sarace care nu au sute de milioane datorii.

4774403515910795
Istvan-Lorinc Pakurar  •  20 Noiembrie 2021, 20:33

Fin cite am auzit,Real Madrid a cistigat multe Cupe a Campionilor cu sprijin politic. Iar ultimele le-a cistigat ....cum am vazut cu totii.

ripensistu
ripensistu  •  20 Noiembrie 2021, 17:33

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează