INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JUVENTUS

„Noul Chiellini” a semnat cu Juventus » Poveste incredibilă: în urmă cu 5 ani lucra ca zidar!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 februarie 2022 20:01 / Actualizat miercuri, 02 februarie 2022 20:48

Federico Gatti (23 de ani), fundaș central la Frosinone, a semnat cu Juventus și se va alătura bianconerilor la finalul sezonului. Italianul are o poveste cu totul specială: în urmă cu 5 ani ajunsese să lucreze în construcții pentru a-și întreține familia.

Potrivit cotidianului spaniol AS, Federico Gatti a început fotbalul la Pavarolo, echipă care juca atunci în Eccelenza, divizia a 5-a italiană. Italianul era nevoit să alterneze munca în construcții cu fotbalul. De atunci, progresul său a fost unul fulminant, reușind mereu să depășească așteptările la cluburile la care juca. Drumul său către Juventus a trecut prin Serie D (Verbania), Serie C (Pro Patria), de unde a fost achiziționat vara trecută de Frosinone (Serie B), în schimbul a 100.000 de euro.

7,5 milioane de euroa plătit Juventus celor de Frosinone în schimbul lui Federico Gatti

Federico Gatti a semnat cu Juventus

Într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport, Gatti, fost junior al lui Juventus, a dezvăluit că a fost nevoit să se angajeze după ce tatăl său a rămas fără loc de muncă. Se trezea și la 3 dimineața!

„Tatăl meu și-a pierdut slujba și eu a trebuit să răspund eforturilor pe care le-a făcut pentru mine. Am lucrat ca zidar, făcând ferestre sau reparând acoperișuri. A fost greu, dar mi-a fost de folos pentru condiția fizică", a spus Gatti.

„Noul Chiellini” a semnat cu Juventus » Poveste incredibilă: în urmă cu 5 ani lucra ca zidar!
Federico Gatti a semnat cu Juventus. Foto: Imago

Gatti a impresionat în acest sezon de Serie B. Inclus în echipa ideală a turului de campionat, fundașul considerat drept „noul Chiellini” a atras atenția unor cluburi importante din Serie A. Juventus a câștigat cursa cu Napoli și rivala locală Torino pentru semnătura sa. Gatti a semnat un contract valabil pe patru ani cu bianconerii.

Junior Messias, jucătorul lui Milan, are o poveste similară

Junior Messias (30 de ani) este un alt fotbalist care a avut o ascensiune remarcabilă în fotbalul italian. La vârsta de 25 de ani era curier și fotbalist amator la o echipă a comunității peruviene, după ce emigrase în Italia în 2011. Participa la demolări de clădiri și căra frigidere și alte electrocasnice. A trecut pe la Casale, Chieri și Gozzani, până să debuteze în Serie B la 28 de ani, cu Crotone, unde a fost remarcat de AC Milan.

„Noul Chiellini” a semnat cu Juventus » Poveste incredibilă: în urmă cu 5 ani lucra ca zidar!
Junior Messias // Foto: Imago

O poveste frunoasă, însă cred că este abia începutul ei. Junior are calități remarcabile, iar acest gol îi va da și mai multă încredere. Messias își va ajuta echipa și mai departe. - Stefano Pioli, antrenor Milan

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Dosar penal pentru Dusan Vlahovic?! A părăsit carantina ca să semneze cu Juventus!

Radu Drăgușin a schimbat echipa, dar rămâne în Serie A

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close