INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PRELIMINARII CM

Seară incredibilă în preliminariile CM » Ronaldo, definitiv în istorie! Radunovic, gol decisiv în Turcia + Drona unui copil a întârziat meciul Moldovei. Rezultatele și clasamentele

Cristiano Ronaldo a devenit cel mai bun marcator din istoria echipelor naționale, Risto Radunovic a marcat un gol decisiv în meciul cu Turcia, iar Mateo Susic a încurcat Franța, chiar la ea acasă. // Sursă foto: twitter.com/selecaoportugal
Cristiano Ronaldo a devenit cel mai bun marcator din istoria echipelor naționale, Risto Radunovic a marcat un gol decisiv în meciul cu Turcia, iar Mateo Susic a încurcat Franța, chiar la ea acasă. // Sursă foto: twitter.com/selecaoportugal

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 septembrie 2021 23:54 / Actualizat joi, 02 septembrie 2021 08:39

Etapa cu numărul 4 a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din Qatar a debutat astăzi cu înfruntări extrem de spectaculoase. Cristiano Ronaldo a devenit cel mai bun marcator din istoria echipelor naționale, jucătorul lui FCSB, Risto Radunovic, a marcat un gol decisiv în meciul cu Turcia, iar Bosnia lui Mateo Susic (CFR) a încurcat Franța, chiar la ea acasă. 

Grupa A - Încă o pagină de istorie scrisă de Cristiano Ronaldo

Selecționerul Portugaliei, Fernando Santos, a avut la dispoziție toate vedetele, în frunte cu Ronaldo, Jota, Andrei Silva, Bernardo Silva sau Bruno Fernandes, dar a tremurat până în prelungiri pentru victoria cu Irlanda, scor 2-1.

Gest violent al lui Ronaldo, în seara în care a intrat definitiv în istorie! Twitter-ul „a erupt”: „Ăsta e GOAT-ul vostru?!”
PORTUGALIA - IRLANDA 2-1
Gest violent al lui Ronaldo, în seara în care a intrat definitiv în istorie! Twitter-ul „a erupt”: „Ăsta e GOAT-ul vostru?!”

Cristiano Ronaldo a avut șansa de a deschide scorul în minutul 15, dar a irosit un penalty. Oaspeții au deschis scorul în minutul 45, prin Egan.

Tot starul revenit recent la Manchester United a avut ultimul cuvânt. A egalat în minutul 89 și s-a desprins de Ali Daei în fruntea clasamentului all-time al marcatorilor pentru echipele naționale. Ronaldo și-a desăvârșit opera în al 8-lea minut al prelungirilor. A adus victoria și a juns la 111 reușite.

Grupa D - Susic, egalul lui Griezmann și Mbappe

Schimbarea selecționerului nu a produs șocul dorit la naționala Ucrainei. Vecinii din Nord au remizat în Kazahstan, scor 2-2, cu câte un gol marcat în prelungiri de ambele combatante. Ucraina are un parcurs incredibil până în acest moment, 5 remize în 5 meciuri din grupă.

Franța și Bosnia au remizat, scor 1-1, la Strasbourg, într-o atmosferă superbă. Edin Dzeko a deschis scorul în minutul 36 cu o execuție puternică din afara careului. Antoine Griezmann, revenit la Atletico Madrid, a egalat cu mult noroc. Mingea respinsă de un apărător l-a lovit în spate și a depășit milimetric linia porții. A fost nevoie de consultarea VAR pentru ca reușita să fie validată. De remarcat și faptul că Susic, fundașul dreapta al lui CFR Cluj, a fost titular în naționala Bosniei.

Fiind o grupă de 5 echipe, Finlanda a stat. 

Grupa F - Danemarca, încă un pas spre Mondial

Danemarca a învins-o pe Scoția, scor 2-0, și continuă marșul spre Campionatul Mondial. Nordicii au un parcurs perfect, 4 victorii din 4 posibile și un golaveraj entuziasmant, 16 goluri înscrise și niciunul primit.

Israel nu a avut probleme în deplasarea din Insulele Feroe. S-a impus cu 4-0, protagonist fiind și de această dată golgeterul Eran Zahavi. Vârful lui PSV a marcat primele două goluri, în minutele 12 și 44, apoi a închis tabela în prelungiri. Munas Dabbur, de la Hoffenheim, a punctat și el.

Meciul dintre Moldova și Austria, 0-2 final, a fost întârziat de un copil care se juca cu o dronă și a direcționat-o deasupra terenului:

Grupa G - Haaland și Radunovic, protagoniști

Turcia a condus Muntenegrul cu 2-0, dar a obținut doar un punct. Risto Radunovic, fundașul celor de la FCSB, a egalat în al 7-lea minut al prelungirilor.

În duelul celorlalte două candidate la primul loc, Olanda și Norvegia, a fost remiză, scor 1-1. Erling Haaland, atacantul-minune al nordicilor, a deschis scorul în minutul 20, după o gafă în defensiva batavă. Klassen a egalat înaintea pauzei.

În ultima dispută a grupei, Letonia a trecut de Gibraltar, scor 3-1, cu două goluri marcate pe final.

Grupa H - Mangia continuă minunile în Malta

Malta a făcut scorul etapei în grupa H, 3-0 împotriva Ciprului. Formația pregătită de italianul Devis Mangia, fost antrenor la CSU Craiova, continuă astfel trendul ascendent. În recent încheiată ediție din Nations League a terminat pe 2, peste Letonia și Andorra.

Rusia - Croația, derby-ul grupei, s-a încheiat indecis, 0-0. Cele două împart prima poziție, cu câte 7 puncte.

Și disputa urmăritoarele a avut un deznodământ asemănător. Slovenia și Slovacia au remizat, scor 1-1. La gazde a fost titular fostul dinamovist Mevlja.

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Marca iese la atac după transferul ratat de Mbappe la Real Madrid: „A fost trădat de PSG”

Răzbunarea lui Tuchel! Antrenorul a blocat un jucător în drumul spre un transfer la fost sa echipă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează