INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Au venit pedepsele în Premier League! Anunț oficial: ce pățesc cele 6 cluburi implicate în Super Liga Europei

Cluburile din Premier League care au luat parte la Super Liga Europei // foto: Imago
Cluburile din Premier League care au luat parte la Super Liga Europei // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 iunie 2021 18:42 / Actualizat miercuri, 09 iunie 2021 19:00

Premier League și Federația Engleză de Fotbal au anunțat că echipele din Anglia implicate în Super Liga Europei vor plăti o amendă în valoare de 25,5 milioane de euro.

Implicarea în Super Liga Europei, competiția anunțată în luna aprilie și destrămată la doar două zile distanță, continuă să bântuie cluburile fondatoare.

La baza Super Ligii s-au aflat 12 cluburi cu un astfel de statut, 6 dintre acestea din Premier League: Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United și Tottenham.

Cluburile din Premier League, amendate

Miercuri, 9 iunie, Premier League și Federația Engleză de Fotbal au emis un comunicat la comun, în care anunță că cele 6 cluburi vor avea de plătit, cumulat, suma de 25,5 de milioane de euro

De asemenea, este adus în atenția acestora că o eventuală nouă încercare de a lua parte la competiții neautorizate le va aduce o amendă suplimentară de 29 de milioane de euro, plus o depunctare cu 30 de puncte în Premier League!

Comunicatul Premier League - Federația Engleză de Fotbal

Cele 6 cluburi implicate în propunerea de a forma o Super Ligă a Europei au recunoscut astăzi încă o dată că acțiunile lor au fost greșite. În plus, și-au reconfirmat angajamentul față de Premier League și viitorul fotbalului englez.

Acestea au prezentat scuze din toată inima către fanii lor, cluburile colege, Premier League și Federația Engleză de Fotbal.

Ca un gest de bunăvoință, cluburile au agreat să plătească la comun suma de 25,5 milioane de euro, care va fi utilizată pentru binele fotbalului, în investiții pentru fani, în fotbalul de bază și în programe comunitare.

În plus, cluburile au agreat o schimbare de reguli care prevede ca acțiuni similare pe viitor să aducă o depunctare cu 30 de puncte. În acest scenariu, fiecare dintre cele 6 cluburi ar fi nevoite să plătească încă o amendă, de 29 de milioane de euro.

Premier League și Federația Engleză de Fotbal au lucrat împreună, îndeaproape, pe tot parcursul acestui proces, iar acest acord concluzionează toate investigațiile cu privire la această problemă.

- premierleague.com

Super Liga Europei, proiect eșuat

În luna aprilie, 12 cluburi mari din Europa au anunțat înființarea Super Ligii Europei, competiție care avea să se desfășoare cu 20 de echipe la start. La presiunile fanilor, oamenilor de fotbal și politice, 9 dintre acestea s-au retras la doar câteva zile distanță, în timp ce Real Madrid, Barcelona și Juventus rămân ferm pe poziții.

La scurt timp după, UEFA a decis ca cele 9 cluburi fondatoare ale Super Ligii care s-au retras din competiție să aibă veniturile pentru următorul sezon european micșorate cu 5%. 

În plus, s-a ajuns la un acord astfel încât respectivele cluburi să achite o amendă de 100 de milioane de euro în cazul în care vor căuta din nou să plece de lângă UEFA și să se alăture unei competiții neautorizate, precum a fost Super Liga Europei.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Doi granzi ai Europei luptă pentru transferul campionului din Serie A » Prima ofertă: 60 de milioane de euro

Se complică situația la Barcelona! PSG insistă pentru a-l aduce în locul lui Mbappe

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
realfan_ady
realfan_ady  •  10 Iunie 2021, 11:19

In locul lor nu as plati nici un euro. Daca cele 6 echipe se retrag din Premier League, nu ramane nimic din campionatul Angliei. Spania ii protejeaza pe echipele participante in Superliga, pentru ca aia inteleg, ca banii sunt atrasi de echipele mari.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează