INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Clubul din Premier League care a cheltuit cel mai mulți bani în această vară: 5 transferuri, deși nu joacă în Europa

Martin Odegaard, la minge, pentru Arsenal // foto: Guliver/gettyimages
Martin Odegaard, la minge, pentru Arsenal // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 august 2021 12:08 / Actualizat sambata, 21 august 2021 12:28

Conform sumelor furnizate de portalul Transfermarkt, Arsenal a cheltuit 147 de milioane de euro pe transferuri în această vară, fiind lider între cluburile din Premier League în topul cheltuielilor.

Nuno Tavares, Albert Sambi Lokonga, Ben White, Martin Odegaard și Aaron Ramsdale. Arsenal a cumpărat 5 jucători în această vară, în speranța de a redeveni un club de top 4 în Premier League.

Campania agresivă a „tunarilor” vine după un sezon 2020/2021 fără succes. Trupa antrenată de Mikel Arteta a încheiat campionatul pe locul 8, imediat sub pozițiile europene, și în acest sezon va lupta pe doar 3 fronturi: campionat, Cupă, Cupa Ligii.

Arsenal, campanie agresivă de transferuri

Pentru a-l ajuta pe Mikel Arteta, conducerea lui Arsenal a investit major în această vară. Arsenal a cheltuit cel mai mult dintre cluburile din Premier League, 147 de milioane de euro, pe 5 jucători.

Cel mai scump a fost fundașul central Ben White (23 de ani), adus de la Brighton în schimbul a 58,5 milioane de euro. Apoi Martin Odegaard (22 de ani, mijlocaș ofensiv), care a venit de la Real Madrid și a costat 35 de milioane de euro, portarul Aaron Ramsdale (23 de ani, de la Sheffield United, 28 de milioane de euro), mijlocașul central Albert Sambi Lokonga (21 de ani, de la Anderlecht, 17,5 milioane de euro) și fundașul stânga Nuno Tavares (21 de ani, de la Benfica, 8 milioane de euro).

De remarcat faptul că niciunul dintre jucătorii transferați de „tunari” nu are mai mult de 23 de ani, astfel că investițiile din această vară sunt unele în special pentru viitor, nu doar pentru prezent.

Arsenal a și vândut un fotbalist în această vară. Este vorba despre mijlocașul central Joe Willock (21 de ani), în schimbul căruia Newcastle a plătit 29,4 milioane de euro.

Cele mai mari cheltuieli pe transferuri din Premier League

Arsenal este clubul din Premier League care a cheltuit cea mai mare sumă pe transferuri. 

În topul „cheltuitoarelor” urmează Manchester City (în total 127,5 milioane de euro - 117,5 pentru Jake Grealish de la Aston Villa, 10 pe Kayky, de la Fluminense), Manchester United (în total 125 milioane de euro - 85 pentru Jadon Sancho de la Borussia Dortmund, 40 pentru Raphael Varane de la Real Madrid), Chelsea (în total 115 milioane de euro, toate pentru Romelu Lukaku) și Aston Villa (în total 105,6 milioane de euro - 38,4 pe Emiliano Buendia de la Norwich, 35,2 pe Danny Ings de la Southampton, 32 pe Leon Bailey de la Bayer Leverkusen).

Arsenal va spera ca transferurile efectuate în această vară să fie de bun augur. „Tunarii” au pierdut surprinzător primul meci al sezonului, 0-2 cu nou-promovata Brentford, iar în etapa 2 joacă acasă, cu Chelsea, campioana Europei.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Transferul lui Lionel Messi la PSG, „mină de aur” pentru Michael Jordan. Cum a obținut ex-baschetbalistul o sumă imensă

Steven Gerrard, dat pe spate de Ianis Hagi: „Este profesionistul suprem! O plăcere să lucrezi cu el și va ajunge în top!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează