INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Premier League bate recordul » Peste 2 miliarde € în transferuri!

Articol de - Publicat miercuri, 31 august 2022 15:22 / Actualizat miercuri, 31 august 2022 15:33

Campionatul Angliei, Premier League, s-a întrecut în achiziții care de care mai scumpe și a făcut cea mai costisitoare mutare din această vară, Antony de la Ajax la Manchester United.

Cluburile din Premier League au spart banca în această vară, cheltuind ca niciodată pentru achiziții. Englezii au depășit în premieră bariera de două miliarde de euro și numărătoarea continuă până la închiderea ferestrei de transferuri. 

Chelsea îl prezintă de Wesley Fofana, adus de la Leicester cu 90 de milioane, și se pregătește să oficializeze și cumpărarea lui Joško Gvardiol, de la Leipzig, care îl va păstra ca împrumut însă până la finalul sezonului. Și nu sunt excluse și alte lovituri spectaculoase și foarte bănoase pe ultima sută de metri.

Barcelona face rost de o sumă neașteptată » Transferurile din Premier League îi ajută pe catalani
BARCELONA
Barcelona face rost de o sumă neașteptată » Transferurile din Premier League îi ajută pe catalani

Chelsea va fi regină?

Mai bine de nouă la sută din suma totală rulată pentru investiții îi revine lui Chelsea, prima la acest capitol, cu 186,6 milioane de euro deja achitate pentru cinci jucători. Și ar putea ajunge la 360 de.milioane dacă finalizează ultimele două afaceri mai sus menționate, toate detaliile fiind puse la punct. 

O urmează Manchester United, care are 238 de milioane de euro alocate deja întăririlor, însă și aici mai pot apărea „completări” pe final. Și podiumul este întregit de West Ham, viitoarea adversară a lui FCSB ajungând la 182 de milioane de euro plătite pentru a fortifica echipa, un alt record de data asta al „ciocănarilor”.

Jurgen Klopp a strâns robinetul la Liverpool

Nici Tottenham n-a făcut economie și a rupt din buget 170 de milioane pentru a-i face pe plac lui Antonio Conte. Newcastle, cu șeicii bogați în spate, au oprit contorul achizițiilor la 136 de milioane, devansându-le pe Arsenal, cu 132 de milioane de euro și pe Man. City, cu 122 de milioane la capitolul cumpărări. 

Activă și generoasă în mercato a fost și Leeds United, ultima în clasamentul cluburilor cu peste 100 de milioane tocate în transferuri, mai precis 106 milioane. Sub așteptări se află totuși Liverpool, care practic s-a mulțumit cu aducerea lui Darwin Nunez, pe lângă uruguayan restul numelor fiind variante ieftine și pentru banca de rezerve.

JucătorFostul Club Clubul actualSumă 
1. AntonyAjaxMan. United95
2. D. NúñezBenficaLiverpool75
3. CasemiroReal MadridMan. United70
4. IsakSociedadNewcastle70
5.CucurellaBrightonChelsea65,3
* Cifrele sunt în milioane de euro.   

102 milioane de euroeste media sumelor cheltuite pe club în Premier League în acest mercato 8,8 milioane de euro este media sumelor cheltuite pe jucător în Premier League în acest mercato

Citește și: 

EXCLUSIV Tânăr român, transfer-surpriză la o echipă din Serie A: „O să fiu tot timpul disponibil și motivat pentru loturile naționale”

După Cristiano Ronaldo, Mikautadze! Ladislau Boloni a descoperit o „perlă” la Metz

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
zorrozabal
zorrozabal  •  31 August 2022, 16:37

Pai ce sunt banii lor?!Șeici din golful petrolului,chinezii cu textilele,„oligarhii”cu gazele și miliardari americani!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează