INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

VIDEO+FOTO Boxing Day în Premier League » Spectacol total: 28 de goluri în 6 meciuri!

Manchester City - Leicester 6-3  // foto: Imago +20   FOTO
Manchester City - Leicester 6-3 // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 decembrie 2021 17:00 / Actualizat duminica, 26 decembrie 2021 23:55

Meciurile din Premier League de Boxing Day, a doua zi de Crăciun, au fost cu adevărat spectaculoase. Nu mai puțin de 28 de goluri s-au înscris în cele 6 partide de duminică, scorul-fluviu al zilei fiind înregistrat pe Etihad: Manchester City - Leicester 6-3.

FINAL » Aston Villa - Chelsea 1-3

  • Au marcat: R. James 28 (autogol) / Jorginho 34 (pen.), 90+3 (pen.); Lukaku 56 

Chelsea, campioana Europei, a învins-o pe Aston Villa după două etape de campionat în care nu simțise gustul victoriei.

Gazdele au deschis scorul în minutul prin, grație unui autogol semnat de Reece James. Fundașul dreapta al lui Chelsea a deviat o centrare în propria-i poartă.

Chelsea a revenit în minutul 34, prin Jorginho, care a înscris de la punctul cu var, iar în partea a doua a tranșat meciul, prin Romelu Lukaku (minutul 56), și același Jorginho, în minutele de prelungire, încă o dată din penalty. 

Chelsea ajunge la un total de 41 de puncte, 6 sub liderul Manchester City și la fel de multe ca Liverpool, cu mențiunea că echipa lui Jurgen Klopp are un meci mai puțin decât „albaștrii”.

+16 FOTO

FINAL » Manchester City - Leicester 6-3

  • Au marcat: De Bruyne 5, Mahrez 14 (pen.), Gundogan 21, Sterling 25 (pen.), 87; Laporte 69 / Maddison 55, Lookman 59, Iheanacho 65

Pe Etihad Stadium a avut loc cel mai spectaculos meci al zilei. La pauză, Manchester City o conducea pe Leicester cu 4-0. Jocul combinativ și rapid al „cetățenilor” a fost năucitor pentru oaspeți, care se părea că au aruncat prosopul la pauză.

Totuși, elevii lui Brendan Rodgers au intrat cu forțe proaspete în a doua parte, și au marcat 3 goluri în doar 10 minute: Maddison în 55, Lookman 59, Iheanacho 65!

Jucătorii lui City au dat însă dovadă de stăpânire de sine, iar până la final au mai punctat de două ori: Laporte în minutul 69, Sterling în 87.

Manchester City - Leicester 6-3 a fost primul meci jucat de Boxing Day în care se înscriu 9 goluri după Oldham - Manchester United 3-6 în 1991.

+16 FOTO

FINAL » Norwich - Arsenal 0-5

  • Au marcat: Saka 6, 67; Tierney 44, Lacazette 84, Smith Rowe 90+1

Arsenal a obținut cea mai clară victorie a zilei, 5-0 în deplasarea de la Norwich. „Tunarii” lui Arteta au intrat în avantaj încă din minutul 6, gol Saka, și au reușit să-și majoreze avantajul chiar înainte de pauză, prin Kieran Tierney.

Același Saka a reușit „dubla” în minutul 67, fiind servit de Lacazette. Atacantul francez s-a transformat din servant în finalizator în minutul 84, când a făcut 4-0 de la punctul cu var. Scorul final, 5-0 pentru Arsenal, a fost stabilit de Smith Rowe, în prelungiri. 

După această victorie, Arsenal pune presiune pe Chelsea, ocupanta locului 3. Între cele două rivale din Londra rămân doar 3 puncte, înainte de meciul „albaștrilor” cu Aston Villa.

+16 FOTO

FINAL » Tottenham - Crystal Palace 3-0 

  • Au marcat: Kane 32, Moura 35, Son 74

Tottenham a obținut o victorie importantă în fața celor de la Crystal Palace, 3-0, care o urcă pe poziția a 5-a în Premier League. Harry Kane și Lucas Moura au adus liniște în tabăra gazdelor cu două goluri venite în doar două minute (32 și 34), iar orice speranță a „vulturilor” pentru un rezultat bun s-a năruit în minutul 37, când Wilfried Zaha a fost eliminat pentru cumulul de „galbene”. Scorul final a fost stabilit de Heung-Min Son în minutul 74.

+16 FOTO

FINAL » West Ham - Southampton 2-3

  • Au marcat: M. Antonio 49, Benrahma 65 / Elyounoussi 8, Ward-Prowse 61, Bednarek 70 

Fără victorie în Premier League de 6 etape, Southampton a dat lovitura pe terenul celor de la West Ham. „Sfinții” au deschis scorul în minutul 8, prin Elyounoussi, iar scorul s-a menținut până în minutul 49, când Michael Antonio a egalat pentru West Ham. 

Ward-Prowse i-a readus pe oaspeți în avantaj în minutul 61, dar Benrahma a egalat doar 3 minute mai târziu. Scorul final a fost stabilit de Bednarek, în minutul 70. Southampton a urcat pe locul 14, având acum 20 de puncte. West Ham este pe 6, cu 8 puncte în plus.

+16 FOTO

FINAL » Brighton - Brentford 2-0

  • Au marcat: Trossard 34, Maupay 42

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Război în Premier League » Guardiola amenință cu greva! Cum i s-a răspuns: „Jucați dracului!”

Neymar a plătit aproape 3 milioane de euro pe noua lui reședință din afara Franței

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
mioriticul
mioriticul  •  27 Decembrie 2021, 00:00
Postat de ripensistu pe 26 Decembrie 2021, 23:20

Trebuie desfiintate urgent Chelski, Man ***, Man Utd, Liverpool, Arsenal, Tottenham.

Trebuie pace pa Pământ

ripensistu
ripensistu  •  26 Decembrie 2021, 23:20

Trebuie desfiintate urgent Chelski, Man ***, Man Utd, Liverpool, Arsenal, Tottenham.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close