INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

PREVIEW Trece Pochettino „examenul”, va fi demis antrenorul contestat, debutează Drăgușin pe Tottenham Stadium? » 6 aspecte de urmărit în etapa 22 din Premier League

Avancronică etapa 22 Premier League // sursă fotografii: Guliver/gettyimages
Avancronică etapa 22 Premier League // sursă fotografii: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat luni, 29 ianuarie 2024 22:29 / Actualizat marti, 30 ianuarie 2024 07:03

După 8 zile de pauză, Premier League revine cu etapa 22, o rundă care propune mai multe dueluri interesante, îndeosebi încleștarea dintre Liverpool și Chelsea.

Meciul dintre Nottingham Forest și Arsenal, programat marți, ora 21:30, deschide runda din campionatul Angliei. Partida Wolves - Manchester United, care va avea loc joi, ora 22:15, va închide etapa.

Prețurile biletelor au explodat la ultimul meci al lui Klopp » O mașină pentru un loc pe Anfield! + Cine l-a convins pe antrenor să nu-și dea demisia în sezonul trecut!
ANGLIA
Prețurile biletelor au explodat la ultimul meci al lui Klopp » O mașină pentru un loc pe Anfield! + Cine l-a convins pe antrenor să nu-și dea demisia în sezonul trecut!

Spectacolul din elita Angliei revine astfel după o pauză de 8 zile, pricinuită de faza „16-imilor” Cupei.

În continuare, 6 aspecte de urmărit în runda 22 din Premier League.

1. Misiune complicată pentru Arsenal

Așa cum am menționat anterior, duelul Nottingham Forest - Arsenal va deschide etapa. „Pădurarii”, locul 17 în Premier League, au câștigat ultimul meci disputat pe teren propriu, 2-1 cu Manchester United. Arsenal, locul 3, n-a mai câștigat „afară” de 3 etape, fiind învinsă de Aston Villa și Fulham. Între cele două eșecuri, „tunarii” au remizat cu Liverpool, 1-1.

Așadar, Arsenal nu s-a descurcat bine pe teren advers în ultima vreme. Iar istoric vorbind, vizitele pe „The City Ground” n-au fost de bun augur.

În secolul 21, Nottingham a primit de 4 ori vizita „tunarilor”. O singură dată s-a impus Arsenal, în septembrie 2016, în Cupa Ligii Angliei. Au urmat 3 victorii consecutive pentru „pădurari”, două în Cupa Angliei, una în Premier League.

Va menține Nottingham această serie excepțională? Antrenorul Nuno Espirito Santo este conștient că elevilor lui nu le va fi ușor:

„Arsenal este una dintre cele mai bune echipe, știm ce calitate au jucătorii și antrenorul lor. Ne așteptăm la un meci dificil”.

2. Se definitivează săptămâna de coșmar?

În numai 3 zile, Fulham a părăsit două competiții. Formația pregătită de Marco Silva a fost eliminată din Cupa Ligii, 2-3 la general cu Liverpool în semifinale, și din Cupa Angliei, 0-2 cu Newcastle în „16-imi”.

Unicul obiectiv al londonezilor rămâne clasarea pe o poziție cât mai bună în Premier League, acolo unde urmează să dea piept cu Everton, altă echipă în criză, fără succes de 4 etape.

Întrebarea este dacă Fulham, cu Harry Wilson și Adama Traore indisponibili, va reuși să se scuture de rezultatele recente și va afișa o versiune îmbunătățită contra „caramelelor”?

Marco Silva rămâne precaut. La conferința de presă, el a transmis că „încă analizăm forma jucătorilor. Am jucat două meciuri cu adevărat emoționante, care ne-au consumat multă energie”.

Trece Pochettino „examenul”, va fi demis antrenorul contestat, debutează Drăgușin pe Tottenham Stadium? » 6 aspecte de urmărit în etapa 22 din Premier League
Accidentările l-au limitat pe Adama Traore la numai 101 minute pe teren pentru Fulham // foto: Guliver/gettyimages

3. Prinde Roy Hodgson etapa 23?

Crystal Palace începe etapa la 5 puncte deasupra locurilor retrogradabile, dar atmosfera în cadrul echipei este tensionată. Cu doar două victorii în ultimele 3 luni, scaunul lui Roy Hodgson, cel mai în vârstă tehnician din istoria campionatului, se clatină serios.

Palace vine după un usturător 0-5 cu Arsenal, iar un rezultat negativ împotriva lui Sheffield, ultima clasată din Premier League, i-ar putea semna sentința lui Hodgson.

Înaintea meciului, experimentatul antrenor nu a întreținut zvonurile cu privire la posibila lui demitere:

Dacă este un meci decisiv pentru mine? În general, vrei cu disperare să câștigi majoritatea meciurilor pe care le joci. Să spunem că este neapărată nevoie să câștigăm nu ne asigură victoria. Vom câștiga dacă vom juca bine și vom fi mai buni decât adversarii. Și ei au nevoie de puncte, chiar mai mare decât noi, așa că sunt sigur că și ei vor gândi la fel.

4. Newcastle reloaded?

Locul 4 sezonul trecut, participantă în grupele Champions League în actuala stagiune, Newcastle nu a obținut în ultima vreme rezultate pe măsura ambițiilor. „Coțofenele” au pierdut ultimele 4 partide de campionat, singurele victorii din ultima lună și jumătate fiind înregistrate în Cupa Angliei, 3-0 cu Sunderland, apoi 2-0 cu Fulham în faza 16-imilor de finală.

Mai ales succesul cu Fulham, obținut în deplasare la capătul unei prestații solide, le dă speranțe fanilor lui Newcastle că favoriții lor vor întrerupe în această etapă seria de înfrângeri.

Încă două argumente în favoarea unui rezultat pozitiv pentru „coțofene”. În primul rând, ofensiva lui Villa nu rulează la cel mai bun nivel, cu un singur gol înscris în ultimele 3 partide. Doi, amintirea ultimului duel direct. În tur, în chiar prima etapă a campionatului, Newcastle a zdrobit-o pe Villa, 5-1.

5 puncteo despart pe Aston Villa, locul 4, de liderul Liverpool (48-43)

5. Debutează Radu Drăgușin pe Tottenham Hotspur Stadium?

Radu Drăgușin, cel mai scump fotbalist român din istorie, cumpărat de Tottenham cu 25 de milioane de euro, așteaptă să calce pentru prima dată gazonul de pe Tottenham Hotspur Stadium.

Drăgușin a jucat deja în Premier League, aproximativ 10 minute, în duelul cu Manchester United de pe Old Trafford, disputat pe 14 ianuarie, la doar câteva zile după ce sosise în Anglia.

Pentru Tottenham a urmat duelul cu Manchester City din Cupa Angliei, 0-1, în care Drăgușin a rămas pe bancă pe parcursul celor 90 de minute.

Trece Pochettino „examenul”, va fi demis antrenorul contestat, debutează Drăgușin pe Tottenham Stadium? » 6 aspecte de urmărit în etapa 22 din Premier League
Radu Drăgușin, în meciul cu Manchester United / FOTO: Imago

Etapa 22 de campionat vine cu o nouă șansă ca fotbalistul român să apară pentru prima dată pe Tottenham Hotspur Stadium, arena de 62.850 de locuri a echipei lui.

Tottenham o va înfrunta pe Brentford. „Albinele” sunt fără victorie în deplasare de 3 luni, de când o șocau pe Chelsea pe „Stamford Bridge”.

Având în vedere că Tottenham va juca două meciuri în 4 zile, pe 3 februarie urmând a o înfrunta pe Everton, Drăgușin ar putea apărea în centrul apărării, în locul unuia dintre Micky van de Ven și Cristian Romero. 

6. Chelsea este „restantă”. Ce face cu Liverpool?

Capul de afiș al rundei îl ține duelul dintre Liverpool și Chelsea, programat miercuri, la ora 22:15.

„Cormoranii”, zguduiți de curând de anunțul că Jurgen Klopp și staff-ul lui vor părăsi echipa la finalul sezonului, primesc vizita „albaștrilor”, ocupanții locului 9, dar în formă bună, cu 3 victorii legate pentru prima dată în această stagiune.

Chiar fără Mohamed Salah, Liverpool, liderul campionatului, este mare favorită, bookmakerii acordându-i cote între 1.54 și 1.66 la victorie.

Având în vedere rezultatele pe care le-a înregistrat Chelsea în fața echipelor din prima jumătate a clasamentului, statutul de mare favorită cu care pleacă Liverpool este lesne de înțeles.

Din Top 10, Chelsea le-a învins doar pe Brighton și Tottenham. „Pescărușii” au cedat la limită, 2-3, în vreme ce Spurs au pierdut mai usturător, 1-4, însă la capătul unui meci în care au avut 2 jucători eliminați.

Așadar, un nou test pentru Mauricio Pochettino. Și ce test, împotriva liderului campionatului, în deplasare! Un lider determinat să sincronizeze despărțirea de Jurgen Klopp cu titlul de campioană.

1-1este rezultatul înregistrat în tur între Chelsea și Liverpool

Mai multe știri din Premier League:

Reacția furioasă a lui Mikel Arteta după ultima speculație: „Un fake news absolut. Nici nu-mi venea să cred”
ANGLIA
Reacția furioasă a lui Mikel Arteta după ultima speculație: „Un fake news absolut. Nici nu-mi venea să cred”
Se anunță „cutremurul” la Liverpool » Superstarul echipei poate pleca odată cu Klopp
LIVERPOOL
Se anunță „cutremurul” la Liverpool » Superstarul echipei poate pleca odată cu Klopp

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
brujo
brujo  •  30 Ianuarie 2024, 06:51

Cum puteti spune ca Liverpool e zdruncinata ? :)))))))))) Bah ziaristii lui peste, Klopp a facut PUBLIC anuntul. Echipa stia de mult. Faptul ca voi abia acum ati aflat nu inseamna ca jucatorii nu stiau. :)))))))))))))))))))))))

VardyParty
VardyParty  •  29 Ianuarie 2024, 23:25

L-au sunat ziarele engleze și pe Eminentul Agent: "Ce credeți de Tottenham? Dar de Angy?" Eminentul Agent nu a lăsat loc de întors: "No two ways about it. They are a mystery managed by an enigma."

Vezi toate comentariile (2)
Comentează