INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIVERPOOL

Jurgen Klopp pleacă de la Liverpool. Ce urmează

Jurgen Klopp pleacă de la Liverpool +17   FOTO
Jurgen Klopp pleacă de la Liverpool

Articol de , - Publicat vineri, 26 ianuarie 2024 12:44 / Actualizat vineri, 26 ianuarie 2024 15:12

Jurgen Klopp (56 de ani) a transmis public faptul că va pleca de la Liverpool la finalul sezonului în curs. Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al clubului englez. În plus, neamțul spune că e epuizat și că nu vrea să mai antreneze acum. 

Jurgen Klopp a transmis un mesaj pe site-ul clubului Liverpool care va șoca întreaga planetă. De nicăieri, a anunțat că e ultimul sezon pe Anfield. Germanul este la Liverpool din 2015, când i-a luat locul lui Brendan Rodgers. Pleacă după al 9-lea sezon, timp în care a luat primul titlu de Premier League cu Liverpool și o Ligă a Campionilor. 

„Acum, spun că nu voi mai antrena niciodată. Dar nu știu ce aduce viitorul, fiindcă nu am mai fost în această situație. Ce știu 100% sigur este că nu voi mai antrena niciun club din Anglia vreodată, în afară de Liverpool. Sunt 100% sigur. Cel puțin un an nu voi mai antrena nimic”, a declarat Klopp. 

Ce spune Jurgen Klopp despre plecarea de la Liverpool: „Nu mai pot, sunt stors de energie”

Voi pleca la finalul acestui sezon. Înțeleg că e o decizie șocantă pentru mulți, dar voi încerca să explic. Iubesc absolut totul la acest club, oraș, suporteri, echipă. Dar iau această decizie pe care sunt convins că trebuie să o iau. Nu mai am energie. Știam de mai mult timp că trebuie să o anunț. 

Nu mai pot face meseria, încă o dată și încă o dată etc. După toate lucrurile prin care am trecut, respectul și dragostea mea au crescut pentru voi. Vă datorez adevărul, iar ăsta e adevărul.

Simt că sunt, cum să spun, în criză de energie”, a declarat Klopp în cadrul unui interviu pentru Liverpool TV.

Klopp: „Vreau să trăiesc ca un om normal, cât se mai poate”

Klopp a anunțat că decizia era una necesară, pentru că vrea să trăiască precum „un om normal” de acum înainte.

Când am venit aici am spus că sunt The Normal Guy. Și spun eu că am rămas The Normal Guy, deci voi încerca să îmi trăiesc viața cât se mai poate ca un om normal. Nu vreau să aștept până sunt prea bătrân ca să fac asta. E momentul ideal atât pentru mine, cât și pentru club. Fiindcă nu mai pot face această meserie. Nu sunt fericit cu decizia, dar trebuia să o iau.

- Jurgen Klopp

Jurgen Klopp: „Sunt OK, sănătos. Nimeni nu trebuie să fie îngrijorat în această privință”

„Sunt OK, sănătos. Nimeni nu trebuie să fie îngrijorat în această privință. Am informat clubul din noiembrie. Când am stat să plănuiesc noul sezon, mi-a venit gândul că nu mai sunt aici, nu mai pot. 

Am fost surprins de gând, dar atunci a început. A fost un sezon trecut foarte extenuant. E surprinzător că decizia a rămas secretă până acum. Staff-ul meu trebuia totuși să știe din timp, la fel și clubul. 

Jurgen Klopp pleacă de la Liverpool
Jurgen Klopp pleacă de la Liverpool
Jurgen Klopp pleacă de la Liverpool
Jurgen Klopp pleacă de la Liverpool
Jurgen Klopp pleacă de la Liverpool
+13 FOTO

De asta am vorbit acum. În ani, rolul meu la Liverpool a fost dominant. E prima dată când trebuie să iau o asemenea decizie, e mai bine să o fac mai devreme decât prea târziu.”, a declarat Klopp.

Klopp: „Mai avem 30 de meciuri, sunt 100% cu gândul aici”

Deși a anunțat că pleacă, Jurgen Klopp a asigurat că rămâne concentrat până la finalul sezonului.

„Vom avea o conferință de presă. Dar apoi sunt 100% aici, în sezon. Mai avem 30 de meciuri. Nu vreau ca meciurile să devină o chestiune despre mine. 

Clubul nu a deschis șampania când a auzit. Ne-am apropiat în timp și când i-am informat, au știut că nu spun lucrurile astea lăsând o portiță să mă răzgândesc. Nimeni nu trebuie să se îngrijoreze în ceea ce privește abordarea mea, voi fi 100% cu gândul la următoarele meciuri.”, a mai declarat Klopp.

„Nu am avut această problemă cu energia, niciodată. Când am semnat un nou contract, în 2022, aveam impresia că pot să fac orice. Dar nu se mai poate. Încerc să explic asta tuturor. 

Sunt ca o mașină sport, nu cea mai bună, dar una destul de bună. Pot merge cu peste 150km/h, dar sunt singurul care vede că acul de carburant coboară”, a mai declarat Klopp.

7 trofeeare Klopp la Liverpool până în acest moment

Jurgen Klopp, în istoria lui Liverpool

Jurgen Klopp ajungea la Liverpool în 2015, în locul lui Brendan Rodgers. Nouă ani mai târziu pleacă din postura de campion în Premier League și de câștigător de Champions League.

Klopp i-a adus lui Liverpool primul titlu după o pauză de 30 de ani, în 2020. Cu un an înainte câștigase Champions League, după o finală cu Tottenham, scor 2-0. Pe banca lui Liverpool, neamțul a mai cucerit un Campionat Mondial al Cluburilor, Cupa Ligii Angliei, Cupa Angliei, Supercupa Angliei și Supercupa Europei.

Această știre reprezintă întotdeauna o lovitură pentru club, de fiecare dată când este anunțată. Credeam că va mai dura câțiva ani. Ce manager...ce om! Hai să ne despărțim cu un trofeu, Jurgen!
- Jamie Carragher

VIDEO. Jurgen Klopp explică de ce a ales să plece de la Liverpool

Citește și: 

Mărturia unui star din Premier League, anchetat pentru pariuri ilegale: „Nu pot nega. Am făcut o greșeală!”
ANGLIA
Mărturia unui star din Premier League, anchetat pentru pariuri ilegale: „Nu pot nega. Am făcut o greșeală!”
Acuzați de propagandă ideologică. Jucătorii israelieni dați afară din Turcia au primit o suspendare drastică!
ISRAEL
Acuzați de propagandă ideologică. Jucătorii israelieni dați afară din Turcia au primit o suspendare drastică!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (29)
Jumygool
Jumygool  •  27 Ianuarie 2024, 11:52

Parcă îl văd la Real…

VardyParty
VardyParty  •  26 Ianuarie 2024, 20:47
Postat de Acidutzu_67 pe 26 Ianuarie 2024, 18:47

Parca numai englezii? ????. Dar a zis ca nu mai vine/ antreneaza in Anglia decat la Liverpool. S-o fi saturat,de 'insulă'.. Ca selectioner jobul e mai putin stressant.

Absolut corect! Pe lângă intensitatea de la Liverpool dacă ia Anglia sau Germania, bietul om nu o sa mai priceapă nimic. "Cum asta e munca? Really? Plătita? Really? Chiar nu e gluma?" Când faci 75 milioane de europeni pe an, suporți si Anglia, ce sa faci?! Nu mai mănânci asa, cu gura plina, mănânci asa, mai in sec.

Acidutzu_67
Acidutzu_67  •  26 Ianuarie 2024, 18:47
Postat de VardyParty pe 26 Ianuarie 2024, 18:36

Problema e ca deja il vor englezii la nationala... :)

Parca numai englezii? ????. Dar a zis ca nu mai vine/ antreneaza in Anglia decat la Liverpool. S-o fi saturat,de 'insulă'.. Ca selectioner jobul e mai putin stressant.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează