INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Cluburile din Premier League așteaptă răspunsul FIFA, pentru a afla dacă jucătorii brazilieni vor fi suspendați

Cluburile din Premier League așteaptă răspunsul FIFA // sursa foto: Imago
Cluburile din Premier League așteaptă răspunsul FIFA // sursa foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 septembrie 2021 13:25 / Actualizat miercuri, 08 septembrie 2021 14:29

Directorul executiv al Asociației Cluburilor Europene, Charlie Marshall, a declarat că toate echipele din Premier League trebuie să știe în următoarele 24 de ore dacă se pot baza pe fotbaliștii brazilieni pentru etapa de campionat din weekend, potrivit BBC.

Șase echipe din Premier League au refuzat să le dea voie fotbaliștilor brazilieni din lot să mearga la națională. FIFA poate suspenda cu până la 5 zile jucătorii care nu se prezintă la prima reprezentativă a țării lor.

„Acest lucru trebuie rezolvat în următoarele 24 de ore. Liverpool și celelalte cluburi trebuie să știe dacă se pot baza pe brazilieni sau nu. Dacă FIFA nu are de gând să sancționeze cluburile, atunci trebuie să le spună rapid”, a spus Marshall, potrivit sursei citate.

Fotbaliștii în cauză sunt: Alisson, Fabinho și Firmino, de la Liverpool, Ederson și Gabriel Jesus, de la Manchester City, Thiago Silva, de la Chelsea, Fred, de la Manchester United, Raphinha, de la Leeds, și Richarlison, de la Everton. Cluburile nu au fost încă informate dacă jucătorii cărora nu le-au dat voie să răspundă convocărilor vor fi sau nu suspendați. 

Fotbaliștii nu au mers în America de Sud pentru că ar fi trebuit să stea în carantină timp de 10 zile la revenirea în Anglia, ceea ce ar fi prelungit absența lor la echipele de club. 

Aston Villa și Tottenham le-au permis fotbaliștilor Emiliano Buendia, Emiliano Martinez, Cristian Romero și Giovani lo Celso să joace pentru Argentina, astfel că vor absenta acum la primul meci din Premier League, după pauza datorată meciurilor echipelor naționale. 

FIFA vrea să-i suspende pe jucătorii brazilieni

FIFA a amenințat că îi va suspenda pe jucători brazilieni pentru meciurile de la echipele de club, din weekend, după incidentele care s-au produs la meciul dintre Brazilia și Argentina. 

Nouă jucători din Premier League au fost selectați pentru cele trei meciuri pe care Brazilia le-a disputat în preliminariile Cupei Mondiale din 2022.

În circumstanțele date, Marshall consideră că FIFA ar trebui să dea dovadă de înțelegere. „Nu credem că ar trebui să existe sancțiuni, deoarece dacă un jucător trebuie să fie pus în carantină, el nu va mai putea juca imediat pentru clubul său”, a spus el.

Brazilia - Argentina, suspendat în minutul 5!

Jucătorii Braziliei și Argentinei au fost implicați într-un eveniment nefericit în timpul unei partide contând pentru calificarea la Cupa Mondială. 

Meciul a fost oprit după cinci minute, la scorul de 0-0. Autoritățile medicale din Sao Paolo, însoțite de stewarzi, au intrat pe teren și s-au opus prezenței a patru jucători din echipa Argentinei. Partida a fost, ulterior, suspendată.

Patru jucători argentinieni s-au aflat în ultimele 14 zile în una dintre țările de pe lista roșie a Braziliei. Este vorba despre Emiliano Martinez, Emiliano Buendia, Giovanni Lo Celso și Cristian Romero, toți 4 jucători în Premier League. Cum Anglia este una dintre țările împotriva căreia Brazilia a dictat restricții, cei 4 ar fi trebuit să intre în carantină!

Anviasa, Agenția Națională de Supraveghere a Sănătății în Brazilia, a emis un comunicat oficial în care le-a cerut autorităților din Brazilia ca cei 4 jucători să fie împiedicați să evolueze. 

Potrivit Anviasa, „patru jucători ai Argentinei au încălcat regulile din Brazilia prin declararea de informații false într-un formular oficial”. Concret, cei 4 ar fi spus că nu au trecut prin niciuna dintre cele 4 țări cu restricții în ultimele 14 zile, deși printre acestea se numără și Anglia, unde aceștia evoluează la echipele de club!

Potrivit TyC Sports, Anvisa ar fi contactat poliția federală înainte de meci pentru a preveni ca Martinez, Buendia, Lo Celso și Romero să părăsească hotelul, aceștia urmând a fi deportați. 

Totuși, fotbaliștii au urcat în autocar și au mers la stadion, ceea ce a dus la intervenția autorităților pe gazon! Trei dintre cei 4 jucători „problematici” (Romero, Martinez și Lo Celso) erau titulari în formația lui Lionel Scaloni.

  • articol de Sebastian Vasile

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Liverpool pregătește o nouă lovitură! Klopp a pus ochii pe un puști de la Dortmund

Răspunsul genial al lui Cristiano Ronaldo la întrebarea: „Cine a fost cel mai mare fotbalist împotriva căruia ai jucat?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
melcul_furios
melcul_furios  •  08 Septembrie 2021, 19:04

Aici ceva nu are sens. De ce au fost convocati brazilienii la nationala daca nu aveau voie sa vina jucatori din Anglia? Sau ce s-a intamplat apoi a fost o razbunare a Braziliei ca argentinienii au venit in Anglia si ei nu au putut?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează