INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

VIDEO Miliardarii de la Newcastle spulberă recordul clubului la transferuri: 70 de milioane de euro pentru „Alibec” din La Liga!

Alexander Isak, în centru // foto: Guliver/gettyimages
Alexander Isak, în centru // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 august 2022 15:42 / Actualizat miercuri, 24 august 2022 16:02

Newcastle ar fi bătut palma cu Real Sociedad pentru transferul atacantului Alexander Isak (22 de ani), susțin publicațiile din Țara Bascilor. „Coțofenele” urmează să achite 70 de milioane de euro plus alte 5 sub formă de posibile bonusuri. Suedezul are o medie de un gol la 3 meciuri în La Liga și e deficitar la jocul aerian: doar 4 reușite din lovituri de cap.

În timp ce presa din Anglia anticipa că următorul transfer al lui Newcastle va fi Joao Pedro (20 de ani), atacant brazilian de la Watford, din Championship, publicația bască Diario Vasco a aruncat astăzi „bomba”.

Mama lui Sefer a blocat transferul » Rapid bătuse palma pentru 400.000 de euro
RAPID
Mama lui Sefer a blocat transferul » Rapid bătuse palma pentru 400.000 de euro

Newcastle spulberă recordul de transferuri al clubului pentru Alexander Isak 

Newcastle ar fi bătut palma cu Real Sociedad pentru transferul unui alt atacant de profil similar cu Joao Pedro, Alexander Isak, în schimbul căruia va plăti 70 de milioane de euro ca sumă fixă, plus alte 5 sub formă de potențiale bonusuri.

Între timp, nume importante din presa internațională au confirmat informația. Isak va deveni, astfel, cel mai scump transfer din istoria lui Newcastle. Precedentul record fusese consemnat la transferul lui Joelinton de la Hoffenheim, pentru 44 de milioane de euro în 2019, înainte ca șeicii să preia echipa.

Marchează cu o frecvență ok, dar nu cu capul!

Isak măsoară 1,92 metri, are o constituție atletică și o viteză bună pentru înălțimea sa, dar are o problemă importantă: deși este atacant, a înscris doar 4 goluri cu capul din cele 44 reușite în cei 3 ani petrecuți la Real Sociedad.

Din 2019 la formația bască, Isak a înscris în medie un gol la 3 meciuri (44 de reușite în 132 de partide) și a oferit pe deasupra 8 pase decisive. Deja internațional suedez de seniori, a înscris 9 goluri în 37 de meciuri pentru selecționata nordică.

Alexander Isak, „Alibec” varianta La Liga

Profilul lui Isak, bun cu mingea la picior dar ineficient în jocul aerian, amintește de unul dintre cei mai importanți atacanți ai ultimilor ani în fotbalul românesc, Denis Alibec. 

Până la 29 de ani, Alibec nu marcase niciodată cu capul în toată cariera la seniori! Gheorghe Mulțescu, antrenorul său la un moment dat, spunea că „îi e frică să dea cu capul după ce s-a lovit la cap în copilărie”.

„Nu prea am dat goluri cu capul. Nu antrenez asta în prezent, e cam târziu să mai învăț acum, la aproape 28 de ani”, spunea și Denis într-un interviu acordat GSP în 2018.

29 de aniavea Alibec când a înscris primul gol cu capul în Liga 1, într-un Astra - FCSB 3-2

VIDEO »  Gol spectaculos înscris de Alexander Isak cu Real Madrid

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

George Pușcaș semnează! Și-a găsit echipă după două luni

Verdictul lui Dragomir, înaintea celor 3 „finale” pentru grupele Conference League: „Doar una merge mai departe”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
magic4ever
magic4ever  •  25 August 2022, 10:01
Postat de mr90 pe 24 August 2022, 17:33

Daca Isak face 70 mil atunci si Olaru face minim 10 mil !

Ce gândire poți să ai....Isak își demonstrează valoarea în CAMPIONATUL SPANIEI care are 30 de clase peste liga 1 și la echipa națională unde este om de bază și joaca la turnee finale....Olaru doar vopsit de Giovanni poate să fie vândut cu mai mult de 6 milioane

ali.bec
ali.bec  •  24 August 2022, 20:41

Denis, The Brave!

mr90
mr90  •  24 August 2022, 17:33

Daca Isak face 70 mil atunci si Olaru face minim 10 mil !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează