INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

PREMIER LEAGUE. Cu moralul la pământ! Un sfert din jucătorii fotbalului insular sunt deprimați

Moralul fotbaliștilor din Premier League are de suferit în această perioadă // Sursă foto: Getty
Moralul fotbaliștilor din Premier League are de suferit în această perioadă // Sursă foto: Getty

Articol de - Publicat miercuri, 20 mai 2020 10:51

PREMIER LEAGUE. Studiul făcut într-o lună de Sindicatul fotbaliștilor profesioniști, pe 262 de jucători activi ori retrași, oferă concluzii grave. 69% sunt îngrijorați de viitorul carierei și mijloacele de subzistență

Destui fotbaliști din Premier se tem de reluarea competițiilor, speriați de pericolul infectării. Lucru confirmat și de anxietatea pronunțată după două luni de stat în carantină. Aproape un sfert dintre cei interogați în sondajul făcut de Sindicatul jucătorilor profesioniști (PFA) au moralul la pământ!

Un sfert din jucătorii din Premier League sunt deprimați

Ancheta pe un eșantion de 262 de fotbaliști în activitate sau retrași, derulată între jumătatea lunii aprilie și cea a lui mai, oferă concluzii grave. 22 la sută se declară deprimați de contextul sanitar al coronacrizei și resimt frica unei posibile accidentări. 

Potrivit The Guardian, aproape două treimi (69%) manifestă îngrijorare pentru viitorul carierei lor sau chiar în privința asigurării mijloacelor de subzistență personale și ale familiei! „72 la sută din repondenții PFA acuză stări de nervozitate și de anxietate, iar 73% sunt preocupați de repercursiunile pandemiei asupra industriei fotbalului".

„Jucătorii retrași se tem că vor ajunge pe drumuri. Mulți lucrează pe cont propriu, sunt antrenori, șoferi de taxi... Au probleme emoționale, stres, depresie din cauza perioadei de inactivitate" 

Michael Bennett, responsabil cu sănătatea al PFA

Citește mai multe știri despre Premier League:

Kompany surprinde! Pe cine vede cel mai bun fundaș din istoria Premier League: „Poate pare ciudat”

Klopp spune că n-ar fi prea afectat dacă Liverpool nu va primi titlul: „Sunt lucruri mai rele”

Playtech: Loredana, APARIŢIE WOW! Poza care a şocat internauţii, nimeni nu credea că va face asta. Nu ai voie să ratezi aşa ceva!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează