INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Kompany surprinde! Pe cine vede cel mai bun fundaș din istoria Premier League: „Poate pare ciudat”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 mai 2020 08:28

Belgianul Vincent Kompany (34 de ani), fostul căpitan al lui Manchester City, crede că Virgil van Dijk (28 de ani) este cel mai bun fundaș din istoria Premier League.

Kompany, omul care a contribuit decisiv la ultimele 4 titluri câștigate de Manchester City în Anglia, a analizat postul pe care s-a remarcat, cel de fundaș central. Belgianul, actualmente la Anderlecht, a surprins pe toată lumea când l-a plasat pe Van Dijk în fața unor legende precum Rio Ferdinand, Sol Campbell, John Terry sau Nemanja Vidić.

Kompany: „Van Dijk a schimbat-o pe Liverpool”

„Îl aleg pe Virgil van Dijk drept cel mai bun fundaș din istoria Premier League. Poate pare o alegere ciudată pentru că nu este în prim-plan de mult timp, așa cum au făcut-o Terry sau Ferdinand. Ei au fost la nivel ridicat mult timp. Dar Virgil a făcut-o diferența, a adus un plus imens echipei. Da, un fundaș nu poate face asta singur, dar e vorba despre comunicarea cu colegii, despre cum le dă încredere. Înainte să vină Van Dijk, Liverpool era acolo, se bătea sus. După ce a venit el a devenit o echipă total diferită, una care domină”, a declarat Kompany pentru Sporf.

VIDEO / Cum a forțat Hamza mâna antrenorului său pentru a intra în meciul cu Liverpool

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Troy Deeney, căpitanul lui Watford, refuză să se antreneze: „Am un copil de 5 luni. Nu-l pot pune în pericol”

Fotbalul în Europa începe să aibă puls » Harta reluării campionatelor

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează