INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CORONAVIRUS

Fotbalul în Europa începe să aibă puls » Harta reluării campionatelor

Bundesliga e primul campionatu important care a fost reluat
Bundesliga e primul campionatu important care a fost reluat

Articol de , , - Publicat miercuri, 20 mai 2020 06:50

Trei țări au repornit campionatele, Germania, Estonia și Feroe, o alta nu l-a oprit deloc, Belarus, în vreme ce 6 națiuni au anulat întrecerile interne. Restul continentului a anunțat o dată sau o estimare la care va relua meciurile.

Harta Europei, din perspectiva reluării fotbalului, seamănă cu un aparat la care sunt conectați niște pacienți grav bolnavi. Care, de fapt, sunt în comă. Și după o perioadă de două luni, aparatul fie începe să indice că pacientul are puls normal, fie linia bătăilor inimii nu mare are nicio frecvență, iar concluzia e că actualul campionat e mort! Adică nu se mai joacă nici un meci. Și totuși, așa cum se prezintă situația în toate țările de pe continent, fotbalul pare că reușește să iasă din moartea clinică pe care a traversat-o de la începutul lunii martie. 

Când se reiau campionatele în Europa

Germania e primul mare campionat care s-a repus în mișcare și a derulat deja întreaga etapă în zilele trecute. Feroe dispută și ea partide, în ce vreme ce Belarus realmente a sfidat pe toată lumea și a jucat non-stop. Estonia a programat și ea marți seară cele dintâi jocuri. 

E drept, unii dintre pacienți, fotbalistic vorbind, au renunțat să se mai agațe de viață pentru acest sezon. Și au cedat. Exemple: Olanda, Belgia, Franța, Gibraltar, Cipru, iar această listă a fost completată luni cu Scoția! În rest, toate celelalte țări fie au anunțat deja o dată la care campionatul se va reporni, fie au lansat o estimare, așa cum e și cazul României. Scenariul actual în Liga 1 spune că partidele vor fi reluate pe 12 iunie! Până la finalul lui mai, sunt programate să se reia alte 11 campionate, în frunte cu Danemarca, Israel, Polonia, dar și cu două țări vecine cu România: Serbia și Ungaria. 

Dincolo de data anunțată și estimată de FRF și LPF pentru revenirea Ligii 1, 12 iunie, se află 5 țări, printre care și Rusia, care a raportat în ultima perioadă chiar și peste 10.000 de infectări cu Covid pe zi! Unele dintre statele europene nu au anuțat nici măcar estimativ o dată la care ar putea avea din nou partide de fotbal, însă nici nu au renunțat la idee. 

Fotbalul în Europa începe să aibă puls » Harta reluării campionatelor

Marți avem Dortmund-Bayern 

Germania a reluat fotbalul și săptămâna viitoare va programa una dintre cele mai atractive partide de pe întreg continentul. Duelul dintre Borussia Dortmund și Bayern Munchen. Cele două sunt pe primele două locuri, Bayern are un avans de 4 puncte, după ce ambele s-au impus ușor în prima rundă de după reluare: Borussia s-a învins 4-0 împotriva lui Schalke, iar Bayern a câștigat deplasarea de la Berlin, cu Union, scor 2-0. Dortmund - Bayern se va disputa marți, 26 mai, de la 19:30, cu porți închise și meciul va putea fi urmărit în România pe Digi, Telekom și Look. 

Bătălie mare în Spania și Italia

Miza imensă pentru reluarea campionatelor e mai ales în țările în care diferența de puncte între primele două clasate e una mică. Iar două dintre întrecerile din Top 5 care se află într-o asemenea postură sunt Spania și Italia. În LaLiga, Barcelona are două puncte avans față de Real, în fața căreia stă mai prost la meciurile directe, după ce a pierdutpe Bernabeu cu puțin timp înainte de întreruperea campionatului. 

În Serie A, Juventus are un punct peste Lazio, însă mai e mult de jucat, inclusiv disputa directă, programată la Torino. În schimb, în Premier League nu mai există suspans. Liverpool are o distanță de 22 de puncte față de City, e drept, cu un meci în plus. Practic, mai are nevoie de două victorii în ultimele 9 jocuri pentru a fi matematic campioană. Un alt campionat tare care ar avea parte de o luptă la baionetă e Portugalia: cu 10 etape înainte de final, Porto are un singur punct peste marea rivală, Benfica. 

12 etapemai sunt de disputat în Serie A, în vreme ce în Spania au mai rămas de jucat 11 runde

Cele mai afectate țări de coronavirus în Europa

Fotbalul în Europa începe să aibă puls » Harta reluării campionatelor
  • *țări care au decis întreruperea campionatului

VIDEO / Situația la zi la cluburile din Liga 1

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Troy Deeney, căpitanul lui Watford, refuză să se antreneze: „Am un copil de 5 luni. Nu-l pot pune în pericol”

N-au scăpat de coronavirus » 6 pozitivi în Premier League, trei cluburi sunt afectate

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
paiazze
paiazze  •  20 Mai 2020, 20:40

Gibraltarul are campionat intern?!? Interesant... Sper ca sunt vreo 24 de echipe, sa joace toata lumea, de la copii pana la bunici.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează